• Welcome to Форум на българските шофьори.

Забрана за движение на товарни автомобили

Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ, Сряда, 18 Май, 2011, 17:04:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 29 Май, 2011, 12:55:04
Днес се сблъсках с доста табели на някои дори част от числата не се виждаха добре на които пишеше :
1. 16-20 (петък-неделя)
2. 16-22 (петък И неделя)
3. 15-20 (петък-неделя)

Кажете сега водачите по кои знаци да се водият като са толкова много и различни ....... ????

И аз, бях озадачен, видях по пътя време на забрана, различна от официално обявената 16-22 ч.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Joro

Защо пише с повече от 2 оси  ? Солото не ги ли лови  ?  Иначе на Околовръсното на София са оправени табелите.

Joro

SOLAR

Цитат на: Joro - Четвъртък, 02 Юни, 2011, 00:41:16
Защо пише с повече от 2 оси  ? Солото не ги ли лови  ?

Законите в България се създават с многозначно тълкуване. Ти го тълкуваш по един начин, но палкаджията по  друг . Създават се хранилки. А след това ще се променя няколко пъти, нали и кафеджиите трябва да си намират работа.

А от това което е видял колегата Trucker_Boy
Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 29 Май, 2011, 12:55:04
Днес се сблъсках с доста табели на някои дори част от числата не се виждаха добре на които пишеше :
1. 16-20 (петък-неделя)
2. 16-22 (петък И неделя)
3. 15-20 (петък-неделя)

Кажете сега водачите по кои знаци да се водият като са толкова много и различни ....... ????

Показва престараване или нарочно създаване на хранилки, понеже нито една от тях не отговаря на закона.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Бацета някой ще ме светне ли колко ще ми излезе удоволствието да я наруша .
Бе колко стинки е акта или фиша?

velizar

Минавайте по селските пътища. Няма ченгета и ДАЙ и се кара без проблеми, освен малко по-бавно по дупките.
Примерно от Нова Загора минахме по селските пътища ... през Омарчево-Питово-Роза, околовръсно на Ямбол- Веселиново-Зимница-Стралджа-Лозенец-Венец-Церковски-Кр. Градище - излиза се на околовръсното на Карнобат за магистралата, после гоним Детелина-Аспарухово-Равнец-Горно Александрово-Бургас пристанището . И там едно чакане , 10 часа за да разтоварим зърното .

loshdancho

Забраната важи само за първостепенните и второстепенните пътища .Поне така ми пее радио "Фокус".
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Петък, 05 Август, 2011, 19:35:39
Бацета някой ще ме светне ли колко ще ми излезе удоволствието да я наруша .
Бе колко стинки е акта или фиша?

Чл. 183. (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 30 лв.
водач, който:
      1. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)
      2. неправилно паркира върху тротоара;
      3. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)
      4. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)
      5. навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно
средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път;
      6. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) при неправилно
изпреварване, не създава опасност за движението;
      7. управлява превозно средство с неизправности или повреди, които могат да
застрашат сигурността на движението.
      8. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., отм. - ДВ, бр. 85 от 2004
г.)

Допълнително ти отнемат и 4 контролни точки! И това всичкото, ако те хванат някъде след знака. Но например днес ходих до "Метро" и патрулката както винаги си беше там и спираха камионите. Та ако решиш все пак да минеш, или не трябва да спираш на подаденият сигнал с палка, или да спреш и после да продължиш, което пък могат да го тълкуват като неизпълнение на полицейско разпореждане. И в двата случая рискуваш да си навлечеш един куп неприятности.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

BoSt

Принципно забраната не важи за соло камиони с 2 оси(това си го пише и по доста табели-за камиони над 2 оси).

Joro

Да не важи ама солото ако е с боге ги хваща забраната :)

Димитър Гебшеменов

Много ми е интересно-за да има забрана-трябва да има алтернативни пътища....Гледам си атласчето на БГ и така и не можах да намеря алтернативен път от Кърджали до Казанлък.Интересно ми е че до Стара Загора-има некакви варианти,ама до Казанлък.....Интересува ме -има ли някой,който е карал в забраната и последствия...И до кога ще важи в крайна сметка......... ???
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

!.!.!

1200 лв. е акта , ако караш в забраната. Важи до 30.09.2011 г.
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

Димитър Гебшеменов

Благодарско за отговора....И какво се получава в цялата ситуация-трябва да избирам-акт от КАТ или акт от ДАИ.... :D ;)
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

admin

Цитат на: Илиева - Сряда, 24 Август, 2011, 16:42:37

Това пък къде го прочете?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

BoBy_BoY

Цитат на: Димитър Гебшеменов - Сряда, 24 Август, 2011, 16:53:10
Благодарско за отговора....И какво се получава в цялата ситуация-трябва да избирам-акт от КАТ или акт от ДАИ.... :D ;)
Мхм! Готин пич, баце! Ама защо си задаваш едни въпроси къде и малко дете ще си отговори? ??? Ако беше в онези държави, къде бирето се купува в ,,€"така ли щеше да се питаш? Абе може би си шегобиец!
Момци и моми, туй нещо (забрана) си е наредба и се наказва от закона! Да ви мъцна един случай! Помните ли онзи случай катастрофата на ,,Щъркелово гнездо" с наш камион и една ,,Дачиа" румънска регистрация? Е, чищ беше вината и кой го отнесе за трите жертви на трагедията?

!.!.!

Цитат на: Илиева - Сряда, 24 Август, 2011, 16:42:37
Да се коригирам малко  ;). Вчера след разговор с органите на властта (МВР), разбрах, че КАТ глобяват 20 лв. , понеже се води , че водачът на МПС нарушава знак.
17. за навлизане след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или за движение в забранената посока на еднопосочен път (чл. 183, ал. 3, т. 5 ЗДвП) - 4 к.т.;
Ако някой може да даде информация за ДАИ, какви са им "глобичките"? Може би точно ТЕ са си измислили космическата сума????
Айде спорни километри на всички.

!.!.!