• Welcome to Форум на българските шофьори.

Еуфорбия- Пловдив

Започната от dinko_ferrari, Петък, 13 Февруари, 2015, 20:52:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

naum4o

Цитат на: Красимир Тодоров - Неделя, 22 Февруари, 2015, 11:21:39
Наумчо, колеги, темата с разтоварването не е за тук, ако искате отворете друга, има какво да се пише по въпроса, в това число, и че не само в България шофьора разтоварва.
Темата е за това, как колегата ще си вземе парите, от това зависи неговата и на още няколко човека съдба.
Прав си. Оспамих. На колегата Динко разтоварването сега му е последната грижа.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

dinko_ferrari

Не е проблема в разтоварването , а в това , че искат да го правим за без пари.После лъжат и колко точно разтоварвания имаш.Освен това и след време стават и недоказуеми и като възнаграждение не фигурират никъде и накрая пак една студена водица.В Еуфорбия имам колега на който му дължат над 1000лв само от разтоварванията.После той напусна и никога не ги видя повече тези пари-а е разтоварвал за тях не е лежал в къщи.

dinko_ferrari

dinko_ferrari

Колеги още малко инфо по случая с тези глупаци.Днес бях в офиса както те ми казаха да ида да си оправям документите за напускане.Направо ми връчиха заповед за дисциплинарно уволнение за това, че не съм се явил на работа на 16.02 в офиса на работа.Ха ха не знаех, че работя и в офис, но явно е достатъчно за уволнение.На мен ми се обадиха на 16.02 и ми казаха да отида до 26.02 в офиса за да си получа документите.Естествено още не са ми платили заплата.
10 мин. след това вече бях с адвоката си да го обсъдим.Ще трябва да изчакаме един малък срок и след това подаваме иск за неизплатени заплати в съда.
Сега стават 2 дела
-едното за това дисциплинарно уволнение-ще трябва да се доказва къде ми е работното място и дали е трябвало да ходя в офиса.Те са ми казали да отида на 26.02 така,че тук съм ОК.
-другото за парите които ми дължат-колко са и как да ги докажем и т.н.Аз ги имам в трудовия договор и в крайна сметка пак ще ги платят.
Такива са от ЕУФОРБИЯ.Предупреждавам всички колеги които мислят да започват там работа.В началото може да ви замажат очите и да ви се стори много добра фирмата, но това е само илюзорно и временно.Когато напускате ще трябва да се разпишете ,че нямате отпуска за изплащане.

naum4o

Интересно и важно е адвокатът какво мисли по въпроса с мотива за уволнение. За да те уволнят дисциплинарно, трябва да докажат, че са ти дали информацията да се явиш на точното място и на точната дата и ти да си потвърдил, че си разбрал. Ако не е писмено, не виждам как ще докажат, че ти си информиран кога и къде е трябвало да отидеш. Мотивът е слаб, директно обжалвайте овреме, защото дисциплинарно уволнение е изключително негативно клеймо върху трудовата ти дейност и вратата към всички по-сериозни фирми за теб се затваря. Внимавай, обмисляй, бори ги тези скапаняци със зъби и нокти, но не позволявай дисциплинарното уволнение да остане! По-важно е и от парите!

bobikat

Ми се струва, че не е спазено условието, но да не забравяме, че тук е Булгаристан!
ЦитатЗадълженията на работодателя преди налагане на дисциплинарното наказание: са:

Да изслуша работника или служителя или да приеме писмените му обяснения и да събере и оцени посочените доказателства.
Устни обяснения се дават само пред субекта на дисциплинарната власт, а не пред други органи. Изслушването или приемането на писмени обяснения трябва да бъде в рамките на дисциплинарната процедура, а не по друг повод и да предхожда налагането на наказанието. Когато работодателят предварително не е изслушал работника или служителя или не е приел писмените му обяснения, съдът отменя дисциплинарното наказание, без да разглежда спора по същество, освен когато обясненията на работника или служителя не са били изслушани или дадени по негова вина.
Да оцени посочените доказателств

dinko_ferrari

Доста условия не са били спазени.Според адвоката това е незаконосъобразно и съм сигурен че го знаят много добре.Просто са решили да се съдим щото те така или иначе ще ги платят тези работи и не им пука дали ще е сега или едва след като ги осъдя. ;D

bobikat

Няма да влизам в подробности, просто ще ти кажа, че съм го изпитал на гърба си. Адвоката е колкото да ти вземе парите. Колкото и да си прав и да не е спазен законът, пак ти казвам, това е страната на "всички възможности", наречена Булгаристан. Искренно ти пожелавам да ги осъдиш и си вземеш парите, но да си подготвен и на обратното.

dinko_ferrari

bobikat признавам ,че имаш огромно основание и си прав.В тази старана е пълна джунгла и е време да почнем да се държим като зверове за да оцелеем.Само да спомена че май са изпратили на няколко човека някакви писма да отидат и да обяснят защо не са се явили на работа.Готвят им същата процедура.Все пак съм длъжен да си търся правата докрай.Ще се видим в съда пък каквото ще да става.

