• Welcome to Форум на българските шофьори.

Седем оси

Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ, Сряда, 18 Май, 2011, 19:30:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Голямото ,,Тракторсче,,  ;)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Trucker_Boy

Доста стабилен камион ! ;D ;D ;D
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

Volvo FH16 700

И*ах маа му, този камион не само собственика му, ами и самите конструктори от Мерцедес, ако ги питаш за какво са му тия 7 оси на бас, че и те не могат да ти отговорят логично. Примерно за извънгабаритен свръхтежък товар, дори 5-осен камион мисля, че са му много осите, макс 4 мисля, че са достатъчно. А майко мила, 7260-това, ще рече 600 конски сили, нали така. Или се бъркам, само все още не мога да разбера първите 2 цифри в името на модела, какво означават. Но ако правилно съм разбрал за вторите цифри, то значи все пак модела 4166 е по-мощен от този. Обаче що си мисля, че съм чувал и 4168 ??? А, бе някой от вас, има ли представа кой е най-мощния модел на Мерцедес? И ако може разбира се по темата да ме светнете за какво са всичките тия 7 оси.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Колега ,аз доколко съм запознат числата означават 72-максимално тегло ,което може да поеме шасито,а останалите две цифри са мощност на моторетката,за най-мощен мотор не знам колко е ,но при яки тонажи не е важен мотора ,а предавателните съотношения мисля,може и да греша.
7 оси е веднъж за да поеме голями натоварвания ,и втори път при не много носливи пътища като чакълец,макадамец да не потъва лесно,бе туй животинче е създадено да бъде товарено без никакви притеснения  ;)

Trucker_Boy

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Събота, 21 Май, 2011, 17:07:47
Колега ,аз доколко съм запознат числата означават 72-максимално тегло ,което може да поеме шасито,а останалите две цифри са мощност на моторетката,за най-мощен мотор не знам колко е ,но при яки тонажи не е важен мотора ,а предавателните съотношения мисля,може и да греша.
7 оси е веднъж за да поеме голями натоварвания ,и втори път при не много носливи пътища като чакълец,макадамец да не потъва лесно,бе туй животинче е създадено да бъде товарено без никакви притеснения  ;)

И затова цената на едно ново такова е страшно висока ?
www.sbps.eu

totunio

Да му мисли чорбаджията като дойде ред за гуми.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: totunio - Събота, 21 Май, 2011, 19:38:23
Да му мисли чорбаджията като дойде ред за гуми.
:D :D :D Правилно.
Ето и някои глезотийки де ги натургаха по дръгелите,сигурно и големия тракторс ги има.
http://www.vbox7.com/play:ba69f1fb

Volvo FH16 700

То тоя ако се наложи да се включи тая система,не ми се мисли кво търкане на гуми ше пада,грайфера доста дебел ми се видя ама направо без него ше остане,нема да дочака дълго за смяна на гуми ;D

tcvetan161

Наистина е стабилен този камион. ;D

tcvetan161