• Welcome to Форум на българските шофьори.

Интересни книги

Започната от admin, Вторник, 24 Май, 2011, 00:12:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lefterow

Какъв е смисълът на живота ни?

Прочетете тази книга

http://files.mail.ru/36ACE54B4CC14655B7E03AD9398C3570е

Поради смяна на адреса на предложените от мен 1599 книги на български език може да ги изтеглите оттук

http://files.mail.ru/1CD278D8E40211E19BD9003048C62948

Приятно четене.

lefterow

матадора

Да дам и моя принос към четенето на книги
http://www.otzvuk.com/Web_files/internetni_knigi.htm
Много обичам да чета книги,когато пътувам.В момента съм на тема книгите на историка Божидар Димитров.
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

матадора

Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

lefterow

cigulkata

Цитат на: abator - Събота, 15 Октомври, 2011, 20:50:56
За мен Удхаус е автора с невероятен хумор. Препоръчвам го, ако искате да се посмеете.
Ще си позволя да съживя малко темата:
:D :D :D
Аз живея с Удхаус и съм му най-големия фен! Чел съм му всички неща по много пъти и всеки път умирам от смях, много се радвам, че има колега, който ме разбира за какво става въпрос. Бих препоръчал:
-Всички от поредицата "Джийвс и Устър" , както и "Лелите не са джентълмени" :)))Малко е наивно да се смята, че си е кръстил едната книга "Бъди българин, Джийвс", макар че е засегнал и България:)))

От малко по-сериозните неща харесвам Айн Ранд , най-вече "Атлас изправя рамене"- книгата е най-продаваната след библията и има защо да е така.

В тази връзка, едно от задължителните ми пособия-наравно с навигацията е електронният четец, сменил съм 3 вече, но това за мен е изобретението на века. Аплодисменти за "Амазон", че със своя "Киндъл" накараха цял свят да чете, макар че аз от "Киндъл" не съм най-доволен. Даже може да пуснем отделна тема за ел. книгите.

cigulkata

Чудех се в "Любопитно" или в тази тема да напиша, но става дума за книга, та какво мислите за най-скъпоценните и мистични книги?! В тази група са Лестерския кодекс, евангелието на Хайнрих Лъва и други, но на върха на всички, според мен е "Ръкописа на Войнич" . Сега, копие на ръкописа има на много места из нета, може да се изтегли, разгледа. Представям едно видео-научен филм (но не суха материя, а интересно направен) досежно ръкописа:

Ако искате, може да коментираме-аз съм чел различни неща , след филма, на различни изследователи и мисля (без , естествено, да имам каквито и да е доказателства за това) , че е възможно това да е рецепта за някакво древно екстази , давано на войниците , с цел да завладяват, да са по-мощни и  непобедими войни.

rider777

Пич, бях се зарекъл да не пиша повече в този форум, но заради теб ще наруша това,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,    Един съвет,,,, не пропилявай Живота си по камионите,,,,, вгледай се дълбоко в теб и ще откриеш, че можеш да бъдеш полезен на Човечеството !!!!!!!!!!
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

cigulkata

:D
Е, бате Иво, супер, че се завърна! :D

И ти ще приемеш един съвет от новобранеца, ако искаш: Вашата /нашата професия е мега отговорна, сериозна и важна за човечеството, икономиката и съществуването на съвременния свят, за това мисля е редно да се обагрим с малко по-високо мнение за нея. Не е пропиляване на животи. И понеже е много мъжка професия, се случва понякога да загрубее-природата ни е надарила с хормона тестостерон, с всичките му плюсове и минуси:)

И понеже сме в темата с книгите, веднага препоръчвам една и ще кажа защо:
Лиляна Анастасова - Наръчник за добри обноски.
https://chitanka.info/text/4474-narychnik-za-dobri-obnoski

Книгата общо взето дискутира етикета, правилните човешки отношения, всичко, което попада под строгите закони на джентълменството:)

