• Welcome to Форум на българските шофьори.

Внимавайте при взаимоотношения с посреднически фирми!

Започната от naum4o, Вторник, 26 Август, 2014, 15:27:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

naum4o

Вчера имах неприятно изживяване с фирма-посредник за намиране на работа. Кандидатствах за работа по специалността. Обадиха ми се от фирма Корект-Консулт, София. Изпратиха ми и мейл, с прикачен договор, с който  ги упълномощам да ме представляват пред работодател. Прочетох договора и се съгласих с него. Помолиха и за снимка на хартиен носител. Дотук добре. Отидох в техния офис, поговорихме си с усмихнатата девойка и се договорихме да се видим с бъдещия работодател на следващия ден. Станах да си ходя и се оказа, че освен договора, трябва да попълня и анкетна карта(с изцяло лична информация, хоби, религия и пр.) и залепена моя снимка. Попитах това за какво е. Отговорът беше - за тях, да разполагали с нея. Просто попитах,  защо трябва да я попълвам, след като никъде в договора не видях да съм длъжен. Аз имам тези и тези компетенции, те имат работодател, който ги търси и Корект-Консулт са дотам. Взимат си парите и се разделяме по живо, по здраво. Но момиченцето продължи да настоява. Взех да се ядосвам. Работата ясна. Събират личната информация от хората(под формата на анкета) и после пред работодателите се представят, че разполагат с пълна картотека на хора на повикване. На наш гръб трупат дивиденти, събирайки информация, която е строго индивидуална и лесно манипулируема. Няма такава наглост! Изключително културно й отказах, тя се запиля нанякъде(отиде до шефа да реве), върна се вече кисела и ме изгони през вратата. Тези направо си правят т.шак с нас! Никой не може да ви задължи да си давате данни и лична информация извън нужната за упълномощаване - три имена, номер на лична карта и тел. за връзка. И толкова.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

driver1

Наумчо, сега се замислям и дали тази информация с лични данни не би могло да бъде търгувана и по други начини - референдуми, подписки и т.н.? Това наистина е твърде съмнително. А анкетите винаги са доброволни, няма как да са условие.

driver1

naum4o

Не знам, не мога еднозначно да отговоря на въпроса. Но живеем в държава, в която овластените минаха всички граници. Дори и в мутренските времена нямаше такова тотално погазване на неприкосновеността на личната информация. Не съм параноик, напротив - оптимист човек съм, но абсолютно сериозно допускам, че определени ,,организации"(извън силовите и съдебните министерства)имат пряк достъп до данните на населението и искат и могат да ги манипулират в своя полза. Единствените, които би трябвало да са коректив на властта и да алармират прокуратурата за нарушаването на Закона за личната информация са журналистите, тъй като те добре знаят мащабите и последствията на  една такава антиконституционна и груба манипулация. Но както знаем, те са на хранилка при същите тези ,,организации" и кръгът се затваря. Вълкът си гони опашката. Все по-често започнах да срещам такива долни и подли практики, да чувам такива гадории от бившите си колеги в телевизиите, че абсолютно сериозно допускам дори и това.
И как няма да го допускам - американците имат достъп до нашите лични данни. Вървейки по дедуктивната верига се сещаме кой им я дава.

Fransa

Анкета като анкета, но със снимка вече е доста съмнително. След време може да си станал член на ДПС или друга гадна партия за теб.
Корект Консулт? - да го запомним и да не я ползваме.

driver1

Цитат на: Fransa - Сряда, 27 Август, 2014, 19:01:22
Анкета като анкета, но със снимка вече е доста съмнително. След време може да си станал член на ДПС или друга гадна партия за теб.
Корект Консулт? - да го запомним и да не я ползваме.

Не само снимката е съмнителното в случая. Какво е анкета? Допитване за мнения относно някакъв казус. Би могло да бъде и анонимна. Но да кажем - ОК, да застанеш с името си...Но и лични данни? И в комбинация с другите неща? Това си е създаване на картотека без моето съгласие. Те не са държавен орган за да имат право на това без изрично съгласие.

driver1