• Welcome to Форум на българските шофьори.

Курсове за категория D

Започната от naum4o, Неделя, 27 Април, 2014, 19:45:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

naum4o

Другата седмица започвам курсовете. От 10 дни решавам примерни листовки в интернет https://avtoizpit.com/listovki и ги взимам или без грешка, или с една единствена такава. Реших, че съм готов, и че направо взимам категорията. Но понеже искам да я изкарам чисто, а и да карам хубав рейс, влезнах в сайта на една от големите и реномирани  школи в София. Седнах да решавам техните листовки http://listovkite.com/catd.php  и се отчаях. Три грешки на 15 въпроса. Голямо, червено НЕ. Помислих, че съм се объркал нещо и цъкнах пак. Отново същото - твърдо три грешки.
Получи се следната картинка:  има огромно разминаване в листовките. Едните са от 2012, другите от 2013, а има и от 2014г. Според едните, водачите над 55г. минават психо-тест ежегодно. Според другите, водачите над 65г., и още куп противоречащи си основания. Второ: Някои ,,default" законови положения, са изменяни няколко пъти последните години и ще трябва наново да уча закона. И трето: направо ме е страх да реша листовките за C-то, току виж и там ме скъсали :D :D :D
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: naum4o - Неделя, 27 Април, 2014, 19:45:22
... Седнах да решавам техните листовки http://listovkite.com/catd.php  и се отчаях. Три грешки на 15 въпроса. Голямо, червено НЕ. Помислих, че съм се объркал нещо и цъкнах пак.

Преди време пробвах точно тези за "Д". Оказа се, че имам много грешки. После пробвах за "А" почти отлично. Тази последната категория ми я дадоха по погрешка, а другата съм работил не малко време. За мен извода е готов си!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

Бриги Магнито

:D :D :D :D
Интересното е след като вземеш D категория и се цаниш примерно у КАРАТ С,там правят изпит с една листовка и след като я решиш,обикновенно ти се обажда един да те пита как си взел книжката и къв шофер си,шом не си могъл им решиш верно листовката.
Успех с категорията и аз мисля,че направо си я взел още отсега,само къде не го знаеш и не може и да го повярваш

naum4o

Благодаря ви за пожеланията, чул ви Господ! Но аз наистина съм стресиран - не знам на кои листовки да  вярвам и май се налага да уча наново закона. :(
Относно C-то, от четири изпита-на два ме скъса интернетът и ми показа червен картон...

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Бриги Бичкията - Неделя, 27 Април, 2014, 21:01:49
:D :D :D :D
Интересното е след като вземеш D категория и се цаниш примерно у КАРАТ С,там правят изпит с една листовка и след като я решиш,обикновенно ти се обажда един да те пита как си взел книжката и къв шофер си,шом не си могъл им решиш верно листовката.

Не ми стана ясно от коя "ръка" е информация? Нали не ти говорят дедите? Кога ти се обаждат? Проверка на листовката отнема половин минута. Ако не си се готвил само по листовки, би могъл да си обосновеш отговора. А не само да кажеш нещо като: "Сигурен съм на този въпрос е отговор а)!"
     Вече не помня като кандидатствах там 2003 година колко листовки бяха, но имах седем точки по-малко. И повече държаха на реалното представяне, не на изявления кой, какво е карал. Тролейбусните шофьори са с авторитет, да не се пропуска да се спомене, ако има такъв период!
     В тази фирма както и в държавните автобусни има норма на горивото. И изявления от рода на: "Ми той толкова си гори не отменят плащането на гориво!"

Цитат на: naum4o - Неделя, 27 Април, 2014, 22:03:28
Благодаря ви за пожеланията, чул ви Господ! Но аз наистина съм стресиран - не знам на кои листовки да  вярвам и май се налага да уча наново закона. :(

Ходил съм 6 пъти на листовки. И всичките като за "Б" там бяха много по-увъртяни за три листовки до 5 точки грешка общо, като повечето (45 въпроса) са с 3 наказателни точки. Сегашните са по по-прости и има с два отговора.

нидялко

naum4o

Тези, ако са точни, ще е идеално. От 30 изпита, 30 пъти го взех. Но и законът ще се чете, просто няма как. Не им вярвам вече на онлайн-листовките. Компрометирани са ми едни-такива. :)

ИванТ

Съвсем скоро и аз придобих свидетелство за правоуправление от категория "D", като съм се подготвял по официалните листовки, одобрени от изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" а те са именно тези. Пожелавам Ви успех. По тези листовки аз се справих без грешка и за 3 минути по време на изпита.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Бриги Магнито

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 27 Април, 2014, 22:06:15
     Не ми стана ясно от коя "ръка" е информация? Нали не ти говорят дедите? Кога ти се обаждат? Проверка на листовката отнема половин минута. Ако не си се готвил само по листовки, би могъл да си обосновеш отговора. А не само да кажеш нещо като: "Сигурен съм на този въпрос е отговор а)!"
     Вече не помня като кандидатствах там 2003 година колко листовки бяха, но имах седем точки по-малко. И повече държаха на реалното представяне, не на изявления кой, какво е карал. Тролейбусните шофьори са с авторитет, да не се пропуска да се спомене, ако има такъв период!
     В тази фирма както и в държавните автобусни има норма на горивото. И изявления от рода на: "Ми той толкова си гори не отменят плащането на гориво!"

Ходил съм 6 пъти на листовки. И всичките като за "Б" там бяха много по-увъртяни за три листовки до 5 точки грешка общо, като повечето (45 въпроса) са с 3 наказателни точки. Сегашните са по по-прости и има с два отговора.
Илчев ,дедите ми говорят с дата 2009 лето Господне,бацин.Инак си прав,през 2003-та мое и да са взимали и куцо и сакато,както,че почнат да взимат и до година.

borgir1111

Някой знае ли колко диоптъра късогледство е допустимо за категория Д.Става въпрос тепърва да карам категорията а не да подновявам книжката.

Dilyan_Zagorchev

Не би трябвало да има такова нещо.Ако си постоянно с очила като мен ще имаш едни цифрички в книжката-01.06 по спомен.Означава годен с очила

ANIMAL

Колега,решавай листовките от "автоизпит",защото системата на ДАИ е вързана с тях и са едно към едно.Даже по едно време се беше завъртяла една теория,че ако в един ден се завъртат 20 листовки подредени по един и същ начин,независимо дали си ги решил у вас или на изпита.
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

ANIMAL

ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