• Welcome to Форум на българските шофьори.

Malfunction engine control unit

Започната от BigSmokeKrumov, Неделя, 21 Септември, 2014, 16:01:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BigSmokeKrumov

Здравейте, колеги. Знаете ли нещо за тази грешка..кога ви е излизала..как сте я оправили.  :)

BigSmokeKrumov

loshdancho

Преведено от немски означава: посети сервиз. А преведено на български.... карай докато угасне грешката или камиона...
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Opahcku

kron

Някак си съм пропуснал тази тема ;D,това не е съществената грешка.До колкото познавам тези машини това е известие на дисплея за проблем по мотора,но съществената грешка има номер това съобщение така разгледано не значи нищо.Отдавна е писано по темата ама все пак да активизираме малко техническите теми в сайта ;)

American

компютъра управляващ двигателя неработи
smoking gun

kron

Не съм съгласен колега,имах проблем с Адблу системата или по точно температурен датчик след катализатора на дисплея имах същото съобщение с две грешки една с означение PDF/GDK....... и друга EDC...... камион работи,камион върви,никви ядове само дето Адблуто спря да го гори  . Исках да кажа че както в случая съществената грешка е показана чрез код които можем да открием в подменюто на компютъра,според мен Ман са се изсилили с ненужни съобщения,кодове и грешки ;D

rider777

Тоше, отваряш Продавалник и си намираш най-евтината диагностика китайски ментак копие на оригинала Делфи,, за 100 и няколко кинта са в момента,,, аз я купих преди 2 години за над 200 са цените са яко надолу,,,,,, та включваш я в ОБД буксата на камиона и пускаш интелигентното сканиране,,, малко е бавно над 5 минути и трябват за да прочете всичко но ти отваря Очите за това, което се случва в компа на камиона,,,, след всяко слагане на магнита запаметява грешка в тахографа е те това трябва да го триеш редовно оти при една проверка си излиза,,,, а за Ад Блуто му слагаш един емулатор за 20 и няколко $ са в Али Баба и безплатна доставка до Бг и си решаваш доста проблеми,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Mandor

Това дали ще свърши работа? Щото вече са буквално по две за лев.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

kron

За програмата съм съгласен бате Иво затова и имам такава защото едно закачане на компютър в оторизиран сервиз е от порядъка на 70лв но малко и трябва да знаеш какво да гледаш и как да работиш да не си навредиш ;).Отностно Адблу системата аз съм на мнение че трябва да си работи и гледам да я поддържам и да си работи защото разхода на Адблу не е голям а вече цената на пазара не е кой знае колко висока,сигурно ако има по сериозен проблем ще прибегнем към тази схема с залъгалките но дотогава ще я караме по правилата.По интересно е разхода на гориво и ми е интересно бате Иво какъв е ефекта от мерките които си предприел в тази област.

rider777

Разхода ми е около 30 ама само тежко и национали във Франция ,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

nevega

може ли да се изтрие подобна гршка от диспея на таблото?

falgon

а ще може ли да разясниш каде трябва и какво да се изтрие след слагане на магнита ???

navara

Цитат на: falgon - Вторник, 29 Ноември, 2016, 13:37:10
а ще може ли да разясниш каде трябва и какво да се изтрие след слагане на магнита ???
Компетентните да му отговорят моля.

micyri

Цитат на: navara - Петък, 13 Януари, 2017, 01:58:46
Компетентните да му отговорят моля.
Тука няма как да не споменем ,че компетентния е само един! И това е човеко с инициали Б.М ;)
Простете шегата ми,ама не се стърпях !

ANIMAL

Не си купувайте тези китайски диагностики,че скоро един приятел си взел точно като тази на снимката по горе и така здраво си омазал компа и управлението на еърбеците,че после момчетата в сервиза в чудо се видяха цял ден да му оправят бакиите.И защото решил да си спести някой лев после момчетата му взеха 150лв. и му казали повече да не бута тези букси
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

ANIMAL

ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