• Welcome to Форум на българските шофьори.

HuMor Transportvermittlung GmbH.

Започната от mercedes2014, Вторник, 16 Декември, 2014, 17:05:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bobikat

bobikat

wolves

Нема да се абиш да превеждаш,щом го знаеш;знаеш ли какво е унбефриствертраг а,едно е гевербе,друго е да те назначи на арбайтсфертраг,това,че има заспалци кой им е виновен.има 6 месеца пробецайт ,както и в България има 6 месеца изпитателен срок,а ако пак не схващаш,да ти снимам моя фертраг където пише брутолон-),екстра-)тагестур-)и накраяима шпейзе гелд.елементарно е,само трябва да си в час.Коя ще да е фирмата,каква ще да е,като знаеш какво трябва да направиш поне тук риск е минимален ::)

wolves

славее

Вълчо а на бас че моя арбайтсфертраг е доста години преди твоя,в пакет с немската книжка ;D ;D ;D ;D ;D ;D
При силните фирми Германия си е Германия но при малките нямат нищо общо от преди 25г. явно борбата за оцеляване ги направи и тях мангали.

wolves

Нещем да споря,опитах се да дам малко информация за нещата.Първия ми фертраг у германия е от 1990г,бил ли си роден Славее?Това само за твое удоволствие го пиша.Плащаха у дойче марки ;) ;)

rider777

Май че се окаже, че и на една дата сте вадили фертразите даже ,,,, и аз 90та година налазих у Австрия как Славе у Германия ама пусто да си бехме седели там до сега ама,,,,,,,,,,,,,,,,  ,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

SEMPER

Чак пък и  гараж ли имало  ;D ;D ;D ;D

Аз четвъртък  минавах през Гархинг,на адреса видях една хубава гумаджийница, не забелязах следи от гаражи, да не са  подземни случайно.  ;D ;D

Иначе като чета темата - наистина май не е добре, хора които нямат на идея за какво става дума, да се пробват да работят  при нормални условия

ЦитатХумор транспорт-мошенници   
15.12.2014 11:12   
85716 Унтершлейсхеим,сименсщрасе8,при обещани 2000 евро, на края на месеца 650 евро,за повече подробности 0890935556

Не знам кой е героя,но ми се иска да го питам
-Баце, биваше ли да биеш толко път,само и само пак да чакаш на обещания.Толко ли се свършиха мошениците у нас,че плъзнахте да ги издирвате из цела Европа.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

plwned

Колеги пуснах СV на въпросната фирма. Днес сутринта към 10 ми се звъни и се започва разговор как мога ли да почна веднага имам ли всички документи (дигитал, професионална) и каза че ще чака седмица да му изпратя копия от книжка лична карта дигитал и всички документи.. Попринцип веднага се усъмних, че нещо ми куца незнам защо имам такова чувство.. Нямам опит досега в Европа и с камион. Карал съм бус досега само. Малко съм поуплашен, но ми се иска да пробвам. Какво е вашето мнение за човек който не е излизал извън БГ какво може да ме посъветвате?

martin stanev

Цитат на: plwned - Понеделник, 13 Юли, 2015, 16:52:33
Колеги пуснах СV на въпросната фирма. Днес сутринта към 10 ми се звъни и се започва разговор как мога ли да почна веднага имам ли всички документи (дигитал, професионална) и каза че ще чака седмица да му изпратя копия от книжка лична карта дигитал и всички документи.. Попринцип веднага се усъмних, че нещо ми куца незнам защо имам такова чувство.. Нямам опит досега в Европа и с камион. Карал съм бус досега само. Малко съм поуплашен, но ми се иска да пробвам. Какво е вашето мнение за човек който не е излизал извън БГ какво може да ме посъветвате?

