• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търси се ПРОФЕСИОНАЛИСТ

Започната от rider777, Сряда, 13 Август, 2014, 07:28:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

driver1

Цитат на: SEMPER - Неделя, 17 Август, 2014, 19:02:21
Дривер,това което го пишеш и е така, и не е така.

Цифрите,които ги пишеш предполагам са абсолютно коректни.

Само че , ти живееш там. От доста време си. Натрупал си стаж в Испания. Вече достатъчно добре си се ориентирал и в обстановката около работата, и в отношенията с държавните институции. Предполагам, че говориш и езика поне що годе прилично.

Сега се постави на някой от Бяла Слатина, Белово или Нови Пазар (абсолютно произволно ги посочвам населените места). Какви са му шансовете да започне работа при същите условия. Ей така - да дойде и да почне.Без да познава никого. При условие, че знанията му по чужди езици са на ниво да минава граница с затруднения. И е карал да речем по Европата за българска фирма, или дори за чужда, но от тези де събират шофьори от България.

Не искам да кажа, че няма варианти. Но и не може да стане - хоп, и готово.

Няма - хоп, и готово! Тук някои колеги искат да скочат направо в дълбокото, но няма как да стане. Самият аз съм дошъл в Испания със съдействието на колега. Напуснах си фирмата в която работех от години и си имах извоювано име за да отида на място, където да започна всичко от нула. Не занаята, а градежа на име и доказване на възможности. Но не за сметка на компромиси с достойнството. И пак нямаше да стане, ако нямаше кой да помогне в началото. След това и ние с колегата с когото дойдохме съдействахме на други, те пък на други...и така докато нещата се срутиха - много българи на едно място не е добре. Друга тема е. Но това е начина. Никога не съм казвал, че нарамваш бохчата, изсипваш се пред вратите на голяма фирма, демонстрираш колко са ти свалени гащите и започваш работа. Няма такъв филм. Или ако има за кандидата е съвсем кратък, а за колегите последствията са трайни...Предполагам всеки е чувал думите: -"Пешо как може, а пък ти не можеш...". Ами Пешо може защото е за малко, временен е. Не е дошъл защото това му е призвание, а защото в селската кръчма се говорело, че плащали в международния по-добре, отколкото на комбайнерите...И то си е така, но изискванията са различни.

driver1

rider777

На мен отиването в Испания беше доста по-лесно,,, когато лекето Симеончо беше подписал някаква спогодба за бели роби с Испания и Бюрото по труда започна да прави интервюта се изсипахме половината Транскапитал и четирима ни взеха в една фирма, където всичко си течеше по мед и масло ама за жалост след по-малко от година фирмата фалира с 50 Бг кондуктори ,,,,, егати кефа беше ,,, закачаш ремарке от Кадис или Алхесирас и най-близкото разтоварване беше Париж ,,, най-често се ходеше в Амстердам и района,,,, може да се сетите какво возехме от Мароко,,, важното е, че нямаше GPS тогава ,,, всеки ден зареждаш по тон нафта ,,,, абе фирма фантазия ,,,,, ама мача приключи бързо ,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

driver1

Цитат на: rider777 - Неделя, 17 Август, 2014, 20:43:28
На мен отиването в Испания беше доста по-лесно,,, когато лекето Симеончо беше подписал някаква спогодба за бели роби с Испания и Бюрото по труда започна да прави интервюта се изсипахме половината Транскапитал и четирима ни взеха в една фирма, където всичко си течеше по мед и масло ама за жалост след по-малко от година фирмата фалира с 50 Бг кондуктори ,,,,, егати кефа беше ,,, закачаш ремарке от Кадис или Алхесирас и най-близкото разтоварване беше Париж ,,, най-често се ходеше в Амстердам и района,,,, може да се сетите какво возехме от Мароко,,, важното е, че нямаше GPS тогава ,,, всеки ден зареждаш по тон нафта ,,,, абе фирма фантазия ,,,,, ама мача приключи бързо ,,,,,,,,,,,,,

