• Welcome to Форум на българските шофьори.

Здравейте,здравейте

Започната от славее, Събота, 12 Юли, 2014, 14:04:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rider777

Не еднократно съм се убедил, че Съдбата има странно чувство за хумор. На доста хора аз съм помагал и съм се чувствал удовлетворен, че съм помогнал, но сега примерно съжалявам, че колега от тук преди година и два месеца ми поиска 2100 лева на заем уж за няколко дни и още си ги чакам парите,,,,, с телефоните дето съм му иззвънял сумата сигурно гони вече 3000 лева ,,,,,,,,,,,,,,  Веднъж помолих колега от тук, който даже го мислех и за приятел да отиде със сина ми само да погледне една кола и да каже дали си заслужава да я вземе като сина ми щеше да го вземе от тях с кола и после пак да го докара, но моя приятел му казал, че трябва да ляга да спи,,,,,,, сега се сещам за случай в който се върнах от Белград за да отида да докарам с платформата ми колата на приятел, който беше катастрофирал до Павликени и получих само едно "Мерси" след като му оставих колата в София,,,,,,   Дано не ми се налага да търся услуги повече от колеги тук,,,,,,  А за това, което съм писал по другите теми е простата действителност,,,,,, на кой не му изнася да се връща при овцете или да си наляга парцалите,,,,,, няма място за сръдни.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

SEMPER

Цитат на: rider777 - Неделя, 13 Юли, 2014, 22:05:33
За пръв път чета тук, че като си купи влекач и ще фалира,,,,, нали по другите теми се пише, че оставали страшно много пари от камион и че шоферската заплата трябвало да бъде 3- 5000€ ,,,,,,,,, нещо нема логика.

Цитат на: rider777в друга тема - Събота, 05 Юли, 2014, 22:41:38
Смятам, че това не е въпрос, който трябва да обсъждам с непознати, но ще ти отговоря,,, 300 € са ми пре-достатъчни за да не се лишавам от нищо по пътя,,,,,,,,,,,,, другото отива другаде,,,,,,,,

;D Не мислиш ли че казах същото,като в твоя цитат,но с други думи

Цитат на: SEMPER - Неделя, 13 Юли, 2014, 17:54:57

Парите де ще ги изкараш от дърпане на ремаркета ще ти стигат за гориво, пътни такси ( щото най вероятно спедицията ще ти ги плаща) и за бял хляб.
;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

славее

Цитат на: SEMPER - Неделя, 13 Юли, 2014, 17:54:57
Здравей,здравей  ;D ;D

Красьо,и мен ма кефи пича  ;)

По темата какво да кажа - Ако искаш да фалираш още веднъж - купи си влекач.
Парите де ще ги изкараш от дърпане на ремаркета ще ти стигат за гориво, пътни такси ( щото най вероятно спедицията ще ти ги плаща) и за бял хляб. Като опре обаче да си купиш нови гуми или недай боже ти се прецака я турбо, я скоростна кутия на дъргело - филма вече ще си го гледал.

За Германия - какво да ти кажа - добре е, че чуваш малко немски.
Шанса да си намериш работа по интернет от БГ клони към нула.(освен ако не ти се работи за без пари в Макдоналдс да речем)

Ако дойдеш на място, установиш се и се запишеш в джобцентъра - ти гарантирам че след 2 седмици ще си почнал работа.

Само че тук идва момента да ти кажа и една кофти новина. За да си намериш квартира в Германия трябва да имаш работа.  За да си намериш работа - трябва да си се установил някъде, тоест да имаш  квартира. Параграф 22 е.  И понеже винаги може да е още по кофти, идва ред на по лошата новина. Дори и да имаш работа е почти невъзможно да си наемеш квартира.  Търсенето е огромно, а предлагането е нищожно. За една квартира кандидатстват от 20-30 кандидата, до 200-300 в по големите градове. Прецени си какви са ти шансовете да изберат точно теб. Трябва месеци да си свободен, да обикаляш и да се занимаваш само с търсене на квартира. Отделно че и цените взеха да стават леко извънземни. За да влезеш в квартира, трябва да имаш готови 2,38 наема,които да платиш на посредника, още 3 наема които да платиш на хазаина като гаранция и естествено първия наем също.  Тоест трябва да имаш свободни пари за шест и половина наема, че ако евентуално те одобрят, да можеш да влезеш.

Чувал съм, че в някои части на бившата източна Германия има много свободни квартири и не е проблем да се наемат,но там пък съответно няма работа. Пак е малко параграф 22

За това, че те питат колко искаш да получаваш - това е практиката.
А колко да поискаш - никой не може да ти каже. В някои региони 8 евро на час не е зле, в други се мръщят на 15.

