• Welcome to Форум на българските шофьори.

Хайде към Англия!

Започната от Красимир Тодоров, Вторник, 01 Април, 2014, 14:13:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mishuk

С български номера Краси до 6 месеца,по закон. Няма все още система с която да засечът кога си влязал и затова някой си карат ноо и много изгоряха с колите,направо ги  взимат и на скраб...Другата уловка е че като те спрат трябва да покажеш кога си влязъл,тоест билет от ферито,някой излизат на 6месеца до Франция и пак го имат документа,ноо системата е в процес на изграждане камерите на Дувар са монтирани и скоро ще има сеч на нагли поляци и литовци и много скраб за държавата. На другия колега ,Англия и Германия са доста различни в отношение социални помощи,тук комунизма е бил построен и сега ние от Източна Европа се мъчим да и го съсипем...  можеш да се регистрираш за безработен без един ден трудов стаж ,и да изкараш така до пенсия,няма срок в които се получава помоща,освен това ти плащат наема ,дават за децата отделно абе комунизъм,много хора мислят че англичаните са против нас нещо,не е вярно като цяло ,нищо лично към българите нямат,просто емигрантите идват и и взимат помощите ,социалните жилища,нископлатената работа ,която ако работиш също получаваш помощ от държавата,не е  трудно да се досетиш че няма да си особенно обичан от по бедната част на обществото,именно те подкрепят Фараж..за останалите сме симпатични ,дори се възхищават от количеството работа която вършим без да мрънкаме.Краси сега остановява колко валиден е лафа,не се събирай с българи в чужбина....

mishuk

driver1

По въпроса за регистрацията на автомобилите искам да кажа как е в Испания. Едва ли има съществена разлика, поради унифицирането на законодателствата в тази област.
    С българска регистрация в Испания можеш да караш през първите шест месеца от престоя си. Има предостатъчно косвени белези по които да се установи началото на престоя. Това се прави, предполагам, за улеснение за идентификацията при електронен контрол и подобрение на ефективността на евентуалната санкция. Също така, интересът на съответната държава е да подчини тези автомобили на собствената си система за контрол на техническото състояние и застраховане.
   Същия срок се отнася и за шофьорските книжки - 6 месеца! После - замяна. вече е синхронизирана и свързана системата и е пресечена възможността да си извадиш две книжки, примерно българска и испанска, обявявайки някоя от тях за изгубена. Също така има разлика в точковата система, в България имаме 36т., а в Испания са 12, предполагам, че и във Великобритания е така и шофирайки постоянно с чуждестранна книжка възпрепятстваш трафик-полицията да те санкционира с отнемане на точки. При такива случаи се разминаваш само с глоба, която, ако не си регистриран адресно, дори не плащаш, тъй като в Испания глобите не се плащат на място, а в банка, има бонуси за краткосрочно издължаване и т.н.

driver1

SEMPER

За пререгистрация на колите си прав - срока е 6 месеца.

Контролът е почти никакъв, което не пречи да има има изгорели по този параграф.
Удобен е вариантът колата да е регистрирана в  БГ на името на някой близък.

Неприятното е че преглед в БГ вече не може да се мине само с талона, и необходимоста да се прибираш с колата заради един преглед обезмисля доста този вариант.

За книжките - нека не заблуждаваме хората. Докато ти е валидна книжката,никой не може да те накара да си я подмениш !!!
Има нещо свързано с отседналоста за 6 месеца, но е за друго.  ;D. Да видим някой знае ли го.

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

driver1

Цитат на: SEMPER - Неделя, 01 Юни, 2014, 14:44:25

...За книжките - нека не заблуждаваме хората. Докато ти е валидна книжката,никой не може да те накара да си я подмениш !!!
Има нещо свързано с отседналоста за 6 месеца, но е за друго.  ;D. Да видим някой знае ли го.

