• Welcome to Форум на българските шофьори.

Международен шофьор на товарен автомобил

Започната от mihailov, Неделя, 29 Юни, 2014, 13:24:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hunter_75

Келеш,не занимавай бате ти Иво с глупости,камиони има да избива,па и да купува.Не е шега работа това,ей  >:(

hunter_75

rider777

Бях се зарекъл повече да не влизам по циркаджийски форуми ама пуста скука,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

driver1

Цитат на: rider777 - Събота, 05 Юли, 2014, 19:52:38
Бях се зарекъл повече да не влизам по циркаджийски форуми ама пуста скука,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Сакън! Недей!

Причина за редакция: Премахнати простотии!

hunter_75

Цитат на: rider777 - Събота, 05 Юли, 2014, 19:52:38
Аз не се сещам за по-голям циркаджия от тебе,ама нейсе.То снимки ли не беха,филми ли,абе чудо си

ivopifeca

Аре стига де...заформи се неква дискусия,поне неква,а отдавна нямаше.Не го призовавай да му четеме триадите по 5-7 километра,и пак да се затрие диалога,къвто и да е той,тука ;)

Красимир Тодоров

Колеги, Иво може да не е на моето мнение, но е редно всички ние да уважим опита му.
Драго, при цялото ми уважение и към теб, моля те недей да претендираш, че разбираш от транспорт и да принизяваш нашия (в частност моя) опит по въпроса. Давал си заплати.. трудно ми е да си го представя. Освен да си счетоводител в транспортна фирма... впрочем какъв ще да си, не ми е зор.
Истината е, че шофьора трябва да взима пари, понеже от неговия труд се хранят всички по веригата нагоре, барабар с шефовете. Шофьора е най-важния актив на една транспортна фирма, все едно стругар да си купи стар, евтин и скапан струг. Не случайно във всички фирми има едно ядро от твърди и добре платени шофьори, които взимат добри пари, а останалите компенсират загубите или лакомията на шефа с текучество. Днеска на един не платили, утре на друг. Значи за едни може, за други не???
Иво, малко ме съмнява да си намериш кадърен шофьор за 700 евро, незнам аз кога бих работил за тия пари.. може би никога. Дори като див новобранец взимах 1400-500 евра. А щом аз съм могъл, значи всички могат
Драго, когато 90 процента от БГ шофьорите откажат да работят за огризки 90 процента от фирмите нема да фалират, просто ще намерят начин да си оптимизират приходите и да дават по-големи заплати. Защото тоя пазар няма как да се поеме от други фирми просто така, за 3 дни или 3 месеца. Де недейте да лъжете хората. Една транспортна фирма ако няма кой да и вози товарите просто ще ги препродаде на друга транспортна фирма, докато си намери шофьори и просто ще спечели малко по малко..
Ако не си чул, товари се препродават, заплати се предоговарят, начини има, когато има желание

naum4o

На всички ни е пречило и ще ни пречи да се делим на чорбаджии - вие и шофьори - ние. Истината, е че трябва да работим за адекватно заплащане, да сме единни и да се подкрепяме, когато брадвето опре до кокала. Не ми е толкова важно кой колко камиона има, нека се развиват хората, да работят, интересува ме да има изработени правила, които и аз и този човек да спазваме. Работникът работи честно, на него може да се разчита, носи приходи на работодателя - съответно той трябва да е много добре заплатен. Работникът трябва да е мотивиран да е коректен чрез адекватно заплащане - над средното за бранша. Работодателят също така, трябва да е мотивиран да е коректен, виждайки, че приходът му е стабилен и без неприятни изненади. Ако мачкаш работниците си и хитрееш на дребно, как можеш да очакваш, че гърбът ти е сигурен и работниците ти мислят доброто, на теб и на стоката ти?
Тази дума коректност - тя съдържа решението. До колко е приложима, докато се делим на ние и враго, остава неясно и едва ли...
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

rider777

Завиждам на всеки работещ в Есерс, че може някой ден на живо да срещне Ивона,,, аз като видя червен МАН и очите ми изтичат да видя дали не е тя,,,,,,,, веднъж в една фирма виждам в камион на Есерс нещо женско да мърда вътре и със засилка отварям вратата и се оказа друга полякиня дето не може да стъпи на малкия пръст на Ивона ама се оказа голяма палавница ;-)  

Причина за редакция: Премахнати простотии!

Boroman21

Едно въпросче към колегата  Райдър.

Колега , ти като водач на собствен товарен автомобил каква заплата си си отредил да получаваш? И каква заплата смяташ че е достойна да си плащаш всеки месец?

rider777

Смятам, че това не е въпрос, който трябва да обсъждам с непознати, но ще ти отговоря,,, 300 € са ми пре-достатъчни за да не се лишавам от нищо по пътя,,,,,,,,,,,,, другото отива другаде,,,,,,,,

ivopifeca

Цитат на: Boroman21 - Събота, 05 Юли, 2014, 22:21:44
Едно въпросче към колегата  Райдър.

Колега , ти като водач на собствен товарен автомобил каква заплата си си отредил да получаваш? И каква заплата смяташ че е достойна да си плащаш всеки месец?
Е па тебе,кво те брига ква попара куса той?Каквато си надроби,той си решава-влекача си е негов.На тебе ли че ти дава обяснения?Гледай си ти ква ти я дробят чорбаджиите ти,и гледай да не си натегач много ;)

Boroman21

Не ве , просто от интерес иначе дали взема 300 или 3000  негови са .А натегач от мене нема да стане , много колеги смятат вършенето на работата с натягане и лизане на дупита,

ivopifeca

Влака ти за видинските села ще потегля,друг нема да има,или се качвай,или земи яж с хората хлеб...най добре фани си трайкай.

Красимир Тодоров

Цитат на: ivopifeca - Събота, 05 Юли, 2014, 23:43:01
Влака ти за видинските села ще потегля,друг нема да има,или се качвай,или земи яж с хората хлеб...най добре фани си трайкай.
Колега, аз също съм от Видин, нещо искаш да кажеш за града ми и за произхода ми ли?
Информирал съм модератор и силно се надявам тоя път да ти нацепят един бан, за да знаеш, че не можеш да наричаш хората с имена, нито да наричаш цели региони селяни.

Chefo(SCANIA)

А дано един бан да отнесе  :-X :-X :-X Много знае,всички други лукови глави за него  ::) ::) ::)

Chefo(SCANIA)