• Welcome to Форум на българските шофьори.

Климатик или конвектор?

Започната от admin, Неделя, 26 Октомври, 2014, 22:42:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Fransa

36W,  22 лв , електрическо одеало . Топли на 2 степени, 18W и 36W. Можеш да го поставиш под чаршаф . Използвал съм такова при минус 10 градуса, в каравана. Под завивките е комфорт, въздуха в караваната е от Арктика.

Fransa

batalov80

Цитат на: driver1 - Сряда, 29 Октомври, 2014, 16:35:42
Майна, би ли го обяснил аргументирано, като за хора, отопляващи се на огнище:  коя е "истинската" и коя - "фалживата" топлина?  ;D
   И ако може - опровержение на познанията ми по физика - при климатика и печките-духалки, по-бързо се губи ефекта от затоплянето поради по-малката степен на акумулиране на топлинна енергия в околното пространство и предмети. Това е така, защото като основен носител и акумулатор на топлина те ползват заобикалящия ни въздух, докато водното отопление, което е вградено в пода използва друг насител, както и масления радиатор, а други отоплителни уреди. Всички те отопляват по-продължително след като бъдат изключени, но и съответно и по-бавно се загряват и достигат до работна температура, през което време, обаче, изразходват енергия. Така, че, драга ми майна - има равновесие в голяма степен и не се прави на физик - не са ти ясни тези неща от учебника за 7-ми клас!  ;D

Moже и така да е,но си има специалисти по топлоенергетика.Те ще ти обяснят,кое е по-добро.Предполагам,че знаеш как можеш да се отопляваш със студена вода,като я прокараш през система от много финни отвори,която се принуждава да се затопля.Мога да ти отговоря компетентно по следните въпроси-право,електроника,ремонт на ж.п.превози и автомобилна техника,финна механика.

batalov80

driver1

Цитат на: batalov80 - Сряда, 29 Октомври, 2014, 23:49:41
Moже и така да е,но си има специалисти по топлоенергетика.Те ще ти обяснят,кое е по-добро.Предполагам,че знаеш как можеш да се отопляваш със студена вода,като я прокараш през система от много финни отвори,която се принуждава да се затопля.Мога да ти отговоря компетентно по следните въпроси-право,електроника,ремонт на ж.п.превози и автомобилна техника,финна механика.

За "ж.п. превозите" видяхме ти "компетентността".  Пази Боже!  :D
   За "финната" ти механика не знам, ама като гледам, че не си се научил дори как се пише думата...
   За електроника? Хм, не си спомням да съм забелязал да си коментирал нещо компетентно в тази област, но да приемем, че аз не съм догледал.
   За правото, какво? И за кое право? Наказателно, гражданско...? Нещо за транспортното право и проблемите свързани с него да кажеш? Примерно по прилагането на Регламент 561 на ЕС?
   А как да пропусна да споменеш за познанията си и задълбочените си политически анализи?  ;D
   Или за изследванията си за демографските особености на населението в софийското поле?

От толкова много познания, вземи да попрочетеш нещо и по шофьорска проблематика за да оправдаеш смисъла на присъствието си тук. Може и да помолиш някой колега да те повози малко в кабината за да видиш как изглежда светът от там... ;D

batalov80

Цитат на: driver1 - Четвъртък, 30 Октомври, 2014, 00:09:18

За "ж.п. превозите" видяхме ти "компетентността".  Пази Боже!  :D
   За "финната" ти механика не знам, ама като гледам, че не си се научил дори как се пише думата...
   За електроника? Хм, не си спомням да съм забелязал да си коментирал нещо компетентно в тази област, но да приемем, че аз не съм догледал.
   За правото, какво? И за кое право? Наказателно, гражданско...? Нещо за транспортното право и проблемите свързани с него да кажеш? Примерно по прилагането на Регламент 561 на ЕС?
   А как да пропусна да споменеш за познанията си и задълбочените си политически анализи?  ;D
   Или за изследванията си за демографските особености на населението в софийското поле?

От толкова много познания, вземи да попрочетеш нещо и по шофьорска проблематика за да оправдаеш смисъла на присъствието си тук. Може и да помолиш някой колега да те повози малко в кабината за да видиш как изглежда светът от там... ;D

Уважавам мнението,но не бих искал да изменям насоката на заложената тема.Остани си със здраве всезнайко. :o

driver1

Цитат на: batalov80 - Четвъртък, 30 Октомври, 2014, 07:40:02
Уважавам мнението,но не бих искал да изменям насоката на заложената тема.Остани си със здраве всезнайко. :o

Абе, ще се понаучиш ти, ама трябва да те полекувам още малко... ;) Пък и да те шамаросват понякога от администрацията, че се беше разпищолил твърде.
    Пък и изказването ми е във връзка с темата - смисълът му е, че казвам на хората да не хващат вяра на брътвежите ти, защото са глупости, както обикновено, без конкретика и логична обосновка. В предния коментар съм описал основанията си да мисля така пунктуално.  За неразбралите, ще повторя: Темата е за сравняване на параметрите между климатик и конвертор, а ти пишеш за архаичното си локално парно на дърва!  Това е не по-малко комично от твърденията за съществуването на "фалшива" и "истинска" топлина, с което, впрочем, си съгласен!  ;D

ИванТ

Преди няколко години, още като студент и в квартира, се отоплявах с климатик Voltel (сплит система), неизвестна марка от най-нисък клас. Но дори и през зимния сезон отоплението, произвеждано от него, бе напълно достатъчно за стая с площ от 16 квадратни метра, като самият апартамент беше вътрешен, а външната стена - топлоизолирана. Външното тяло на климатичната инсталация беше поставено така, че да е на терасата, с идеята да е предпазено поне от валежи. Вътрешното тяло беше изключително шумно, което го прави и неподходящо за спално помешение.
В заключение ще добавя, че климатичната инсталация трябва да работи постоянно, за да бъде напълно ефективна, периодино (15 дни) трябва да се почистват филтрите, а в по-голям интервал от време (60 дни) да се дезинфекцира вътрешното тяло. И ако се опитам да обобщя - климатичната инсталация се нуждае от повече поддръжка и грижи, създава значително шумово замърсяване... При конвекторния радиатор, забравяме за процедури по неговата поддръжка и той е абсолютно безшумен.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

gadinka

Моля за извинение и дано не съм подвела някой! Проблемът се оказа във влагата, съгласете се, че влажно помещение няма отопляне. Но аз прибързах и продадох конвектора на половин цена при положение, че беше работил 3 дни. В това жилище сме от месец юли, сменихме дограмата октомври и на 24-ти заваля сняг. Мина доста време докато разбера какъв е проблема, но вече го реших с влагоабсорбатор.

admin

В крайна сметка си взех климатик. Инверторен Panasonic 12-ка. Към момента нямам никакви забележки нито по отношение на шум от външното тяло, нито от вътрешното. Отоплява някак много дискретно, не създава излишни топли и студени въздушни потоци. Скоро ще споделя и впечатления относно консумацията на електроенергия. Съгласен съм, че конвектор е по-добро решение с оглед безшумна работа, но със сигурност харчи поне двойно повече.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!