• Welcome to Форум на българските шофьори.

Магнитът - за или против?

Започната от admin, Сряда, 18 Май, 2011, 20:21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Магнит?

За
Против
Ако се наложи

admin

Има и още нещо. Паметта на дигиталните тахографи е в пряка обвързаност с дигиталните карти, които са поставяни в него. При една манипулация на карта или на тахограф се получава объркване на данните и е напълно възможно при проверка измамата да излезе наяве. Недопускането на манипулации е едно от главните изисквания към производителите на тахографи и карти и в случая те добре са се постарали да го изпълнят.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

loshdancho

Вижте какво става с Мерцедес Мп1 когато се сложи магнит и после се закачи на компютър

GS 0 0170- комуникационна грешка с контролен блок за управление на двигателя MR(PLD)
GS 0 0162- комуникационна грешка с контролен блок за управление  на  движението FR (FMR)
INS 1 3040-  управляващия модул  MR на двигателния контрол  има грешка.(control unit  MR  engine control has failed) ?
INS  1 3002 -  управляващия блок   FR  контрол на движението има грешка.(control unit Fr drive control has failed) ?
INS 2 1520-  (CAN  bus) САN шина - комуникация  до тахограгфа има грешка.
MR 1 0104 - CAN  link   до FR   има грешка.  комуникационна грешка с на MR модул с FR  модул.
TCO 1 8300-  синхронизацията не може да започне.
PSM 0 0163- комуникационна грешка с  модул на FR
RS 0 0312- няма CAN съобщение от FR  
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

stoan

Не ползвам магнит но който го интересува откъде може да си набави.Най силния магнит ,който съм виждал някога е от харт диск на компютър.Миналата година сменихме на нашия в сервиз и там ме посъветваха да го демонтирам и прибера.Такава сила на залепване не съм виждал.

loshdancho

monterei

Цитат на: loshdancho - Неделя, 11 Ноември, 2012, 20:11:27
Вижте какво става с Мерцедес Мп1 когато се сложи магнит и после се закачи на компютър

GS 0 0170- комуникационна грешка с контролен блок за управление на двигателя MR(PLD)
GS 0 0162- комуникационна грешка с контролен блок за управление  на  движението FR (FMR)
INS 1 3040-  управляващия модул  MR на двигателния контрол  има грешка.(control unit  MR  engine control has failed) ?
INS  1 3002 -  управляващия блок   FR  контрол на движението има грешка.(control unit Fr drive control has failed) ?
INS 2 1520-  (CAN  bus) САN шина - комуникация  до тахограгфа има грешка.
MR 1 0104 - CAN  link   до FR   има грешка.  комуникационна грешка с на MR модул с FR  модул.
TCO 1 8300-  синхронизацията не може да започне.
PSM 0 0163- комуникационна грешка с  модул на FR
RS 0 0312- няма CAN съобщение от FR  

Може и повече. Играх си с една МР3-ка. Магнита - от адблу резервоара. В зависимост от начина и мястото на поставяне на магнита камиона лудееше различно. Накрая скоростната кутия мина на две предавки :), та следва рестарти и прочие.

abator

От хард дисковете не вършат работа. Някой да не вземе да си разглоби компютъра.  ;)

admin

Цитат на: abator - Четвъртък, 15 Ноември, 2012, 20:18:43
От хард дисковете не вършат работа. Някой да не вземе да си разглоби компютъра.  ;)

И аз се зачудих какъв ще е този магнит в харда? Имам един разглобен тук и не виждам точно как ще влезе в ролята на магнит.

Бриги Магнито

Цитат на: abator - Четвъртък, 15 Ноември, 2012, 20:18:43
Е убава работа до са го млатих с чуко да го пущи,а оно па греда

godji

Най - силните се продават във ветеринарната аптека  ;)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

stoan

В момента го разлепих от единия радиатор в къщи.Държа го там залепен да не би да потряба на някой.Ето и малко фото какво точно представлява.Който иска може и демострация на място и даже и ще почерпя. http://www.vbox7.com/play:180ed9608e

Lorinser

Цитат на: Rammbon - Неделя, 11 Ноември, 2012, 19:29:51
А има ли софтуер за изчистване на дигитала от използване на магнит и други шашми? Или инсталиране на нов софт на дигитала, все едно е чисто нов и неизползван до момента?

Да, на Ла Хонкуера има едни Българи за 50 евро ти чистят дигитала и за 150 тахографа.

admin

Цитат на: В.Димитров - Четвъртък, 15 Ноември, 2012, 22:08:17
Да, на Ла Хонкуера има едни Българи за 50 евро ти чистят дигитала и за 150 тахографа.

Писали сме и друг път във форума по този въпрос. Вярваш ли, че ще свършат работа както трябва и вярваш ли, че след тази манипулация няма да възникнат сериозни проблеми съответно за собствениците на тахографа и дигиталната карта?

Lorinser

За да го напиша, не само, че вярвам ами и имам познати, които ползват услугата.А ти вярваш ли, че имам познат, който държи съседната стая и не пада под 22 000 км на месец, стигал е до 26 000.Не вярваш нали? И е така от 4 години, ама има дупе да кара.Редовно си чисти картата и тахото.

stoil nedev

Цитат на: В.Димитров - Четвъртък, 15 Ноември, 2012, 22:43:16
За да го напиша, не само, че вярвам ами и имам познати, които ползват услугата.А ти вярваш ли, че имам познат, който държи съседната стая и не пада под 22 000 км на месец, стигал е до 26 000.Не вярваш нали? И е така от 4 години, ама има дупе да кара.Редовно си чисти картата и тахото.
Ха ....и какво , да не би да е някакъв герой ??? вреди не само на себе си но и на много други!!!
То е решено и измислено колко време е нормалното и безопасно шофиране. Мене ако ме питаш такъв жив да го одерат му е малко!!!!!!!!!
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

Lorinser

Аз не подкрепям това каране.Напротив, ако някога започна да пътувам искам да си спазвам почивките.Според мен в Европа 14-15 000 км. са си в границите на разумното.Просто споделих някой как карат, и не са малко Българите тук, които карат така.Казват, че им трябват пари и затова.

Lorinser