• Welcome to Форум на българските шофьори.

Започване на работа като шофьор без стаж

Започната от kalahan81, Неделя, 23 Март, 2014, 18:05:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

driver1

Цитат на: Leon - Петък, 28 Март, 2014, 19:31:16
ОК,няма как да те нарека колега,защото още несъм почнал работа като международен шофер.Аз уважавам и се вслушвам в по-опитните от мен,но би ли споделил защо 99% от старите в бранша неискат да обучават новобранци като мен.Ще съм ти благодарен ако ми отговориш...

Ако въпросът е към мен, да кажа няколко думи: Не мисля, че някой не иска да помогне на младите колеги, когато се интересуват по конкретни въпроси. Винаги бих отговорил на такива въпроси и споделил собствения си опит. Това направих и в тази тема по-нагоре. Друг е въпроса, че един-двама невъзпитани типове изтълкуваха това съвсем превратно и влязоха в личностни спорове, което си е тъпотия.
   Друг е въпросът, че повечето колеги не искат да карат по двойки. Всеки си има своите си съображения. Аз също не бих карал - дори когато съм пътувал с жена си, това е било притеснително. Така, че ако някой ти е отказал да кара с теб на двойка за да навлезеш в занаята, не мисли, че крие някакви тайни, причините са съвсем други, обикновено - битови.
   Но и не ти е нужно да караш на двойка, можеш и сам. Питай колеги, наблюдавай, попивай, никой не се е родил научен.

driver1

Leon

Цитат на: driver1 - Петък, 28 Март, 2014, 19:49:03
   Ако въпросът е към мен, да кажа няколко думи: Не мисля, че някой не иска да помогне на младите колеги, когато се интересуват по конкретни въпроси. Винаги бих отговорил на такива въпроси и споделил собствения си опит. Това направих и в тази тема по-нагоре. Друг е въпроса, че един-двама невъзпитани типове изтълкуваха това съвсем превратно и влязоха в личностни спорове, което си е тъпотия.
  Друг е въпросът, че повечето колеги не искат да карат по двойки. Всеки си има своите си съображения. Аз също не бих карал - дори когато съм пътувал с жена си, това е било притеснително. Така, че ако някой ти е отказал да кара с теб на двойка за да навлезеш в занаята, не мисли, че крие някакви тайни, причините са съвсем други, обикновено - битови.
  Но и не ти е нужно да караш на двойка, можеш и сам. Питай колеги, наблюдавай, попивай, никой не се е родил научен.
Благодаря ти за отговора, но съгласи се, че има доста специфични неща, които няма как да научиш от самосебеси.
Причина за редакция: Правопис.

Leon

kratun4o

ЦитатБлагодаря ти за отговора, но съгласи се, че има доста специфични неща, които няма как да научиш от самосебеси.
Има един начин,нарича се НЕВОЛЯ. Тя винаги учи на това,което ти е необходимо.

driver1

Цитат на: kratun4o - Петък, 28 Март, 2014, 22:08:02
Има един начин,нарича се НЕВОЛЯ. Тя винаги учи на това,което ти е необходимо.

Няма начин да получиш всичко наготово, наистина неволята понякога трябва да дойде на помощ. А когато можеш - питаш. Не е срамно, а не като някои, включително и тук, които смятат, че всичко им е ясно, без дори да им се е случвало.

kratun4o

ЦитатА когато можеш - питаш. Не е срамно,
Точно,никога не ме е било срам да попитам,дори и по млади колеги.Нали знаете един със питане,............... на моя мъж жена му  ;D ;D ;D

Leon

Цитат на: kratun4o - Петък, 28 Март, 2014, 22:18:34
Точно,никога не ме е било срам да попитам,дори и по млади колеги.Нали знаете един със питане,............... на моя мъж жена му  ;D ;D ;D
Ако има кой да попиташ,защото съм бил зад граница и знам колко са добронамерени българите...поне една голяма част от тях.Ама то това си е типично за нашата нация-лично мнение :)

naum4o

Зорлем такива ни направиха...99-та бях по работа в Косово. Като започнаха сериозните проблеми, българите се събрахме в един хостел в Урошевац и  бяхме нещо като малка армия. Един силистренец беше по-богат и ни хранеше всички, тъй като пътищата бяха много опасни, а ние бяхме 0 на 0 с парите. От 300км. идваха българи, чули че сме се събрали там. Инженери, строители, шофьори, журналисти - всички заедно, сплотени и настръхнали. Не дай Бог да ни се налага пак да го видим, но в такива ситуации българинът си показва истинския нрав. Твърд и безкомпромисен, но и безкрайно човечен към своите.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