Така е било преди десетина години за нас. сега колегите не ги интересува това. Днес решават и утре могат да тръгнат. Не са необходими никакви формалности - визи, легализации, апостили и пр. бюрокрация. А има и безброй колеги на място, които можеш да попиташ. Някои дори може и да помогне! Разликата е, че днес работата е малко. Съответно и претенциите на работодателя се увеличиха. И тук е мястото, запазвайки достойнството си да отстояваме правата си, съобразно критериите в бранша. А не налаганите критерии от българските търгаши опериращи в Европа. Искрено се надявам скоро здраво да им порежат крилцата за да видят кон боб яде ли.

rider777

Потърпевши от порязването на крилцата ще бъдат всички шофери, защото тогава ще намалеят камионите а хиляди шофери ще започнат да се предлагат още по-евтино,,,,, знаеш ли, че има румънци дето карат за по 600€ месечно,,,,, тогава ще се появят и такива дето и за 300€ ще карат,,,,,, А вижте какво получих одеве в пощата  ;D ;D ;D ;D ;D
-------- Оригинално писмо --------
От: Ziv Djvol zivdjvol@abv.bg
Относно: Обява за шофьори
До: rider777@abv.bg
Изпратено на: Неделя, 2014, Август 17 20:28:05 EEST

Абе Цървул,

Хубаво,че даваш заплата 1500 евро,но къде ще се кара и какво, не казваш?!Ама сигурен ли ,че ще я даваш,или си като всички измамни превозвачи?!Най-добре,си карай сам!!!

Айде,лек път!   ,,,,,,,,,,,,,,,,, Селяндура даже не е прочел обявата .

Mr.Balkanski

Цитат на: rider777 - Неделя, 17 Август, 2014, 20:43:28

Как няма да приключи мача бързо при условие, че 50 български шофьори са зареждали по тон нафта на ден. 3600Е не бяха достатъчни или Призракът на комунизма ви се явяваше насън с маркуч и туба в ръка? В тая фирма, 'дето я рекламираш дават ли служебни маркучи, или трябва да си носиш от вкъщи, за да...доливаш, за да влезеш в нормата?
Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

vdsvicky

Много карачи-малко шофьори

stoil nedev

Цитат на: rider777 - Петък, 15 Август, 2014, 13:20:20
;D ;D ;D ;D ;D Като се знам кво лайно съм не бих се назначил да.
Освен това си и изпяркал от чорбаджийска лакомия алчност и злоба.
Стига си са мислил чи си най-хитрия пък те другите будаНли разбираш ли?
И напиши веднъж поне нещо истинско . Само да не е като трите ти истории дето ги повтаряш във всеки втори пост.
1. Мене преди 2008 ме гонеха да ми предлагат 5- 6000 евро заплата.
2. Засякох се с един овчар, дето вика : "Шефе я тоюо камион че ти го карам и за 300 лв."
3. Който иска пари да е учил за доктор.
Вече си 30 години в будката пък от тез трите дивотии друго не измисли.
;D ;D ;D По едно беше взел да пиеш гинко-билоба, ма май си я спрял. Продължи да я пиеш и увеличи дозата , необходимо ти е.
А и колкото такива пишман чорбаджии има с по един партЪклясник, ;D пази боже.
То не че таквиЗ като теб ..... дето нито капитали имат нито хора зависят от тях, изобщо не са и фактор , ,,,..... са чорбаджии амЪ ............ нейсе.
Ай чао че зе да ми са стопля бирата   :D
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

Chefo(SCANIA)

rider777

Mr.Balkanski

Цитат на: rider777 - Неделя, 17 Август, 2014, 21:17:26
Потърпевши от порязването на крилцата ще бъдат всички шофери, защото тогава ще намалеят камионите а хиляди шофери ще започнат да се предлагат още по-евтино,,,,, знаеш ли, че има румънци дето карат за по 600€ месечно,,,,, тогава ще се появят и такива дето и за 300€ ще карат,,,,,,

