• Welcome to Форум на българските шофьори.

Международен шофьор на товарен автомобил

Започната от mihailov, Неделя, 29 Юни, 2014, 13:24:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Красимир Тодоров

Драго, недей да бегаш по тъча и да се измъкваш. Аз много добре знам как работи системата на форумите, не съм бил цел живот шофьор. И да не ми отговориш аз мога да ти кажа, как си станал старши потребител в тоя форум - спорейки с Илчев, има там една тема, която те направи звезда... в кавички. Нищо общо нямаш с транспорта, и за това ми е чудно..Старши потребител в шофьорски форум, а медицинска сестра по професия.. примерно.

Колеги, реалността в България е такава, че можете спокойно да взимате 2000 евро. Оставете го Драго кво ви говори. Той самия изглежда не е наясно.
Вътрешно в ЕС се взима 2000 евро, всеко евро надолу е изрезване от шефа ви, защото или работи за малко пари, опитва се да подбива, или е глупав и не знае как да си изкара парите или е алчен, знае, изкарва, ама не дава. Обикновено са и глупави и алчни. Но слава Богу, има и такива фирми, които са коректни. Явно тоя дето е пуснал обявата - той си знае от кои е.
За работа в България вътрешно - демек гарата барата. Тук отново има място да се повдигнат заплатите, лошото е, че шофьорите останаха по-възрастни и им е все едно. Гледат да добутат до пенсия, и алчния шеф, знаейки това държи заплатите ниски.

Немам нищо против тебе брато, просто на тема шофьорски заплати ще те замоля да не коментираш позицията си, мисли си го, но не го казвай.

Апелирам към някакви по-строги реакции към обяви от тоя тип. Просто ги махайте, за да не остават с впечатлението хората, че това е нормална заплата. Ако не ги махате, аз и други няколко колеги винаги ще реагираме. Реакцията ми беше възпитана в началото, ако не се намери кой да ме провокира, ако сте забелязали.

Красимир Тодоров

noj

Реалноста драги ми Павлов я правим ние, така че тука има тука няма вече не е вариант!
Или ще се плаща достойно или ще работим на вън за по-добри пари! Тука никога няма и да има повече ако продължаватпо-старому нещата! Поискай и ще ти се даде- пише в библията, пък аз ще добавя-ако, нети се даде вземи си сам!

noj

batalov80

hunter_75

Алооо,големия играч,що не го фанеш ти терминала,и там някъде на запад да предлагаш тия пари?Амън от кандидат новобогаташи бе...

drago_pavlov

Цитат на: Красимир Тодоров - Четвъртък, 03 Юли, 2014, 15:14:37
Нищо общо нямаш с транспорта, и за това ми е чудно.
Тук си се объркал  :)
Много ми е чудно как ти хрумна, че нямам нищо общо с транспорта, и въпреки това съм се регистрилал тук?!?!

Колеги, реалността в България е такава, че можете спокойно да взимате 2000 евро. Оставете го Драго кво ви говори. Той самия изглежда не е наясно.
Вътрешно в ЕС се взима 2000 евро, всеко евро надолу е изрезване от шефа ви, защото или работи за малко пари, опитва се да подбива, или е глупав и не знае как да си изкара парите или е алчен, знае, изкарва, ама не дава. Обикновено са и глупави и алчни. Но слава Богу, има и такива фирми, които са коректни. Явно тоя дето е пуснал обявата - той си знае от кои е.
Успех.
Не ме слушайте мен, аз само си плямпам и правя дъмпинг на пазара на труда... Всички български фирми дават 2000Е минимум...

Немам нищо против тебе брато, просто на тема шофьорски заплати ще те замоля да не коментираш позицията си, мисли си го, но не го казвай.
Аз, за ралика от теб, давам шофьорски заплати.
Ти като си толкова отворен и наясно с нещата, купи 10 камиона и давай по 3 бона на калпак...
И аз нямам нищо против теб, но просто създавате някакви илюзии в тоя форум, че шофьорските заплати са до небето... А реално такива заплати, за които си говорите, дават под 1% от българските фирми... Останалите обещават около 1300-1500Е, но малка част от тях ги дават реално...
И в крайна сметка "сития на гладния не вярва"... Лесно ти е на теб да ръсиш акъл по форума, че не трябва да се работи за 1500Е, но колегите дето са безработни от месеци или не са получавали заплатите си от месеци, като знаят че ги чакат деца и жена вкъщи имат друго виждане по въпроса...

