• Welcome to Форум на българските шофьори.

Мнения за АУДИ А4 1.9 тди 2002-2003 г.

Започната от jorkata94, Неделя, 17 Август, 2014, 12:14:02

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

drago_pavlov

За аудито - по снимки нищо не можем да кажем.
За бмв-то - за тези пари ще е тотален гроб.

Общо взето щом бюджета е 5к трябва да си търсиш кола за 3к и с останалите 2к да я вкараш в приличен вид, така че да си я караш без проблеми.

Но ти си решил, че трябва колата да е вървежна и при бюджет 5к, ще теглиш заем и ще си купиш кола за 7к, при което счупи ли се нещо ще трябва нов заем или да я зазимиш пред блока...
Ти си знаеш...

drago_pavlov

jorkata94

Ще помисля, малко по-обстойно и ще реша какво да правя. Сега говорих с баща ми, той каза, че е по-добре да го изчакам да си дойде от път, след това да решим какво да правим. Така ще направя, след това ще пиша да кажа, какво съм решил окончателно. Иначе сега видях в "ebay" , носачите са по-евтино отколкото тук ги продават.

jorkata94

driver1

Цитат на: jorkata94 - Четвъртък, 21 Август, 2014, 15:17:16
Иначе сега видях в "ebay" , носачите са по-евтино отколкото тук ги продават.

В Турция са още по-евтини, а в Китай - почти без пари...:)

naum4o

Бре, много за четене, бе момци! :D
Браво, изключително изчерпателно сте развили темата. Който има очи - да чете, информацията в днешно време изключително рядко е безплатна. Аз научих нещо ново и бия + на всички в дискусията.
И понеже съм фен на пасата, моят избор би бил Пасат или Японец. Истинско щастие, е да караш кола, която след огледа и консумативите се сервизира по книжка, а не когато й хрумне да се счупи.
Статистика за най-продаваните коли у нас за 2014г. - http://news.data.bg/4/economics/610485/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B5-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2004-%D0%B8-2014-%D0%B3
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

driver1

Тази статистика, още повече от Съюза на вносителите на автомобили, може и да е вярна, но няма нищо общо с качествата на автомобилите. Тя е резултат на покупателните възможности на българина. Иначе не може да се обясни, че Дачия е пред Фолксваген, а Форд - пред Пежо. Мерцедес, БМВ и Ауди май изобщо не видях...Нашенеца сигурно не е оценил качествата им? То ако погледнем статистиките и видим съотношението между закупените нови автомобили и такива втора употреба, трябва да извадим заключението, че по-добра кола от поне десетгодишната няма!

naum4o

За съжаление си прав. С риск да излезем от темата, но е логично Дачиа и Рено да са най-продавани на нашия пазар. Има такава устойчива тенденция - масово фирмите купуват лизингови товарни, а и леки рена и дачии. Ако се загледате, всяка втора фирма има в парка си Сандеро, Логан, особено Докер Ван и Канго. Цената е ниска - 18 000 до 25 000лв.(всички екстри!). Гаранция до 100 000км, или до пет години(което настъпи първо).
За сравнение - 23,255лв с ДДС Дачия Докер. Неговият пряк конкурент, Фиат Добло, е вече 32 000лв. с ДДС. Партнерът на Пежо 30-33 000лв. Точно тези 7-8 хиляди лева разлика, отреждат на румънците номер 1.

Шефовете на фирми правят компромиси с качеството, но целта им е тези коли да работят, а не да са комфортни. Те са прави за себе си. Нищо, че ABS-ът е плачевен, а климатикът им е европейската дума за парно, но със същите функции.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

Hino

Честно да си призная ИСКРЕННО СЪЖАЛЯВАМ че писах. При това май не само аз. Ти се опитваш да му помогнеш, да му дадеш откровен съвет, 20 човека му пишат обективно мнение, а той...... мазохист. "Имам 5 хил.лв., искам А4" ( B6) тди че и 131к ( ти гледай добре AVF или AWX е, че не е като да няма разлики) .... После Пасат (които е ИДЕНТИЧЕН във всяко едно техническо отношение с А4 В6), после незнам си какво....
5 бона ....аха.... добре е , само, че за В5 модела по-скоро....

И забележете. Той го поръчал на човека в Белгия, докарал му го, дал му го и сега...... "ще си помисля". КОЛЕГИ , хайде сега се поставете на мястото на авто търговеца...... само за момент , и си представете тази ситуация. Вие ако сте на негово място. Как ще реагирате? :-))) КАК? :-)
И в момента, при поръчана кола която му стой в гаража той гледа друго А4 за близо 8 бона ?!?!?! :-))
Знаете ли, двама такива на ден като ти се зелепят и ......незнам как да го обясня, ама става едно такова веселоооо, спокоооойноооо...... Приказка просто. И това едни 364 дни в годината.... После "автотърговците са мошенници" . Да, повечето са, ама ...... :-) . Разбирате ме предполагам. Ето го пресният пример с "клиент". Ама така е , на 20 е така, на 30 е мааалко по-различно ( той затова баща му , човека явно му е казал нищо да не прави докато не се прибере, ама нашия герой атакува здраво. Ръцете го сърбят, приятелката чака.... нормално :-) ) .

Носачи има приятелю и по 68лв вЕрвай ми , много са добре ;) . Цепят мрака и давят рибата направо. Горе долу месец два издържат. Еле пък ако смениш само 2, а не както ти ОБЯСНИХ защо и как се прави ..... Ама така е "всичко ще се сменя с най-евтиното" ...... "имам 5 бона, искам А4-В6 тди 131"..... после търговеца виновен....