Здравей колега....ти си мислиш, че буса е като камиона ли....абе изкарате ''Е''то и другите глупости и веднага скачате да вадите големите хилядарки в евра. Не поуплашен,, ами доста поуплашен трябва да си, защото от такива проби стават аварии с човешки жертви, което в никъв случай не ти го желая. Моя съвет е такъв....качи се някъде покарай соло камион, свикни с габарита...после се качи на ремарке...свикни с изпреварване, поведение на камиона, изкачване, спускане....Не е толкова лесно..колкото си го мислиш. Ще те накарат някъде да откачиш ремарке и да закачиш друго...ти ще се чешеш по китарата и ще блееш като теле....виж кво е лафет...виж кво е буфер...виж краката на ремаркето къде са...манивела имат ли нямат ли краката...на къде се върти....Не надскачай себе си. Покарай в България камион да му свикнеш и тогава ставай тираджия с големия чувал да вадиш еврата. И винаги когато не ти е ясно питай....от питане срамно няма...срамното е когато стане белята на пътя.
Желая ти успех!

hgv_driver

Цитат на: martin stanev - Понеделник, 13 Юли, 2015, 22:02:30
абе изкарате ''Е''то и другите глупости и веднага скачате да вадите големите хилядарки в евра.
Щом е взел изпита за Е категория, какъв е проблема веднага да скочи да вади пари. Значи всички които изкарат Е категория и се качат, веднага почват да се мятат по канавките, така ли? Стига глупости. От фирмата го викат веднага да почва, ама не, той ще послуша теб... :) Щото теб те е било шубе и си карал соло камион 5 години докато закачиш ремарке ли? Сигурно тези които изкарат Б категория, ги съветваш да карат 2-3 години Фиат Панда, да свикнат с геврека и тогава на нещо по-мощно. :)
Начинаещия кара внимателно, няма да тръгне да пуска с 110-120 като "опитните" майстори... Статистиката сочи, че при повечето произшествия с камиони, зад волана е стоял шофьор с опит.

... Ще те накарат някъде да откачиш ремарке и да закачиш друго...ти ще се чешеш по китарата и ще блееш като теле...

А на курса за Е категория, какво мислиш че правят всеки ден? Нали откачат и закачат. Има учебни камиони с полуремарке, с хенгер, с хенгер люлка... има избор... всеки може да се учи на това на което смята да работи после. Може да си доплатиш при друг 1-2 учебни часа и да откачиш закачиш друг тип ремарке... Какъв е проблема. Само желание да има човек.

и тогава ставай тираджия с големия чувал да вадиш еврата...

Притесняваш се някой да не ти вземе чувалчето от ръцете ли?
Към колегата който се чуди дали да започва... не знам какво те плаши. Камиона е застрахован. Леко полеко и тва е. Ако изкараш пари добре. Ако те излъжат и не ти платят обещаното - поне си попълнил CV-то с нещо, натрупал си още опит и продължаваш... Следващата фирма. Фирми много

hunter_75

Цитат на: hgv_driver - Понеделник, 13 Юли, 2015, 23:41:18
Щом е взел изпита за Е категория, какъв е проблема веднага да скочи да вади пари. Значи всички които изкарат Е категория и се качат, веднага почват да се мятат по канавките, така ли? Стига глупости. От фирмата го викат веднага да почва, ама не, той ще послуша теб... :) Щото теб те е било шубе и си карал соло камион 5 години докато закачиш ремарке ли? Сигурно тези които изкарат Б категория, ги съветваш да карат 2-3 години Фиат Панда, да свикнат с геврека и тогава на нещо по-мощно. :)
Начинаещия кара внимателно, няма да тръгне да пуска с 110-120 като "опитните" майстори... Статистиката сочи, че при повечето произшествия с камиони, зад волана е стоял шофьор с опит.

А на курса за Е категория, какво мислиш че правят всеки ден? Нали откачат и закачат. Има учебни камиони с полуремарке, с хенгер, с хенгер люлка... има избор... всеки може да се учи на това на което смята да работи после. Може да си доплатиш при друг 1-2 учебни часа и да откачиш закачиш друг тип ремарке... Какъв е проблема. Само желание да има човек.

