• Welcome to Форум на българските шофьори.

Отношения работодател-работник в България

Започната от naum4o, Четвъртък, 21 Август, 2014, 09:07:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

naum4o

Една хубава статия, която касае всички, работещи за български работодатели: http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=116821
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

Fransa

Попаднах на некоректен работодател. Работя при него от юли месец, но на 10 октомври ми е прекратил договора, / така си мисля, защото до тогава съм осигуряван в НОИ според справката там / , но продължавам да си карам при него и си получавам заплатата. Здравната ми осигуровка върви и до днес, но не и социалната. Прекратил е осигуровката без да ми каже или пише , нямам заповед за уволнение или напускане на работа.
Как да действам от тук на татък. Не ме осигурява за пенсия, болест, майчинство и безработица. Да отида директно в НАП/НОИ и да кажа , че работя без договор или да не се качвам повече на камиона?

Fransa

driver1

Цитат на: Fransa - Събота, 06 Декември, 2014, 19:53:45
Попаднах на некоректен работодател. Работя при него от юли месец, но на 10 октомври ми е прекратил договора, / така си мисля, защото до тогава съм осигуряван в НОИ според справката там / , но продължавам да си карам при него и си получавам заплатата. Здравната ми осигуровка върви и до днес, но не и социалната. Прекратил е осигуровката без да ми каже или пише , нямам заповед за уволнение или напускане на работа.
Как да действам от тук на татък. Не ме осигурява за пенсия, болест, майчинство и безработица. Да отида директно в НАП/НОИ и да кажа , че работя без договор или да не се качвам повече на камиона?

Ако си сигурен в това, което казваш и вече си прежалил това работно място, без да вдигаш шум предварително иди и се оплачи в Инспекцията по труда.

gadinka

Цитат на: Fransa - Събота, 06 Декември, 2014, 19:53:45
Не ти е прекратил договора, а просто е отложил вноската. Но като човек, загрижен за теб ти е внесъл здравната. Явно е имал неотложни плащания в голям размер, тия вноски са дължими към държавата и са неизбежни. И той дори едностранно да ти прекрати договора- трябва твоя подпис, така че споко.

gadinka