Вдигни малко мизата и...ей ти трима румънци, ще ти карат на тройка за 1800Е. Какво карат за по 600Е на месец, или използваш думата в сръбския смисъл?  :o
Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

rider777

Нов вид крадци
Внимание! През последните месеци станах жертва на умни крадци, докато пазарувах. Просто излязох да купя някои неща от магазина до нас и това се превърна в леко неприятно преживяване.Не бъдете наивни и не мислете, че това не може да ви се случи и на вас.

Как работят тия умни крадци: Две много добре изглеждащи момичета между 22 и 23 години идват към колата ти, докато си прибираш покупките в колата. Те започват да чистят прозорците на колата с парцали и гърдите им почти излизат от впитите им тениски. Невъзможно е да не гледаш.

Когато ти им предложиш да заплатиш за почистването на колата ти, те ти благодарят и искат в замяна да дойдат с теб до други магазини. Ти се съгласяваш и ги качваш на задната седалка. По пътя те започват да се опипват и да правят секс една с друга, след това едната от тях идва на предната седалка и започва да ти прави френска любов, докато другата краде портфейла ти.

Моят портфейл беше откраднат на 4, 7, 8, 9
и на 15 и 21 януари, два пъти вчера и надявам се тази събота и неделя отново, надявам се дотогава ще успея да си купя още няколко портфейла.

driver1

Цитат на: rider777 - Сряда, 20 Август, 2014, 19:57:47
Нов вид крадци
Внимание! През последните месеци станах жертва на умни крадци, докато пазарувах. Просто излязох да купя някои неща от магазина до нас и това се превърна в леко неприятно преживяване.Не бъдете наивни и не мислете, че това не може да ви се случи и на вас.

Как работят тия умни крадци: Две много добре изглеждащи момичета между 22 и 23 години идват към колата ти, докато си прибираш покупките в колата. Те започват да чистят прозорците на колата с парцали и гърдите им почти излизат от впитите им тениски. Невъзможно е да не гледаш.

Когато ти им предложиш да заплатиш за почистването на колата ти, те ти благодарят и искат в замяна да дойдат с теб до други магазини. Ти се съгласяваш и ги качваш на задната седалка. По пътя те започват да се опипват и да правят секс една с друга, след това едната от тях идва на предната седалка и започва да ти прави френска любов, докато другата краде портфейла ти.

Моят портфейл беше откраднат на 4, 7, 8, 9
и на 15 и 21 януари, два пъти вчера и надявам се тази събота и неделя отново, надявам се дотогава ще успея да си купя още няколко портфейла.

Нов вид спамери - колкото повече им казваш, че публикациите им нямат връзка с темата и дори раздела, а най-вече - с мозъка, толкова по-упорито постват глупостите си.

naum4o

Цитат на: driver1 - Сряда, 20 Август, 2014, 20:31:03
     Нов вид спамери - колкото повече им казваш, че публикациите им нямат връзка с темата и дори раздела, а най-вече - с мозъка, толкова по-упорито постват глупостите си.
Точно казано. Изглежда при някои от нас, професията има негативен ефект върху психиката. 
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: stoil nedev - Вторник, 19 Август, 2014, 22:37:30
... Само да не е като трите ти истории дето ги повтаряш във всеки втори пост.
1. Мене преди 2008 ме гонеха да ми предлагат 5- 6000 евро заплата.
2. Засякох се с един овчар, дето вика : "Шефе я тоюо камион че ти го карам и за 300 лв."
3. Който иска пари да е учил за доктор.
...

Я! Имало още един който е забелязал, поне ставаме двама. На десетките хиляди за които им е лидер и пример за подражание, пращам и същото което и той обикновено: ",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) "
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

rider777

rider777