А и ти си прецени колко е прилично да поискаш, при условие че ще кандидатстваш за шофьор да речем, а в СВ то си нямаш ни един работен ден като професионален шофьор. В този случай претенциите ти могат да бъдат колкото на хлапе,току що изкарало книжка. Понеже квалификацията ще ви е еднаква.

Дано не съм те уплашил много.
А, последно, освен за щаплер, изкарай и един курс за кран. Не знам в БГ има ли изобщо курсове за тези камионските кранове, ако няма изкарай някакъв за по голям кран. Не е никак лоша работа да караш строителни материали от склада до обекта ;)  За бетоновоз - не знам, не съм се интересувал, но е много вероятно да искат някаква допълнителна квалификация точно за бетоновоз.

Професионална компетентност изкарай в БГ, не съм убеден че ще е по евтино, но поне на български ще ти е по лесно. Ако ще караш АДРите - също варианта в БГ е по добрия.
Дигитална карта обаче не се лъжи да си вадиш. В Германия е три пъти по евтина, и става три пъти по бързо.
Мерси колега за подробното описание.
Но варианта с това да изгърмим с 3-4000 евро и ексукризия в Гелмания по ми се нрави от тоя със собстнения влекач
::) ::) ::) ::) ::)принципно цял живот разчитам на късмет,а не на способности,половината ми приятели отдавна са милионери и нито един не знае цялата таблица за умножение ::) ::)ще ти дам примир от 1992 година,разрешават на емигрантите да работат в Германия/аз тогава бях азилбевербер/млад и с мерак научих немски доста добре,отивам в
една стъкларска фабрика за работа,видех седми номер лопата за поддръжка на огъна в пещите и избегах с 200
имах един приятел Румънец не знае дума немски,вода го аз да го преебъ и да се посмееме......е да ма НЕ,на края на месеца като видех фиш 4500марки плюс това че работеше по празниците,на двойна надница и кеш плащане без данъци не ми се вярваше но е факт,румънеца поработи известно време събра 100000марки и си отиде в Букуреш
капитан,купи неколко магазина и в момента е барбалея от време на време се чуваме.....все още знае пет думи на немски,Да обясна на по младите колеги какво значеха тогава 100000марки,нормалните средни фирми в БГ,като изключиме разни мутренски и бивши соц реститути ,работеха с капитал около 20000марки и то по силните.
Другата семица отивам на риба за 10дена и като се върна тръгвам па какво ще да става........ако върже,добре,ако
ли не тогава ще го мислиме,абе аз за всеки случа ще си взема и една въдица,ако не намера работа поне некой сом да хвана по Рейн ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

славее

Цитат на: rider777 - Понеделник, 14 Юли, 2014, 15:38:52
Не еднократно съм се убедил, че Съдбата има странно чувство за хумор. На доста хора аз съм помагал и съм се чувствал удовлетворен, че съм помогнал, но сега примерно съжалявам, че колега от тук преди година и два месеца ми поиска 2100 лева на заем уж за няколко дни и още си ги чакам парите,,,,, с телефоните дето съм му иззвънял сумата сигурно гони вече 3000 лева ,,,,,,,,,,,,,,  Веднъж помолих колега от тук, който даже го мислех и за приятел да отиде със сина ми само да погледне една кола и да каже дали си заслужава да я вземе като сина ми щеше да го вземе от тях с кола и после пак да го докара, но моя приятел му казал, че трябва да ляга да спи,,,,,,, сега се сещам за случай в който се върнах от Белград за да отида да докарам с платформата ми колата на приятел, който беше катастрофирал до Павликени и получих само едно "Мерси" след като му оставих колата в София,,,,,,   Дано не ми се налага да търся услуги повече от колеги тук,,,,,,  А за това, което съм писал по другите теми е простата действителност,,,,,, на кой не му изнася да се връща при овцете или да си наляга парцалите,,,,,, няма място за сръдни.
Колега Ридер,нема да се нервираш,това са само едни пари,и на мене ако преди 4 години ми беше казал,че ще ми се наложи да работа,щех да му се изсмея.....ама е на случи се...........одеве си гледам магазина който е на общинска земя и до три дни требва да го бутна и ми се насълзиха очите,в същия момент минава едно младо момче едвам ходи
некаква боелст на краката,ама се смее и си се придвижва леко към спирката............викам си да се еба в тапанара,не оценявам това което имам/здрав като бик,и толкова умен :D ;D ;D ;D ;D/а се нервирам за това където съм изгубил или не постигнал......а какво да каже това момче дето не може и да тоалетната сам да отиде.
Успех.