Момче, всичко това което аз ти го пиша, а вярвам и всички други НЕ Е повод за заяждане. Просто се съгласи, че и ти незнаеш какво искаш. Тоест знаеш, ама ти е РАНО и неможеш да си го позволиш ВСЕ ОЩЕ. Когато след няколко месеца започне "секса и града" , тогава ако си пич, влез в тази тема и напиши РЕАЛНОСТТА. И ще видиш как всички тук сме били прави и сме ти дали бая съвети, който ти НЕ си възприел ( чудя се защо ли си започнал тази тема въобще след като ти на 200% си решил какво ще правиш и тук 4 страници най-различни хора си отделят от времето да те ограмотяват, но ти си знаеш своето....) .

И последно, поздрави на приятелката и успешна покупка. Искренно ти го желая, макар и да знам предварително какво ще стане.....   ;) !
Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

emilpopoff

Цитат на: jorkata94 - Четвъртък, 21 Август, 2014, 00:38:38
Добре де, но какво да направя като не мога да отделя повече от 5К за кола + останалите неща за смяна и т.н.??

Какво ще кажете за VW passat?

Колега, нали още онази вечер ти написах Пасат 5-тица = Ауди А4(В6)  т.е една и съща платформа и мотори.
Колегата Driver1 ти е казал/написал (както и аз) щом симпатизираш на ВАГ- Бора комби или седан, Голф 4-ка комби, Сеат Толедо, Сеат Леон, може и някое Шкода Октавия, тя също е на тази платформа- всички тези автомобили са с напречно разположен мотор(т.е не пръсваш цялата кола, карче това упражнение се прави на 100 000-120 000 км) - просто предно окачване т.е триъгълен носач със сменяем отделно шарнирен болт - доста здраво предно окачване за нашите пътища и относително евтино спрямо това на Пасат или А4. А иначе Пасат 5-тица = Ауди А4(В6) = Шкода Супърб т.е почти една съща кола т.е скъпа за поддръжка поне за моя джоб при положение мога да си намирам частите с отстъпката на сервиз (работя в такъв) и мога да си правя една голяма част по колата сам т.е без давам пари за труд и заплатата ми е средна ръка като за бранша(нямам деца, кредити, наеми и т.н само жена ;D ;D ;D ) пак като смятам тази кола ще ми идва скъпа(още преди 6 год щях да си купувам Пасат 5-ца  1.9 tdi AWX и като на смятах частите по обслужването и поддръжката направо свят ми се зави, при положение, че на работа обслужваме почти само нови автомобили(0 - 5г възраст) и съм свикнал със солени цени  :D ;D :D ) Това е от мен, а избора и парите са твои  :) ;)

jorkata94

Дадох по-горния пример, само да изкажете мнението си. Иначе, ако позволя и на родителите ми да дадат пари, тогава бюджета скача на 10К+ Но вече съм на 20 год. искам да започна да се справям сам с целите които си поставя. От аудито се отказах категорично, едно момче сега гледам, че се спазарява за него. На Шкода дизайн/а не ми допада изобщо. Края на месеца, баща ми си идва от път, след това ще обиколим автокъщите около "Асеновград,Пловдив,Първомай,Труд и т.н." , след това ще обсъдим нещата и ще се допитам до вас, но категорично бюджета си остава до 5К , искам да се спрявам сам в живота вече, а не като някой други хора само на мама и тате да разчитам/е.

driver1

Колеги, забележете:  "...на Шкода дизайн..." :)  Момчето гледа дизайна през очите на гаджето...Другото - после. Ми пич - за 5хилки - толкова! Ставаш досаден. Дай си малко почивка от тук, а като си купиш кола, ако искаш сподели на какво си се спрял.
   Съчувствам на колегите, които отделиха невероятно много време за да пишат километрични коментари за да ти помогнат...

jorkata94

За което им благодаря, спор няма ама искам да си взема нещо малко по-елегантно. Сега гледах Бората, започна да ми допада, но от коя година да си взема?

jorkata94

Здравейте отново, значи баща ми си дойде днеска, след дълги разговори,преговори,обаждания и т.н. Се спрях ме за сега на бората, но имам едно питане. Тъй като не намерих в нета, това ауди маневрено ли е иначе?

driver1

Цитат на: jorkata94 - Събота, 23 Август, 2014, 00:57:52
...Тъй като не намерих в нета, това ауди маневрено ли е иначе?

Иначе е маневрено. Има и задна скорост...

jorkata94

Мисълта ми беше, дали лесно се паркирва затова потах дали е маневрено. Защото получих майл от на бащата един колега, видял е същото ауди за 5К евра и сега мисля, че ще взема заем от бащата а след това ще ги връщам, че и той сега ще си взима КИА Соренто , става мамата се бало......

driver1

Цитат на: jorkata94 - Събота, 23 Август, 2014, 01:51:46
Мисълта ми беше, дали лесно се паркирва затова потах дали е маневрено. Защото получих майл от на бащата един колега, видял е същото ауди за 5К евра и сега мисля, че ще взема заем от бащата а след това ще ги връщам, че и той сега ще си взима КИА Соренто , става мамата се бало......

ПаркирВа се лесно. Стига да знаеш как. И колкото повече пари струва, толкова по-лесно се паркирВа.

driver1