• Welcome to Форум на българските шофьори.

Слизането от кабината

Започната от admin, Събота, 21 Май, 2011, 12:29:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Много пъти се сещам за този мой колега и все забравям да пусна тема за слизането от кабината. Няколко дни ми трябваха да му обясня, че слизането от кабината на камиона трябва да става с лице към нея, а не обратно. Виждал съм по паркинги и на други места и колеги, които слизат с гръб към кабината, но го намирам за прекалено рисково и неоправдано. Вие какво мислите за този казус? На кой както му е удобно, или както е възприето да се слиза? ::)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Trucker_Boy

Самите степенки са създадени при слизане човекът да е с лице към кабината а не с гръб защото може да се подхлъзне или дори не уцели степенката , а тогава става страшно.  ;D
Ако се слиза с гръб към нея освен да не уцелиш степенката може да се изпуснеш от парапетчетата.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

admin

Сетих се, че при Рено Магнум е малко по-различно, но пък колегата не е карал Магнум.

Volvo FH16 700

Цитат на: admin - Събота, 21 Май, 2011, 13:09:04
Сетих се, че при Рено Магнум е малко по-различно, но пък колегата не е карал Магнум.
Точно пък при тоя (грозен за мен) камион е наложително да слезеш с лице към кабината,точно този модел мисля че е направен така че едно че изглежда смешно ако слизаш с гръб към нея,и друго че е още по-рисково от при другите камиони.това е моето мнение

admin

А защо на мен ми се струва, че при Магнум първо излизаш с лице навън и после се обръщаш обратно? :D Френска им работа. :D

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Събота, 21 Май, 2011, 13:55:07
А защо на мен ми се струва, че при Магнум първо излизаш с лице навън и после се обръщаш обратно? :D Френска им работа. :D

Точно така е отваряш врата , и след това се обръщаш за да можеш да стъпиш на стъпалата.
Имало е много случаи ,където пияни водачи забравят ,че карат Магнуми !   ;D ;D ;D ;D
www.sbps.eu

Volvo FH16 700

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 21 Май, 2011, 13:58:20Имало е много случаи ,където пияни водачи забравят ,че карат Магнуми !   ;D ;D ;D ;D[/b]
Това си струва да се види ;D :P

SOLAR

По какво се различават водачите на "MAGNUM" ?
Ръцете им са мръсни /от стълбата/, а CMR-а има захапка /от зъбите докато слиза/...

Така е. Случвало ми се е на друг модел да търся стълбата за слизане. И ако не съм трезвен... но още не съм падал.

Trucker_Boy

Цитат на: SOLAR - Събота, 21 Май, 2011, 15:46:08
По какво се различават водачите на "MAGNUM" ?
Ръцете им са мръсни /от стълбата/, а CMR-а има захапка /от зъбите докато слиза/...

Така е. Случвало ми се е на друг модел да търся стълбата за слизане. И ако не съм трезвен... но още не съм падал.

Аз видях един път на паркинга на Винга(Румъния) един румънец как падна от един Магнум.
Той явно смяташе ,че кара Ивеко и тръгна да търси степенките но се оказа на земята  ;D ;D ;D
www.sbps.eu

Volvo FH16 700

там проблема е дошъл и от друго,Румънските колеги са прости и затова е забравил че кара Магнум ;D

Trucker_Boy

Цитат на: Volvo FH16 700 - Събота, 21 Май, 2011, 16:28:38
там проблема е дошъл и от друго,Румънските колеги са прости и затова е забравил че кара Магнум ;D

Не само просто те си купонясваха а ние трябваше да тръгваме рано....
Дори когато съм се качвал на Магнум (да е било най-много 3-4пъти) винаги съм тръгвал да слизам по обикновеният начин
 ;D  ;D  ;D
www.sbps.eu

imter

Има огромно значение как слизаш и дори как се качваш в кабината.Един мой колега буквално си разцепи крака на степенката на Ман,защото реши да се прави на интересен и тръгна с гръб към кабината,резултатът беше 3 месеца в болнични.

Volvo FH16 700

Аз съм слизал с гръб към кабината ама винаги гледам къде и как стъпвам и не съм имал проблеми ;)

Trucker_Boy

Цитат на: Volvo FH16 700 - Събота, 21 Май, 2011, 17:04:25
Аз съм слизал с гръб към кабината ама винаги гледам къде и как стъпвам и не съм имал проблеми ;)

Решихме ,че слизането с гръб към кабината е самоубийство.
Мисля си ,че ако се слиза от малка камионче не е проблем да се слиза и с гръб , защото все пак си на 50 см от земята ? :D
www.sbps.eu

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Момци мисля,че на кой как му е удобно така да слиза,лично аз по-скоро скачам отколко да слизам,по-важно е мисля преди да слезнем какво се случва  ;),че аз за разлика може би от вас имам познат колега с пирон в крака.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