SEMPER

Динко, вярвай ми, че им пука. Ако ги осъдиш, освен твоето, ще трябва да платят съдебни разноски, таксите на техния и твоя адвокат, и разходите за принудителното изпълнение.

И ще трябва да платят двойно, или тройно, така че според мен са си направили сметката добре.

Не ми се вярва заради твоята и още две три заплати да са решили да тръгват си фалират фирмата.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

dinko_ferrari

Доста умело са написали заповедта с мотиви и т.н.
НО.....
Все пак има нарушения в процедурата и това уволнение ще се окаже незаконосъобразно и пак ще духат супата.

Красимир Тодоров

Динко, моето мнение е, че не трябва да се отказваш. Освен това незнам защо колегите смятат, че нямаш шанс. Аз лично познавам хора които са осъждали работодателите си, а интернет бъка с такива случаи.
Точно обратното, дори без да съм чел доводите, само от изложеното в темата, ако е така, смятам че имаш големи шансове. Друга истина е, че нямаш друг шанс, а да действаш и да дадеш един добър пример.
Яд ме е само, че масовката не живеят с твоя проблем, а гледат сеир от страни, като си мислят, че тяхната къща днес като не гори, никога няма да пламне. Просто типично.
Колеги, подкрепете Динко, поне морално! Все пак и той и вие не сте някви лимони, които се изтизкват и айде в кофата. И не мислете, че утре тоя пожар няма да гори и у вас!
Когато става въпрос за такива случаи, няма по средата, или - или! Вие си изберете страна, а ето ви жокер, шефове не сте и 99,9% няма да бъдете!

dinko_ferrari

Краси едва ли може да бъдеш по-прав за това с колегите и сеира.Залагал съм си задника заради някои от тях и то по няколко пъти,но сега само седят и гледат да не се набиват на очи да не "забелят" както се казва.
Това не е проблем за мен отдавана съм се сблъсквал с този вид поведение.Много са задружни на масата, но като дойде време за действия ......
Както и да е подробности около самия казус с това какво и как са написали ще давам, но по определен начин, защото знам, че има хора в офиса които влизат тук като гости и четат.
Естествено, че ще ги съдя пък, ако ще и после аз да плащам било разноски, било обезщетения.Никога не съм си оставял магарето в калта и сега това едва ли ще е първия ми път.
Знам, че има и други колеги които са ги съдили преди, но не знам какъв е бил резултата.Ще се опитам да се свържа скоро с тях просто ей така да ми разкажат за кво става въпрос.
Както знаеш другата седмица плана беше да пътуваме вече към Англия,но....
Днес вече си стиснахме ръцете с новия ми шеф и другата седмица пак съм на път.Имам си адвокат който ще ги работи, а аз си сядам зад волана,музиката на макс и газ до ламарината. :) :) :)

TIR123

Колега какво се случва с тези ? Гледам ги имат обява в интернет

dinko_ferrari

Обявата им не отговаря на реалността.Взимаш 2930лв. заплата. Има едни пари които ти се плащат за разтоварване на трупно месо, но тези пари или не са точни или изобщо не ги виждаш.
Има още един голям проблем-не знаеш кога ще се качваш за тройката нагоре да караш, а един път тръгнеш ли пък не знаеш кога ще те приберат в Бг.Тези периоди-3 месеца караш,1 месец почиваш-са препоръчителни.Като те задържат 2-3 пъти в годината по месец и половина почивка и накрая на годината сам сметни колко пари взимаш.
Има и още един милион глупости които да напиша но не винаги имам време да пиша.Аз в момента ги съдя.
Оня ден май лекинко са се притеснили,че пак ще ги съдят и ми преведоха голяма част от дължимите пари.
Имам да взимам още пък и да изчистя дисциплинарното уволнение така , че ще ги клатя още.

Красимир Тодоров

Много се радваме, давай само така!!!
Видяхте ли бе колеги!? Така се прави! Браво на Динко! Най-накрая един истински пример!
Първата лястовица във форума дойде! Идва пролетта!!! :)

Красимир Тодоров