Цитат на: hunter_75 - Петък, 04 Юли, 2014, 03:25:53
Алооо,големия играч,що не го фанеш ти терминала,и там някъде на запад да предлагаш тия пари?Амън от кандидат новобогаташи бе...
Алооо, големия играч, и на теб ще ти го кажа:
Като си толкова отворен и наясно с нещата, купи 10 камиона и давай европейски заплати...

Ама май повечето тук ръсите акъл на воля, пък иначе седите пред компътъра и на камион не сте се качвали от месеци... То с тия претенции...

hunter_75

Алоо,и аз да ти кажа,без работа не съм оставал.Ако се водиме по твоята логика,дай всички да си купиме по няколко камиона и да търсиме баламурняци,ама те започнаха да попривършват.Относно купуването на камиони,дали ги плати кеш,или?И прецени че само на тебе биха дали лизинг?Щото си нещо по-специален?И после,като дойде датата за вноската трябва да сме съпричастни с вас?Айде моля ти се..

drago_pavlov

Цитат на: hunter_75 - Петък, 04 Юли, 2014, 09:32:06
Алоо,и аз да ти кажа,без работа не съм оставал.Ако се водиме по твоята логика,дай всички да си купиме по няколко камиона и да търсиме баламурняци,ама те започнаха да попривършват.
По моята логика, всяка жаба трябва да си знае гьола.
Собствениците решават колко да предложат, шофьорите решават дали  да приемат. Ама всеки втори тук да ми обяснява какви заплати трябва да давам и да ми смята каква печалба имам... Не мерси. Като толкова ги рабирате нещата, купувате камионите и започвате да давате големите заплати и да прибирате големите печалби.

Цитат на: hunter_75 - Петък, 04 Юли, 2014, 09:32:06
Относно купуването на камиони,дали ги плати кеш,или?И прецени че само на тебе биха дали лизинг?Щото си нещо по-специален?И после,като дойде датата за вноската трябва да сме съпричастни с вас?Айде моля ти се..
Кеш съм ги платил  ;) Спокойно, никой не ми е съпричастен; всички си получават парите на датата и според уговорката... Отдавна съм се научил да се оправям сам, без да търся все някой да ми е виновен, както прави болшинството тук...

hunter_75

Нямах предвид точно теб,а както сам каза,болшинството тук.До вчера шофьори,доста крадливи,изведнъж се оказват собственици на 1-2-3 дръгела.Претенциите огромни,покритие никакво.И прав си,всеки сам си решава за себе си,но си мисля че ако спреме да работиме за парите които давате в момента,ще измислите начин да оправите плащанията.Но уви,това няма как да стане в Бг

drago_pavlov

Цитат на: hunter_75 - Петък, 04 Юли, 2014, 09:48:22
И прав си,всеки сам си решава за себе си,но си мисля че ако спреме да работиме за парите които давате в момента,ще измислите начин да оправите плащанията.Но уви,това няма как да стане в Бг
Има как да стане.
Шофьорите спират да работят за тези пари. Българските фирми спират да работят за европейски спедиции за тези пари. 70-80% от фирмите фалират. Европейските спедиции виждат, че номера с ниски навла не минава и се ориентират към румънски, молдовски, сръбски, македонски и други фирми, при които номера минава.
Резултата ще е, че повечето български фирми ще фалират, или ще останат с 1 камион, който си го кара собственика. Останалите, които могат да се оправят без европейските спедиции ще започнат да дават нормалните заплати. А шофьорите, които ще останат без работа ще са много и повечето от тях няма да си намерят работа в западни фирми.

