• Welcome to Форум на българските шофьори.

Започване на работа като шофьор без стаж

Започната от kalahan81, Неделя, 23 Март, 2014, 18:05:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kalahan81

Ей никой не ви е насочил автомат на който не му отърва и се оплаква да си стои в къщи или да си търси друга работа!!! Аз пуснах темата ако някой може и иска да сподели как се случват нещата,дори да ни окуражи младите шофьори вие ми обяснявате колко е трудно и още куп глупости не се притеснявайте няма да ви  вземем хляба!!! Затова България няма да се оправи никога, защото по старите и хора с опит вместо да те насърчават те гледат как да те откажат като пишат куп глупости!!! БЛАГОДАРЯ ВИ И БЕЗ ВАС ЩЕ СЕ НАУЧИМ И СПРАВИМ .

kalahan81

driver1

Цитат на: kalahan81 - Вторник, 01 Април, 2014, 21:19:15
Ей никой не ви е насочил автомат на който не му отърва и се оплаква да си стои в къщи или да си търси друга работа!!! Аз пуснах темата ако някой може и иска да сподели как се случват нещата,дори да ни окуражи младите шофьори вие ми обяснявате колко е трудно и още куп глупости не се притеснявайте няма да ви  вземем хляба!!! Затова България няма да се оправи никога, защото по старите и хора с опит вместо да те насърчават те гледат как да те откажат като пишат куп глупости!!! БЛАГОДАРЯ ВИ И БЕЗ ВАС ЩЕ СЕ НАУЧИМ И СПРАВИМ .

Ами като предварително си решил, че мненията несъвпадащи със вече оформения ти избор, кво си се разплямпал и питаш тука? Какво искаш да чуеш? Само съвпадащи с твоята нагласа мнения ли? Всичко друго са глупости? Даже не си забелязал конкретните препоръки...

driver1

kalahan81

Не съм решил нищо предварително и изводите съм си ги извадил и направил колега!!! Има и полезни съвети от който  придобих някаква бегла представа благодаря на тези хора!!!

naum4o

Защо с рогата, колега? Тук има хора с 2млн. километра стаж, ако не и повече. Или мислиш, че не им отърва, затова са ги изтъркаляли? И на кого да се оплакват? Арменският поп е в стачка, така че остават форумите.
Много от колегите ти написаха как са започнали. Почти всеки каза, че е трудно, но занаятът се учи. Някой притесни ли се, че ще му вземеш хляба? А изречението за глупостите въобще няма да го коментирам.
Пиша като шофьор и като такъв ще ти споделя, че лесно няма, но напред с рогите ще е още по-трудно. Всичко от хората се взима и на хората се дава. Бъди рахат. Поздрави.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

driver1

Цитат на: kalahan81 - Вторник, 01 Април, 2014, 21:30:18
Не съм решил нищо предварително и изводите съм си ги извадил и направил колега!!! Има и полезни съвети от който  придобих някаква бегла представа благодаря на тези хора!!!

Първо: Не си ми колега. Много дълъг път имаш да изминеш за да станеш. Второ:Регистрирал си се от пет дена, имаш пет реда написани тук и се репчиш като див петел. Не впечатляваш никого, бъди сигурен. Улегналите хора просто ти се смеят на самодеяността. Препоръчвам ти професионалното самочувствие да съответства на опита, а не на приказките.
    Тук бе зададен въпрос какъв е пътя за професионално израстване. Някои колеги, вкл. и аз споделихме собствения си опит. Това не те устройва? ОК! Проблема си е твой, но не говори глупости - няма как да се почувствам професионално застрашен от такива като теб, спокоен съм. И донякъде развеселен от глупостите, които ръсиш.

hunter_75

А аз специално съм се е отказал вече от тази дейност,та да има място за такива като тебе.Така че атака  :D

МИНКО ИЛЧЕВ

Ей никой не ви е насочил автомат на който не му отърва и се оплаква да си стои в къщи или да си търси друга работа!!!

Дълги години изкарах в непрестижни и тогава не много платени работи като професионален шофьор. Именно несгодите на международният транспорт ме спираха, а и тогава имаше граници.

Аз пуснах темата ако някой може и иска да сподели как се случват нещата,дори да ни окуражи младите шофьори вие ми обяснявате колко е трудно и още куп глупости не се притеснявайте няма да ви  вземем хляба!!! Затова България няма да се оправи никога, защото по старите и хора с опит вместо да те насърчават те гледат как да те откажат като пишат куп глупости!!! БЛАГОДАРЯ ВИ И БЕЗ ВАС ЩЕ СЕ НАУЧИМ И СПРАВИМ .

Аз също съм против да се казва, че нищо не става от тази професия и да те убеждават да не работиш. А в същото време самият ти я работиш, че дори и не можеш нещо друго.