Ела в Испания го кажи на Guardiq civil - trafico! хахахахах

Красимир Тодоров

Колеги, не ме нападайте с тия срокове, всеки си решава каква кола да кара. Значи ако искам да карам нов и престижен автомобил тук сигурно ще си карам с англииска регистрация, а ако искам да се придвиждам ефтино, ще си докарам една стегната стара кола на газ и ще си я карам. Полицай не виждам къде може да те спре, то почти не можеш да видиш такива. После дори и да ми конфискуват колата, което не виждам как ще стане без да съм нарушил нещо, пак ми е на сметка, като знам колко струва тук само поддръжката на документите и. Халал да им е, както се казва.
Пак повтарям всеки си решава, дайте да не правиме от мухата слон. А и нема нищо по лесно от това да си купя през интернет билет за лодката и да си го нося.. 24 паунда е, веднъж на 6 месеца, пак не са тия безумни техни цени...
Аз ви давам практично решение, ако ви е страх от него, карайте си с англииски номера. Нема лошо.. ето като мене :)

Книжките тук впрочем не се сменяват, отворете ДВЛА и се осведомете, някъде по тоя форум ви бях писал. Аз карам с БГ книжка, за втори път го казвам. За Испания незнам! А глобата ще си ме настигне независимо с каква книжка карам. Тук всичко е свързано с адрес, немаш адрес, немаш нищо. И понеже имам адрес, и глобите ще си ги плащам, няма да ми се разминат. Но пък аз си карам по знаците, нема превишаване, нема да се правя на джигит.. лекичко.

Другата седмица ще бачкам малко... кофти... ама требва да посрещам кумеца, да го настанявам, на работа да го водя (не е шофьор де), банкова сметка и НИН да му вадя, та може да попиша тук повечко.. Сега излизам да гледам една квартира за него, дано ми хареса!

JoroBoro

Не бях писал тук от над година сигурно. Отвратен бях от злобата, и зависта, в повечето от постовете, но темата ти ми отвори вратата която търсих над година! Със сигурност идвам Краси, и със сигурност мога да потвърдя, че ми помагаш на добра воля. Думи нямам, да ти кажа колко съм ти задължен. Дано има повече БЪЛГАРИ като теб Краси, тогава ще има и някакъв малък шанс, шибаната ситуация в уникалната ни държава да се наредят.
И колкото по-малко спам и лайна (с извинение) има в темата ти, толкова повече тя ще е полезна за колегите.
За това колеги, МОЛЯ ВИ, ясно е че злобата и зависта са в пъти повече при нас, Българите, но нека се помъчим, да не насерем поредната добра тема!

chukche

А така Краси,ей така ше ги довършим завистниците.

batalov80

Цитат на: chukche - Петък, 13 Юни, 2014, 14:09:57
А така Краси,ей така ше ги довършим завистниците.
Ще стане ама на върба.Човека е измислил парите и те водят до такива хора.Винаги ще си има злобари и завистници.В годините на пазарна икономика-по-добрия успява,даже и да се намесват те.Единственният начин да се отървеш от тях-остави ги да затъват в простотията.Краси ще успее,защото е широко скроен човек.А някои досадници тук ще си останат такива,защото друго не могат.

комбайнер

Цитат на: ivopifeca - Петък, 13 Юни, 2014, 20:26:42
Първо както бях писал по горе се радвам ако действително помагаш на колеги.Както вече и прочетох действително го правиш.Пожелавам ви успех.Второ ако чича ти или ти работите по добре от мене-заповядайте,добре дошли.Обачеее не е така обикновенно,и не ми ги разтегай тия за по добри и качествени работници.Просто практиката го е показала,че укя ти се навежда яко и си предлага евтиния г.з за без пари,и така става титуляр.А дали може да кара или не,на тва много не се държи,важното е да не иска пари ;)Другото,което искам да кажа на тия под тебе е,че изобщо не завиждам.Аз дори и да ме повика някой не бих отишъл,дори и всичко да ми е уредено.Просто си имам мои съображения и други неща...Още веднъж успех и най вече късмет.

Колега , хубавото е че си имаш мнение.
А лошото е, че то е с калпаво съдържание.
Всички тези, които си търсят работа и започват някъде, го правят от зора наречен пазарна икономика, съчетан с икономическа криза. Няма нищо нередно в това, че търсят и започват. Па не съм чул някой да диктува на работодателя какво, как и кога да плаща. Отиваш и или се съгласяваш на неговите условия, или не. И ако се съгласиш си виновен. И после си все дежурния виновен.
Е, някои ХОРА успяват да помогнат на други. Браво!
А за някои пък живота основно се състои в това да пречат на другите. Нали не сме от тях.
Ако сме се изчерпали професионално, можем да сменим професията. Има изход, не е като да няма.

