• Welcome to Форум на българските шофьори.

Забрани за 45 часа почивка в камиона - Франция

Започната от puhi70, Петък, 11 Юли, 2014, 21:02:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rider777

Говорих с френски полицаи таман 3 пъти и всички казаха едно и също нещо,,,,,, можеш да си правиш каквито искаш паузи във Франция,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

driver1

Цитат на: rider777 - Неделя, 09 Ноември, 2014, 14:54:13
Говорих с френски полицаи таман 3 пъти и всички казаха едно и също нещо,,,,,, можеш да си правиш каквито искаш паузи във Франция,,,,,,

Rider-cinema, таман пет пъти препрочетох следния официален текст и нек'си не моа го вържа с това дек са ти рекли френските полицаи:

Франция санкционира ползването на нормалните седмични почивки на борда на ПС

На 11 юли 2014 г. във Франция е обнародван закон, съгласно който превозвач, който не създаде условия шофьорите му да ползват нормалните седмични почивки извън кабината на автомобила, се санкционира с една година затвор и глоба в размер на 30 000 евро. Законът е влязъл в сила на 12 юли 2014 г. До момента няма допълнителна информация как ще се извършва контролът и как ще се прилагат санкциите.

ВАЖНО!

Мерки срещу ползването на нормалната седмична почивка
в превозното средство

Както вече съобщихме, с Кралски указ от 19 юни 2014 г. Белгия въведе глоба от 1800 евро, ако водач ползва нормалната си седмична почивка в автомобила. На 6 май 2014 г. френският сенат одобри законопроект № 397 от 2013 г., в който се предвижда въвеждането на такава забрана и във Франция със заложена глоба при нарушение до 30 000 евро и 1 година лишаване от свобода.
    АЕБТРИ полага усилия както да следи развитието на случая, така и да защити интересите на българските международни превозвачи. На 02.06.2014 г. асоциацията изпрати писмо до ИА "Автомобилна администрация", с което обърна внимание на българските компетентни органи към проблема, който засяга всички български транспортни фирми, извършващи международни превози на територията на ЕС, и помоли за тяхната намеса за защита на интересите на превозвачите.  АЕБТРИ представи становището си срещу тези мерки и негативните последици от тях за сектора в рамките на Конференцията на Euro Contrôle Route (ECR), проведена в София на 18 юни 2014 г. Представител на АЕБТРИ постави въпроса и на заседанието на Комитета за социален диалог в сектор автомобилен транспорт на ЕС, състояло се в Брюксел на на 4 юли  2014  г. с искане за получаване на конкретна информация за извършването на контрола на забраната, която вече е в сила в Белгия - дали се контролира само в момента на проверката или за предходните 28 дни, какво доказателство трябва да се представя, има ли достатъчно и кои са подходящите паркинги в засегнатите страни и т.н. На 7 юли АЕБТРИ изпрати официално писмо до Сим Калас, зам.-председател и комисар по транспорта на ЕС, изразявайки аргументирано категорично несъгласие с подобно тълкуване и прилагане на регламента и настоявайки за спешни  мерки за  спиране на опитите за разширяване на обхвата на регламента на национално ниво и въвеждане на правила и санкции с пагубни последици за автомобилния транспорт.  
   По последни данни френският законопроект, въвеждащ забрана за ползването на нормалната почивка на водачите  в автомобилите, още не е приет. След приемането му има голяма вероятност законът да бъде предаден на Конституционния съд, което би могло да забави влизането му в сила. Френските контролни органи в автомобилния транспорт не разполагат или разполагат с много ограничена информация относно тази инициатива. Като цяло те възнамеряват да насочат проверките към автотранспортни предприятия, които планират превозите си по начин, при който прекарването на нормалните седмични в кабината на автомобила е неизбежно за водача му. Към този момент е неясно как това би се  прилагало на практика към чуждестранните превозни средства, извършващи превози на френска територия. Европейската комисия (ЕК) е инициирала процедура срещу Франция по проекта EU Pilot (изискване за предоставяне в съкратени срокове на предварителна информация преди да започне процедура за нарушение съгласно чл. 258 от ДФЕС) във връзка с пропорционалността на предвижданите санкции, като е изискала от френските компетентни органи да представят информация за подготвяните мерки и обосновка на предложените тежки санкции.
   Секретариатът на ИРУ е влязъл във връзка с белгийското министерство на транспорта, откъдето са дали указание по отношение на процедурата по санкциониране на нарушителите. Потвърдено е, че глобата на мястото на откриване на нарушението е 1800 евро. В случай че тя не се заплати незабавно, контролните органи могат да блокират превозното средство, да изискат подлежащ на възстановяване депозит или, ако глобата не бъде заплатена в срок от 96 часа, да конфискуват превозното средство. При това положение може да се заведе съдебно дело, като при решение за виновност глобата може да достигне 60 000 евро.  Освен това на 12 юни 2014 г. Сeкретариатът на ИРУ е изпратил официално искане до Генерална дирекция "Мобилност и транспорт" на ЕК за правно становище по прилагането на чл. 8, т. 8 от Регламент 561/2014 г.: "По желание на водача дневните почивки и намалените седмични почивки извън базата могат да бъдат ползвани в превозното средство, доколкото то разполага с подходящи условия за спане за всеки водач и превозното средство е неподвижно.", което досега не е получено.
    ИА "Автомобилна администрация" е протестирала срещу мерките за забрана за ползване на нормалната седмична почивка на борда на автомобила и е поискала конкретна информация за извършването на контрола в Белгия на заседанието на Комитета по автомобилен транспорт към ЕК, състояло се на 30.06.2014 г. в Брюксел. Представителят на белгийските компетентни органи е обяснил, че проверки се извършват само на място в автомобилите по време на ползването на почивките на водачите, а допълнителни документи не се изискват. В последствие тази информация е потвърдена и по имейл. Протоколът от заседанието още не публикуван.
АЕБТРИ ще продължава да следи развитието на събитията и своевременно ще уведомява превозвачите за настъпили изменения.