rider777

Видео пътеписите, които си складирам в нета се надявам на повече народ да отворят Очите, че това не е най-престижната професия и ако не искат да се хранят по този начин да си изберат друго поприще.
,,,,
 ,,,  
,,,  
 ,,,,  Обаче явно има хора дето въпреки, че ги зяпкат малоумните ми клипчета пак избират тази професия,,, оня ден в Германия на огромен паркинг виждам само един с БГ регистрация и спирам до него и пича вътре като ме видя и подскочи от кеф,,,, бил ми изгледал всичките клипчета по няколко пъти и въпреки това не ме е послушал да учи ами от 3 седмици вече бил шофер,,,,,,,, Всеки сам избира пътя си в този Живот и  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Редактирани YouTube връзки!
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

venco

Цитат на: Leon - Петък, 28 Март, 2014, 19:17:25
Гледам,че в Джобс пак имат обява,че наемат шофьори без стаж и подсигуряват работа.Да нямаш право на грешка ми се струва пресилено,все пак няма никаква гаранция,че дори шофьор с 10 и повече години стаж ще успее без коригиране от първия път.

Да така е.Но г-н Христов (по правилата на форума съм длъжен да напиша името му с голяма буква) къса наред,от десет човека скъса седем  ;D

Leon

Цитат на: venco - Събота, 29 Март, 2014, 08:48:56

Да така е.Но г-н Христов (по правилата на форума съм длъжен да напиша името му с голяма буква) къса наред,от десет човека скъса седем  ;D
Ти от кои беше?От седемте или от трите?

naum4o

Цитат на: venco - Събота, 29 Март, 2014, 08:48:56
Не си длъжен. Пиши както ти е кеф. Ние след теб ще минаваме да оправяме нещата....
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

venco

Цитат на: naum4o - Събота, 29 Март, 2014, 11:01:38
Не си длъжен. Пиши както ти е кеф. Ние след теб ще минаваме да оправяме нещата....

Другият път ще знам,защото определено има имена които трябва да се пишат с малка буква.

Красимир Тодоров

На един добре поставен въпрос да отговоря.
Аз персонално нямам нищо против да направя някой курс на двойка, но да е максималко рядко. А защо не обичам. Нищо общо с това че трябва да показвам. Каквото знам винаги го споделям в работата, защото после не искам да ми тежи на съвестта чужд неуспех или недай си Боже нещо по-лошо.
Но много мразя мизерници и в двата смисъла.
Досадно е да те питат няколко пъти за едно нещо. Досадно е да ти обясняват неща които те самите не знаят. Впрочем това няма връзка с опита, има стари матаджии, с които просто имам проблем с общуването.. Като ми подходи с "Ние едно време в МАТ-а... ехееее...", та направо ми иде да се врътна и да си тръгна, само доброто ми англииско възпитание ме възпира. Изнизвам се при първа възможност. Това че си бил в сомат, не те прави  задължително кой знае какъв шофьор, познавам такива тиквеници, че по-добре да не приказват къде са работили.
Та това е проблема на двойките. Все пак сме мъже и има конфликти на его, опит, разбирания...
Аз за това съм преценил за себе си, не налагам това мнение, че един успешен тандем би се получил между двама нови шофьори. Защо - не ми се обяснява.

hunter_75

Според мене Краси,пак няма да е удачно.Я си представи ако са и двамата супер надъхани,както са почти всички нови колеги,какво ще се получи?Дали ще могат да се надприказват?Според мен двойка може да се кара само с много близък приятел,и пак не е сигурно колко ще изкарат

Leon

Цитат на: hunter_75 - Събота, 29 Март, 2014, 12:08:56
Според мене Краси,пак няма да е удачно.Я си представи ако са и двамата супер надъхани,както са почти всички нови колеги,какво ще се получи?Дали ще могат да се надприказват?Според мен двойка може да се кара само с много близък приятел,и пак не е сигурно колко ще изкарат
Чета с интерес всички постове и по написаното стигам до извода,че в най-скоро време транспортния бизнес ще "залезе".Като се понсионират старите"пушки",кой ще кара?Явно за вас всички млади са:надъхани,некомпетентни и некадърни.

Leon