Учуден съм и новозапочващите не търсят толкова да се научат. И като отидат на работа освен: Искам толкова заплата, като мога да предложа това и това. Обикновено е само искането. Личното ми мнение, че няма такава фирма която да "посипва" някой с пари за неможене и за правене на "глупости" (срязани гуми, удари и глоби от незнание).
     За учене има, ако бяха курсовете реални щяха да са много скъпи, поне щяха да излизат подготвени. Всеизвестно е, че не се чете. Вероятно много от започващите дори не са чели Правилника, Регламента е ясно, че ще се "чува". Приближаващ кръстовище и си казваш: "Аха, като онази листовка - отговор в) май!!!"
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

d68

Има обява от еуроспийд за школа за обучение, има ли полза от такъв вид обучение. Заслужава ли си да се започва при тях след това. За непрочелите цената е1680лв като включва професионална компетентност и адр обучение, храна и спане по време на обучението и се удържа след това от заплатите и договора е 2 години

abator

Бягай далеко от Юроспийд. Не ти трябва таралеж в гащите.

По темата:
В транспорта е както в другите отрасли. Първо си създаваш име, а после то работи за теб. Не ми е проблем да посоча няколко работодателя, които да кажат добра дума за мен. Нещо повече - достигнал съм ниво, при което различни работодатели ми предлагат оферти за работа. Днес един колега се стресира, като ме чу, че искам 30 стотинки на километър. Започна да ми обяснява, че няма кой да ми даде такива пари.  Ама това си е пазарлък бе! Аз започвам да се пазаря от толкова! Ама имало млади колеги, които били готови да тръгнат за без пари - чудесно. Нямам нищо против да ги назначат. Така, че младите колеги нека да не казват, че не работя и за тяхното реализиране.

hunter_75

Цитат на: d68 - Четвъртък, 03 Април, 2014, 20:29:29
Има обява от еуроспийд за школа за обучение, има ли полза от такъв вид обучение. Заслужава ли си да се започва при тях след това. За непрочелите цената е1680лв като включва професионална компетентност и адр обучение, храна и спане по време на обучението и се удържа след това от заплатите и договора е 2 години
Те са вече доста известни,явно започват тактиката на Wili Betz.Само дето са я доизкусурили,капан за баламурняци

naum4o

Цитат на: d68 - Четвъртък, 03 Април, 2014, 20:29:29
Според мен за съвсем начинаещ на 21-22г,, обявата дава начален старт. За две години, който иска, доста неща може да научи и да придобие увереност, а след това, с наученото може да търси по-добра работа. Като се замисля, повече от две години съм работил и в по-лоши места, така че от тази ситуация, според мен, новобранецът може да извлече ползи.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

hunter_75

А дали за 2г може да им задлъжнее човек като за 10?По мои спомени компетентноста с картата ми струваше 430 лв,АДР основен+цистерна 160,до 1680 лв остава доста голяма разлика.Какво ли ще включат още?

Rammbon

Има разни обяви за международни шофьори със стаж минимум 1 г , някои искат и по 5 г. Дори и да си карал само в BG,  5 или 10 г, други и  30г, но не са стигал по-далеч от северната граница на Румъния или по южната на Гърция, пак няма да ги вземат, защото не са карали в ЕС. И как да стане ? Как да се натрупа и малко опит в ЕС, за да те вземат там? А автобус или с кемпер на екскурзия, може би ?

drago_pavlov

Цитат на: abator - Четвъртък, 03 Април, 2014, 21:43:33
Днес един колега се стресира, като ме чу, че искам 30 стотинки на километър. Започна да ми обяснява, че няма кой да ми даде такива пари.  Ама това си е пазарлък бе! Аз започвам да се пазаря от толкова!
С тия стотинки на километър има много уловки и поле за пазарлъци...
Празни/пълни километри; стотинките, стотинки ли са или евро центове; основна заплата; осигуровки; отпуски; транспорт; работно облекло...
Накрая може да се окаже че работещ за 20 стотинки реално получава повече от този дето работи за 30...

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: drago_pavlov - Петък, 04 Април, 2014, 13:07:16
С тия стотинки на километър има много уловки и поле за пазарлъци...
Празни/пълни километри; стотинките, стотинки ли са или евро центове; основна заплата; осигуровки; отпуски; транспорт; работно облекло...
Накрая може да се окаже че работещ за 20 стотинки реално получава повече от този дето работи за 30...

Както е казал нашия човек Айнщайн: "Всичко е относително". Или както циганчето е казало: "Каква я мислехме и каква стана..." За който я знае, не мога да и направя цензурен превод, но е вярна в много случаи. И е за конкретната фирма, може да е на километър и ако знаеш колко караш и колко стоиш да сметнеш за колко работиш. Аз предпочитам да ги преизчислявам на ден отсъствие от дома. При 100 лв. и повече за ден отсъствие, бива с тях да има да плащаш глоби и да компенсираш ниската осигуровка и практически неплатена годишна и от доктора отпуска и ред други рискове и несгоди.
     Драго евентуално ще разбере. Не знаем параметрите и неизвестните как точно, на каква степен и с какъв знак участват.

Винаги съм бил на мнение, че в "движение" е пъти по-лесно да се намери работа. Пазарна икономика, като имаш предложения избираш, като нямаш каквото предложат.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

МИНКО ИЛЧЕВ