driver1

rider777

Казах Франция,,,, не Белгия. На белгийците преди 2-3 седмици им разрешиха вече със закон кръвосмешателството ,,,, те от стотици години си се женят братя със сестри,,, бащи с дъщери,,, майки със синове,,,,,, абе дебилна нация та с тех не може да се разправя човек ,,,,

driver1

Цитат на: rider777 - Неделя, 09 Ноември, 2014, 15:13:25
Казах Франция,,,, не Белгия.

Казах да прочетеш документа, а не първите пет реда.

С уточнението, че дори и тази информация вече е остаряла. Продължавам да търся, но още не съм успял да открия отговора на френските власти относно протеста и запитването на АЕБТРИ, за тълкуването и прилагането на новите положения в закона. ФРЕНСКИЯ! Тълкувана е всяка една точка по отделно - със изисквания, санкции, мотиви и препоръките които са дадени на ФРЕНСКИТЕ контролни органи за прилагането на контрола.
Това съм го прочел в официален документ, а не казано от плямпало като теб. Бях си го копирал някъде и   щом го открия, ще го сложа тук. Аз чета документи, а не вярвам на казано и речено.

rider777

Прочети първото изречение от това което съм копирал тук от твоят пост  !!!!!   
  По последни данни френският законопроект, въвеждащ забрана за ползването на нормалната почивка на водачите  в автомобилите, още не е приет. След приемането му има голяма вероятност законът да бъде предаден на Конституционния съд, което би могло да забави влизането му в сила. Френските контролни органи в автомобилния транспорт не разполагат или разполагат с много ограничена информация относно тази инициатива. Като цяло те възнамеряват да насочат проверките към автотранспортни предприятия, които планират превозите си по начин, при който прекарването на нормалните седмични в кабината на автомобила е неизбежно за водача му. Към този момент е неясно как това би се  прилагало на практика към чуждестранните превозни средства, извършващи превози на френска територия. Европейската комисия (ЕК) е инициирала процедура срещу Франция по проекта EU Pilot (изискване за предоставяне в съкратени срокове на предварителна информация преди да започне процедура за нарушение съгласно чл. 258 от ДФЕС) във връзка с пропорционалността на предвижданите санкции, като е изискала от френските компетентни органи да представят информация за подготвяните мерки и обосновка на предложените тежки санкции.

driver1

Цитат на: rider777 - Неделя, 09 Ноември, 2014, 15:19:27
Прочети първото изречение от това което съм копирал тук от твоят пост  !!!!!   
  По последни данни френският законопроект, въвеждащ забрана за ползването на нормалната почивка на водачите  в автомобилите, още не е приет. След приемането му има голяма вероятност законът да бъде предаден на Конституционния съд, което би могло да забави влизането му в сила. Френските контролни органи в автомобилния транспорт не разполагат или разполагат с много ограничена информация относно тази инициатива. Като цяло те възнамеряват да насочат проверките към автотранспортни предприятия, които планират превозите си по начин, при който прекарването на нормалните седмични в кабината на автомобила е неизбежно за водача му. Към този момент е неясно как това би се  прилагало на практика към чуждестранните превозни средства, извършващи превози на френска територия. Европейската комисия (ЕК) е инициирала процедура срещу Франция по проекта EU Pilot (изискване за предоставяне в съкратени срокове на предварителна информация преди да започне процедура за нарушение съгласно чл. 258 от ДФЕС) във връзка с пропорционалността на предвижданите санкции, като е изискала от френските компетентни органи да представят информация за подготвяните мерки и обосновка на предложените тежки санкции.

А сега ти прочети горния ми пост и стига си дрънкал глупости и си заблуждавал колегите, че да изгори някой.
    Факт е, че поне аз не съм чул някой да е глобен във Франция (в Белгия има глобени), но е факт и, че в последната испанска фирма в която работех, коренно са променили системата за почивки и не се допускат вече такива от 45 часа във Франция.
    А ти продължавай да си дрънкаш кво си чул по паркингите...

rider777

Абе никой не те кара да спиш в камиона ,,, спираш пред Хилтън или Шератон и си взимаш стая щом искаш,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

driver1

Съжалявам само, че ме подведе да водя този спор с теб и оспамихме темата на колегата. Но всеки контакт с теб  води до това - спам и глупави спорове, които провокираш и на които опонираш инфантилно и без аргументи.

Извинявам се на колегата, че допуснах това.

rider777

Никога не съм подхващал спорове ,,,,,,
Предаторс ,,, имаш ми скайпа ако искаш полезно инфо.

somat

3df

Преди две седмици получавам СМС (по наши си дела)от колега, който е във Франция и седи на един паркинг 45 ч. почивка. Пиша му ама във Франция нали трябва да си на хотел? Да не спиш в кабината. Има закон!
Отговора му беше:
-За сега още не се прилага.

jeffrey

Колеги, как седи въпроса с тази прословута забрана в Франция ! Може или не може да се спи в кабината 45 часа?!??

rider777

jeffrey

rider777

Можеш да си правиш каквото искаш ,,,,, това е Франция, запомнете го,, не е Германия или друга полицейска държава.

rider777