Красимир Тодоров

Колеги, тегля черта и ви моля, до тук със хейтване и заяжданици. Който му се заяжда нека да не е в моята тема.
И така, както казват по една телевизия: обещано-изпълнено. Първия колега поел по моя път е JoroBoro, започна работа буквално 30 минути след като го вкарах във фирмата, само го накараха да си обуе адр-ките и една светлоотразителна жилетка. И аз не вярвах, че толкова бързо ще стане, би всички рекорди по скорошно почване на работа.
Жоро говори сносно англииски, това му помага, макар, че първия ден видя зор докато им свикне с акцента, сега се разбира без проблеми. Има си квартира, банкова сметка и утре е на интервю за НИН. Който има желание може да го постигне, човека иска и го постигна. От тука натам възможности много. Шофьори се търсят.

На колегата мишук, или нещо такова.. колега, книжки за амнаести път казвам че не се сменяват. Когато караш с БГ книжка тя има точно толкова тежест пред закона, както и англииската. В DVLA се създава GHOST FILE, демек най-добре преведено е виртуален талон за точки и срещу моята БГ книжка си имам едни англииски точки. Казвам ви го, защото се запознах с тоя факт по трудния начин и полицая си ми обясни абсолютно всичко.
На нашите документи си се гледа със същата сериозност както на техните си. Отделно за адреса, да се потретвам. Също така не забелязвам никакво отношение към мен като към българин. Дори като напъвам на работа правя и добро впечатление. Англичаните твърде много си позволяват да работят когато си искат, тук в тази професия масово са самонаети или с лимитид компании, тоест ако му е кеф може и да работи... а камиона требва да върви.. та тук ние работливите източно европейци им идваме много удобно и заради това ни уважават.

Относно шофьорската работа - може и да има тежка, но специално аз карам Клас1 HGV и тук ми е леко. Ако караш некое камионче е по-гърбаво сигурно, имах един ден такъв с малко соло.. Но при големите камиони няма зор и парите са по-добри.
Днес например отидох на разтоварен адрес, дремах 6-7 часа и като не искаха да ме разтоварят от офиса ми звъннаха да се прибирам. Та нищо не работих.. Е не е всеки ден така де, но не е страшно.

Очаквайте скоро време в тая тема едно много интересно предложение за желаещите да идват насам. Работи се по въпроса. Ако стане, всички ще сме доволни.

JoroBoro

Определно Красимир е един много сериозен мъж, който знае какво говори. Посрещна ме на един Шелл до Лутън, "за да не се мотам":). Заведе ме до фирмата, и както той е обеснил, бях на камиона след 30 минути. На другия ден ми нае квартира, заведе ме до банката, показа ми магазините, и ми разясни общо взето как седят нещата в Стафърд. БЛАГОДАРЯ ТИ БРАТЛЕ!!! Както ти казах, моята врата ще бъде винаги отворена за теб. Господ здраве да ти дава, за добрината която направи!

Колеги, на 100% може да му вярвате на този човек. Ако каже става, става,ако каже не, не. Няма да бъдете подведени от него!

динко

hunter_75

Адмирации за Краси,дано се намерят повече хора като него,ама едва ли.

chukche

Когато фактите говорят и ,,боговете мълчат,,. ???
Поздравления за една перфектно свършена работа.

Красимир Тодоров

Цитат на: hunter_75 - Вторник, 24 Юни, 2014, 19:30:34
Адмирации за Краси,дано се намерят повече хора като него,ама едва ли.
Що бе, Жорката е пич, тук наоколо все точни има, имайте вяра в назе си, ако може така по селски да се израза...
Абе на кумеца му излезе НИН, аз още немам?! Ще вземе и Жоровия да дойде, а моя го няма... не мога да стана ЛТД и мее яд. Много пари за данъци отиват зян..
Онзи ден ходихме да питаме за работа тука в нашия град в много яка фирма, офиса е шапката да ти падне, искат ни, ама да се запишеме в тяхна някаква си агенция. Азе като се изтъпаних, та викам с много опит сме, наемате ли ни? Ония готови.. хехехе.. Ако успееме ще е супер. Не че няма да стане, ами пусто време не остава...

Красимир Тодоров