Красимир Тодоров

Цитат на: славее - Понеделник, 14 Юли, 2014, 22:40:30
Колега Ридер,нема да се нервираш,това са само едни пари,и на мене ако преди 4 години ми беше казал,че ще ми се наложи да работа,щех да му се изсмея.....ама е на случи се...........одеве си гледам магазина който е на общинска земя и до три дни требва да го бутна и ми се насълзиха очите,в същия момент минава едно младо момче едвам ходи
некаква боелст на краката,ама се смее и си се придвижва леко към спирката............викам си да се еба в тапанара,не оценявам това което имам/здрав като бик,и толкова умен :D ;D ;D ;D ;D/а се нервирам за това където съм изгубил или не постигнал......а какво да каже това момче дето не може и да тоалетната сам да отиде.
Успех.
евала, най-накрая нещо истински смислено, нищо че не е баш по темата. Аз го знам това, но често го забравям. Благодаря, че ме подсети, дано и други се плеснат по челото..

rider777

Никога не оценяваме нещата, докато не ги загубим,,,,,,,,,,,,,, Бог да дава здраве на всички ни и сили да се борим с Живота, защото тегавото тепърва идва и Света ще се обърне надолу с главата,,,,, ние за дреболии се кОсиме ,,,

славее

Каква пародия е живота,като бивш спортист до преди 4 години,абсолютен мързел ;D ;Dбез никакво желание за визически труд ;D ;Dнамерих работа във Франция,заплата около 2000евро и спартанска стая безплатна,работно време от 7 до 4.30 ралотата е на табан докопкото разбрах.Нещата са на 100процента,оказа се че мой роднина е там.
Мисла че като за начало е добре 2000нето,не подбивам цената на трудъ или може би с малко ;D ;D
Проблема ми сега е Френския,звънъ тука да търса частни уроци,за да не ми се наложи да се права на глухонем като отида.

Chefo(SCANIA)

Успех  ;) Само не подбивай щотото после никой няма да говори с теб  ;D Цени труда си

batalov80

Цитат на: Красимир Тодоров - Вторник, 15 Юли, 2014, 00:15:16
евала, най-накрая нещо истински смислено, нищо че не е баш по темата. Аз го знам това, но често го забравям. Благодаря, че ме подсети, дано и други се плеснат по челото..

Така е Красьо бачкай до изнемогване навън,а тук чакат разни банкери да ти вземат паричките.

bmwww

Много интересна тема , изчетох я със малко смях и си извадих някоя друга поука ,но само не разбрах как се преодолява Омагьосания кръг в Германия ,а именно - без работа нема квартира-без квартира нема работа ? Все пак който отиде там никой не се върна или поне не се върна беден !

driver70

Цитат на: batalov80 - Вторник, 15 Юли, 2014, 23:45:02
Така е Красьо бачкай до изнемогване навън,а тук чакат разни банкери да ти вземат паричките.
Колега,бива ли във всяка тема да виждаш само политика.Нищо лично, ама е дразнещо.

Красимир Тодоров

Баталов, немам кредити братле и не изнемогвам, бачкам си прекрасно навънка и някак си се чувствам по-спокоен, никой не ми запилква на оная р.... извинете за миниспамчето

славее

според мене всичко си е късмет,в периода от 1990 да 1994 година живеех там,през тоя период
идваха много хора,едни си тръгваха с пари други не,но тогава правата за работа ги нямаше
и пак се оправяхме.Тогава си намираш работа но твоето место виноги е свободно ако некой немец го хареса,
в арбайтзамт имаше едни компютри с свободни работни места.....местото на което работиш е винаги свободно-
Сега чета и правата са ни абсолютно равни с тези на немците,то е ясно кого ще предпочетът НО за времето което съм бил там съм установил,че шофйорлъка,не е любима немска професия.
Към колегата който явно живее там и пише за проблема с квартирите и как трудно се намира.
Аз имам друго виждане по въпроса.
Вариант 1-отиваш там да печелиш,требва ти напърво време стая, може и обща баня и тоалетна,с такива
стари хотелчета е пълно в покрайнините на всеки един град и на приемлими цени.
Вариант 2-купуваш си нещо в покрайнините ,и си готов,цените на имотчетата са като ги гледам по ефтини от София.
Айде със здраве,че учим френски ;D ;D ;Dебати извратения език ;D ;Dходих на обява да зема неколко частни урока,
учиталката студентка,като почна да ми говори ю,мю,дю и да си чекне устата  ;D ;Dвъобще не ми беше до Френски,
установих че това е езика на развратниците ;D ;D ;D

Chefo(SCANIA)

В Холандия мисля че някой органи означаваха нещо  ;D ;D ;D ;D ;D

rider777

В Холандия "Хуй таг" е "Добър ден"  ,,,,,,, а французойките са ,,,,,,,,,,,,,,,, Мамооооооооо  ,,, обичам ги.

rider777