Източноевропейците винаги ще сме хора втора ръка за западноевропейците... Никога няма да имаме техните доходи, никога няма да имаме техния стандарт на живот... И това защото всеки от всичко разбира... Освен от собствените си задължения...

rider777

Това с търсенето и предлагането нещо в България не може да се разбере,,,, имам познат, който има Премиум като моя и си го кара даже в същия департамент във Валтер, където съм и аз и оня ден ми каза, че бил пуснал обява за шофер като предлага 1200€ и над 700 са му се обадили ,,,,,,,,, алоооо 700 и кусур са готови да бачкат за 1200€  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, аз лично някой ден ако си купя втори камион в никакъв случай не бих предложил заплата над 1000€ и съм сигурен, че пак мераклиите ще са бол.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

ivopifeca

Ивка,ти пробвай с 500,па после дигни малко при пазарлъка,и тия че помислят,че са победители,като си стиснете ръцете на 575... ;)

rider777

В другия Форум им разправях, че като бачках в Транскапитал и взимахме по една торба пари се появи един дето каза на Чакъров, че щял за 300 лева да му кара камиона и ме обвиниха, че съм си измислял ,,,,,,,,,,,,,,, никой не ни е виновен, че сме на този хал ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, преди години ми трябваха строителни работници и един сам дойде и ми предложи срещу подслон и храна да ми бачка,,,,,,,,,,,,, мислиш ли, че го изгоних,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

hunter_75

Цитат на: rider777 - Петък, 04 Юли, 2014, 21:41:14
Това с търсенето и предлагането нещо в България не може да се разбере,,,, имам познат, който има Премиум като моя и си го кара даже в същия департамент във Валтер, където съм и аз и оня ден ми каза, че бил пуснал обява за шофер като предлага 1200€ и над 700 са му се обадили ,,,,,,,,, алоооо 700 и кусур са готови да бачкат за 1200€  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, аз лично някой ден ако си купя втори камион в никакъв случай не бих предложил заплата над 1000€ и съм сигурен, че пак мераклиите ще са бол.
Нещо пак си се превъзбудил,ама явно откакто си горд собственик на това невероятно творение на френската инженерна мисъл това е обичайното ти състояние.Ти дали наистина повярва,че от тези 700,за което аз съм абсолютно убеден че не е вярно,ще успеят да свършат работа,и са шофьори,и т.н?За случая с шофьора на небезизвестната фирма Фанти Г,който бил в Германия на една врачанска бензиностанция и да дойдат да го приберат дали сте чули?И за финал,имам приятел който имаше 2 дръгела,и казваше че като хвърлел ключовете те падали върху шофьор,може ли да познаеш колко бързо приключи с тланспорта?

Chefo(SCANIA)

hunter,имаш + от мен,всичко което каза е вярно на 100%..Иво,като наемеш някой за 1200евро или ще е някой овчар или някой който не се е качвал на камион и всъщност тея 1200евро ще ти излязат 2000евро може и повече,защото ще почупи Премиумчето и едва ли ще e наясно с пътища и т.н....добър шофьор за по-малко от 1400 няма да се сагласи да работи вътрешно по 3 месеца  ;D ;D ;D ;D 700 шофьора едва ли а може би са били овчари,зидари,трактористи и т.н  ;) ;) ;) ;)

ivopifeca

Цитат на: Chefo(SCANIA) - Събота, 05 Юли, 2014, 17:10:42
hunter,имаш + от мен,всичко което каза е вярно на 100%..Иво,като наемеш някой за 1200евро или ще е някой овчар или някой който не се е качвал на камион и всъщност тея 1200евро ще ти излязат 2000евро може и повече,защото ще почупи Премиумчето и едва ли ще e наясно с пътища и т.н....добър шофьор за по-малко от 1400 няма да се сагласи да работи вътрешно по 3 месеца  ;D ;D ;D ;D 700 шофьора едва ли а може би са били овчари,зидари,трактористи и т.н  ;) ;) ;) ;)
Ти за 1400 ще караш ли вътрешно за по 3 месеца?

ivopifeca