Притесняваш се някой да не ти вземе чувалчето от ръцете ли?
Към колегата който се чуди дали да започва... не знам какво те плаши. Камиона е застрахован. Леко полеко и тва е. Ако изкараш пари добре. Ако те излъжат и не ти платят обещаното - поне си попълнил CV-то с нещо, натрупал си още опит и продължаваш... Следващата фирма. Фирми много
Е ти ми зима акъла вече,значи има С+Е и край,всичко е готово?А попълване на документи,референтни номера по спедициите,товарене,разтоварване и т.н?А факта че българите товарат само от най-е...те и забутани адреси дето и хора с опит се затрудняват да паркират?И човека има само опит на бус,не само че трябва да се притеснява,но не трябва и да приема да тръгва сам отначало.

hgv_driver

Цитат на: hunter_75 - Вторник, 14 Юли, 2015, 08:23:14
Е ти ми зима акъла вече,значи има С+Е и край,всичко е готово?А попълване на документи,референтни номера по спедициите,товарене,разтоварване и т.н?А факта че българите товарат само от най-е...те и забутани адреси дето и хора с опит се затрудняват да паркират?И човека има само опит на бус,не само че трябва да се притеснява,но не трябва и да приема да тръгва сам отначало.

Паркирането се тренира в курса. Ако не ти е достатъчно, може да платиш допълнителни часове. Документите ли са проблема? А тези които карат бусове не работят ли с документи. Или те падат от луната. Точно за документи не говорете, защото скоро, аз начинаещия, обяснявах на един "опитен колега" с години опит, как да действа по един казус относно документите, че не знаеше човека. Така, че при всеки е различно. Карането на камион е проста работа за умни хора. Ако някой е глупав и некадърен тогава - да... най-добре да кара 5 години соло камион докато му загрее реотана.

hunter_75

Абе то веднага се видя че ти,въпреки че си нов в занаята,можеш много да покажеш на старите пушки.

hgv_driver

Цитат на: hunter_75 - Вторник, 14 Юли, 2015, 13:00:05
Абе то веднага се видя че ти,въпреки че си нов в занаята,можеш много да покажеш на старите пушки.

Аз не казвам, че знам повече... Но поне не се изказвам унизително като колегата martin stanev.

...виж краката на ремаркето къде са...манивела имат ли нямат ли краката...на къде се върти....

Моля всички начинаещи да се свържат с колегата martin stanev да им обясни - има ли манивела и как се върти, че то много сложна работа (за някои).

hunter_75

Виж сега,тук не става въпрос само за манивела и за крака на ремарке,а за много други подобни дребни на пръв поглед нещица които лесно могат да обърнат каруцата,просто колегата за това се е сетил и за това го е дал за пример.И като направиш белята,тогава настава голямото чесане по главата.Аз съм виждал(а съм сигурен че не съм само аз)как такива надъхани новобранци проявили геройство в мирно време седят после,чешат се,мигат и се чудят каква я мислеха те,па тя каква стана,ега не се случва на никой

hetfield

Съгласен съм с това, че е добре да се направи минимум 3 месеца с опитен човек. Току-що приключиха моите 1-ви 3 месеца в международния транспорт на двойка и бих казал, че ако бях сам най-вероятно щях да се откажа рано-рано и нямаше да искам да чуя за международен транспорт. Това разбира се е строго индивидуално, но има неща които може да ги научиш само ако има опитен човек с теб. При документите ако знаеш английски ще се оправиш горе-долу с малко помощ от диспонента ще стане работата. При паркирането няма ли кой да ти помогне (при липсата на опит) на места ще ти е много трудно. Паркирането и изобщо карането по време на курса няма много общо с реалните условия с които ще се сблъскаш. Не искам да плаша никой, напротив няма нищо страшно.

hetfield