• Welcome to Форум на българските шофьори.

Печат на механик в пътен лист

Започната от vasvvv, Сряда, 18 Юни, 2014, 20:42:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasvvv

Здравейте,
Днес един колега ми сподели, че в София са го спрели за проверка и са му правили проблем ,че в графата за механик имал само подпис(както пише на бланката), а нямал печат.На някой случвало ли му се е да му търсят такъв печат?

vasvvv

rider777

Е сега ако някой ми предложи да започна работа в КАТ или ДАИ направо му подарявам камиона ,,,,,,,,   Веднъж да грабна СТОП палката и всеки път когато видя някой, комуто му личи, че преди малко е зарязал овцете и се е качил да кара камион ще му искам освен печат и пръстов отпечатък на механика ,,, ще искам и снимка на жена му и още квот се сетя само и само да му взема паричките на великия шофер,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Бриги Магнито

Райдер не се форсирай,за да му вземеш парите,то е нужно съответният чиляк да разполага с такива.
Настаннааа времена,че веке мое му се вземе само гегата.
Райдер повервай ми гега ти не трее и на такваз ни онакваз.
У кое РПУ на Джадайците се развива действието с печато,че не разбрах.

vasvvv

В София на "Първа българска армия" на прелеза до ДЗИ са го спрели колегата.Чак са чакали човек от фирмата да му донесе пари,че акта бил 5000лв за фирмата и 1000лв за водача.Казали са също,че ще им навестят офиса и там ще открият още нередности със сигурност.Накрая всичко е минало с 150лв.

Бриги Магнито

Я кви оферти пускали по наше село.
Баце туй мноо пара бре.
Принципно се иска печат на фирмата и евентуално на лекар.
В самия пътен лист май е отметнато на механик име и подпис,за печат нищо не е мъцнато.
Гаранция няма и член из законите ,че се изисква и печат,а дори и да има щом в съответният документ не е вметнато,че трябва,мое ми пишат и 10 000лв.
Просто им се оди по съдо,нишо поече.

vasvvv

И аз не съм слагал печат,а и няма откъде да го взема,ама реших да питам ,някой може да е чул нещо подобно.Явно е ставало въпрос за некой лев.

rider777

Ставало е въпрос за 150 кинта ама вероятно е имало и нещо друго освен липсващият печат за да ги искат толкова настоятелно ,,,,,,,,,, или просто на челото на "шофера" е имало печат "Овчар" и младежите с жилетките са държели на своето ,,,,,,,,,

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

naum4o

Ново 20. Нямат край техните номера. Целият цирк - за 150лв. Жалки са направо.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

LKW

Ако верно им е да 150лв. .............. за това нещо.Спиран съм от даяджии и нямах  пътен лист (бях празен без ЧМР) два пъти и всичко се размина в 20лв. на Ловеч и Плевен.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: LKW - Петък, 20 Юни, 2014, 00:12:45
...Спиран съм от даяджии и нямах  пътен лист (бях празен без ЧМР) два пъти и всичко се размина в 20лв. на Ловеч и Плевен.

На тунелът на Ловеч, чудех се колко да предложа, чувал съм глоби без печат от доктор за 200 лв. Предложих 10, помоли се, ако може (не настояваше) и за колегата толкова, съгласих се.
     Ако тръгвам от София и ще товаря в Луковит, се изисква български пътен лист и място за печат от доктор. Какво пречи да пиша, че ще товаря в Букурещ на международен образец пътен лист?! Така правя, ако се сетя изобщо!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

rider777

Ако си празен и те спрат, казваш, че си тръгнал на баня или отиваш да си видиш любовницата и си заминаваш. Аз това го научих съвсем случайно, когато миналото лято ме спряха на Околовръстното и започнаха да ме успиват, че трябвало да имам пътен лист ама в същото време Мишо Александров минава от там без пуснати фарове и естествено го спират и него а както знаете Мишо няма точка, където да можеш да го бутнеш и ме светка, че мога да им кажа да го духат, защото съм без товар и не съм тръгнал да извършвам търговска дейност и изобщо не трябва да се занимавам с пътни листа. Естествено ония веднага свиха опашките взеха десетте лева на МИшо и пак ми викат и на мен,,, Нема ли да почерпиш по кафенце,,,,,, обещах им, че ще черпя, ама другия път

Fransa

Вчера се возих при един колега, купил камион с полуремарке и отиваше да го регистрира в КАТ Сливен. На околовръсното на Сливен ни спряха от ДАИ, две млади инспекторчета, наежени да се доказват пред шефовете си. Колегата има всички документи , пътен лист с 2-та печата / на фирмата и на доктора /, но камиона му още не е записан в лиценз на фирмата. И тези инспекторчета се заядоха да му пишат акт, че кара без лиценз. Аз си стояв кабината и само ги слушам. По едно време вече не изтърпях, слязох и се заядох с тях. Питам ги, щом камиона е празен и отиваме да го прехвърлим в КАТ, как да имамеме завереното копие от Линценза. Те онези се спогледаха и ме питат , аз какъв съм бил. Аз ги базикам, че съм им колега от Ст.Загора и съм приятел на водача на камиона. Тогава му казаха, а бе ти що не каза че си с колега и ни пуснаха. Но мисълта ми беше друга, че и пътен лист с 2-та печата пак е валиден, не се заядоха , за няма печат на механик.

ivopifeca

Цитат на: vasvvv - Сряда, 18 Юни, 2014, 21:06:12
В София на "Първа българска армия" на прелеза до ДЗИ са го спрели колегата.Чак са чакали човек от фирмата да му донесе пари,че акта бил 5000лв за фирмата и 1000лв за водача.Казали са също,че ще им навестят офиса и там ще открият още нередности със сигурност.Накрая всичко е минало с 150лв.
Колега,много му е набутал...съмнително е...За спама научи ли се да връщаш ремаркето назад? :)

vasvvv

Абе не е чак толкова страшно.По-бавничко,с едно две изправяния и става.В началото като го докарахме отидох една събота и започнах да обикалям базата назад.Преоитих се здрава но му схванах цаката.Останалото е практика.

vasvvv