Но ние, като едни истински джентълмени-не сме такива, с цел да парадираме и да закачаме разни мацки, не. Силата на джентълменството, магията на етикета е само и единствено за да развиваме на степен ента удоволствието и способността да влизаме и излизаме във и от интересни разговори , без да сторим докачение и тегоба  на себе си и на събеседника. Спазваме ли това правило -ние ставаме общество-мечта и недостижима цел за цяло едно човечество и много скоро международен шофьор ще стане професия, на която ще трябва да търсим ВУЗ, а като това стане, теб те слагам за декан там!  :D

Здраве на цялото ти семейство и на теб и успешно пътуване!

rider777

Какво е това джентълментство ????????????????????????    Това е непозната дума за Обществото на шоферите ,,,,,,,,,,,,,,,,
На цигулка ли свириш ,,,,,,,,,,,,, откъде идва името ти ??????????
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

stefanov

Цигулка Раидера е много прав един ден ще съжалиаваш че не си се реализирал със образованието си казвам ти го от личен опит , ще покараш малко и ще ти мине мерака ама тогава ще беде твърде късно и ......... оставаш в кeреча  Forever :'(

cigulkata

Цитат на: stefanov - Четвъртък, 14 Април, 2016, 18:56:30
Цигулка Раидера е много прав един ден ще съжалиаваш че не си се реализирал със образованието си казвам ти го от личен опит , ще покараш малко и ще ти мине мерака ама тогава ще беде твърде късно и ......... оставаш в кeреча  Forever :'(

Ох, човек, ще ни накаже администрацията, че спамим темите, но гледай сега какво нещо:
:D :D
За да не се отплесвам с подробности, ще кажа, че Ирландия пък ми е една от любимите страни-много съм се интересувал за нея, но не съм бил :) Шотландия също. Пък ти гледам си работиш в Ирландия- е как да хванат почва тези ваши предупреждения, като вие сте сбъднали половината мои мечти :D :D :D
Поздрав за теб с едно ирландско парче:

Сега като казахме Шотландия. Давам нов линк с нещо, което е готино за четене:
Робърт Бърнс-Том О'шентър.
https://chitanka.info/text/13143-tom-oshentyr

Толкова е яка и значима тази поема, че освен, че рождения ден на Бърнс си е по-значим от националния празник на Шотландците, най-великия кораб в историята на корабите -Клипера "Къти Сарк" е кръстен реално на късата ризка на дългокраката вещица от Том О,Шентър, а на мачтата е скулптура на вещицата :D (Къти Сарк - в превод Къса Ризка). Техническият директор по строежа на кораба дали е бил малко луд ?!  :D :D

cigulkata

След 9 дена (30 Април-1 Май) е Валпургиевата нощ-общо взето най-значимия сатанинстки /езически празник (макар най-известният да е Хелоуин),по-често празнуван в скандинавските държави, Швеция ,например-с големи огньове се посреща пролетта , за това, аз бидейки тотален атеист , за тези, които желаят , предлагам и другата страна на християнството:
https://chitanka.info/text/3570/19

Моето мнение е, че има резон в думите на Антоан Ла Вей, най-вече в идеологията, че богът, на който трябва да се молиш, го виждаш всеки ден пред огледалото.

Другото по-известно четиво на тази тематика :
Гьоте-Фауст
http://ztrzwh.hpage.co.in/books_11154459.html (в списъка е)

За Гьоте има много информация и много подробна-аз бих препоръчал да се прочете всичко от него, но ако трябва да отлича нещо, то това е "Приказка за зелената змия и красивата лилия". Другото , което би заинтригувало е, че Гьоте за разлика от хиляди други измислени и самозвани, наистина, исторически доказано е бил част и един от архитектите на истинските баварски "Илюминати" , заедно с Адам Вайсхаупт.

Който желае-да прегледа и както би трябвало да кажем във Валпургиевата нощ : HAIL, SATAN!!! :)

Zaron

Мога да препоръчам "СВЕТАТА КРЪВ И СВЕТИЯ ГРААЛ" документална и "ТАЙНАТА НА КРИСТАЛНИТЕ ЧЕРЕПИ" изследователско произведение на двамата автора из земите на Маите и Инките.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

ivansavov

Здравейте, колеги! Можете ли да ми препоръчате интересна историческа книга? :)

ivansavov