• Welcome to Форум на българските шофьори.

Адвокат по трудово-правни отношения

Започната от noj, Понеделник, 28 Юли, 2014, 16:20:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

noj

Здравейте колеги. Искренно се надявам да намеря решение на проблема си с ваша помощ! Работих четири месеца вътрешно в Европа и наскоро се прибрах в България,но се оказа, че получаването на възнаграждението за четирите месеца ще е сериозен проблем. Започнаха се едни измислени глоби за зареждане на гориво 300 литра при положение, че резервоарът ми е 120литра.Забравих да спомена,че работих с Атего 7,5тона.Глоби, че не съм сменил палета при положение, че нямам указания от диспечера и куп такива дивотии които нямам идея как да оспоря. При заминаване ти се казва, че ти се плаща по-10 цента на километър, а в последствие се оказва,че режат километри както им е приятно. Предполагам всеки знае,че има разминаване между навигацията и спедиторските програми(autorоut и прочие) а бе с две думи почти 40% от възнаграждението ми отива в джоба на работодателя под формата на измислени глоби. Мисълта ми беше, ако някой може да съдейства като даде координати на добър адвокат в София по-трудово правни отношения за да се консултирам и да разбера има ли начин да осъдя вече бившия си работодател и ако, да да го почвам. Благодаря на всеки, който удари едно рамо, като тайно се надявам да не съм мизерствал за слава тези 4-ри месеца!

noj

naum4o

Приятелю, тази мадама има доста добра репутация и е много напред с материята, специално за твоя случай, но не е от най-евтините.
http://www.law-firm-bg.com/topic/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE/

Другият вариант, който лично според мен е по-добрият, е този адвокат - Чечов 0888 705 868. Човекът е народен, не е скъп и си върши добре работата. Звънни му, той ще те разпита по телефона и ще се разберете. Измъкна мои приятели от една много кофти ситуация. Офисът му е срещу съдебната палата в София.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

noj

Цитат на: naum4o - Понеделник, 28 Юли, 2014, 16:45:14
Приятелю, тази мадама има доста добра репутация и е много напред с материята, специално за твоя случай, но не е от най-евтините.
http://www.law-firm-bg.com/topic/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE/

Другият вариант, който лично според мен е по-добрият, е този адвокат - Чечов 0888 705 868. Човекът е народен, не е скъп и си върши добре работата. Звънни му, той ще те разпита по телефона и ще се разберете. Измъкна мои приятели от една много кофти ситуация. Офисът му е срещу съдебната палата в София.

Както винаги човече,точно, ясно и компетентно без празни приказки....... евала железен си -БЛАГОДАРЯ!

Коригиран цитат!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: naum4o - Понеделник, 28 Юли, 2014, 16:45:14
..., но не е от най-евтините...

Какво ще рече не е от най-евтините? Това не е ли трудово дело, а те са безплатни? Не знам има ли вариант работника да плаща дори да загуби. Има известно удобство да ти е в града, но не е задължително. Имам телефон на адвокатка в Плевен, с препоръка на двама скоро им е помогнала да си вземат всичките пари от СоМат - Горубляне.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

naum4o

Минко, проблемът, е че големите адвокатски кантори обслужват корпоративни интереси и от това печелят големите пари.  За частните лица ситуацията е без компромиси. Никой няма да се занимава с теб безплатно и няма и как да бъде задължен. Единствено от юриста на бившия му работодател може да получи безплатна правна помощ, но сам се сещаш каква ще е тя.

Март месец, тази година, се обнародва новият закон за адвокатските хонорари, където пише:
Чл. 5. Адвокатите могат да оказват безплатна правна помощ на:
1. материално затруднени лица; - тоест социално слаби
2. лица, които имат право на издръжка; - майки след развод, жени на ветерани и пр.
3. близки и роднини, както и на юристи.
И толкова.

Хубаво, е че имаш добър адвокат в тези вълчи времена. А и може да помогне на колегата, когото явно клатят през панталонките.

SEMPER

Безплатни означава - освободени от съдебни такси. Хонорара на адвоката е съвсем друга бира.Плащаш му го като поп, а после ако спечелиш - си го търсиш от другата страна.

Само че аз не виждам тук никъде нарушаване на трудово правни отношения. Предполагам, че заплатата на колегата по трудов договор му е платена.

За празните приказки,километри,литри,говорени покрай сключването на трудовия договор обикновено се ползва крана за студената вода.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

naum4o

Бързо ще стане ясно. За 48 часа адвокатът ще се е ориентирал и ще знае има ли смисъл от дело, и ако да, какъв.

noj

Цитат на: SEMPER - Вторник, 29 Юли, 2014, 22:19:25
Безплатни означава - освободени от съдебни такси. Хонорара на адвоката е съвсем друга бира.Плащаш му го като поп, а после ако спечелиш - си го търсиш от другата страна.

Само че аз не виждам тук никъде нарушаване на трудово правни отношения. Предполагам, че заплатата на колегата по трудов договор му е платена.

За празните приказки,километри,литри,говорени покрай сключването на трудовия договор обикновено се ползва крана за студената вода.
Колега, как да видиш нарушаване на трудово правни отношения след като само бегло съм нахвърлял какво се случва с моя милост след почти четири месеца работа  вътрешно в Европа.И не, все още никакви пари не съм взел.

noj