• Welcome to Форум на българските шофьори.

Еуфорбия- Пловдив

Започната от dinko_ferrari, Петък, 13 Февруари, 2015, 20:52:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dinko_ferrari

А помниш ли миналото лято как пре..ха брат ми?Беше си направил резервация за морето ,а го свалиха по друго време въпреки, че му бяха обещали да го свалят както се бяха уговорили.Той изгоря с 300лв капаро и даже едно "извинявай" не се сетиха да му кажат.
Изобщо като стане време да тръгваш или да се прибираш става мазало.Никога не знаеш кога и как.На мен един ден Моника ми звъни В 9ч. сутринта(аз съм се прибрал в 6ч. от бара) и ми вика-Готов ли си за тръгване днес след обед в 2ч. да тръгваш?!?!?!?
Като е за тръгване искат от днес за вчера, ама ако е за прибиране те мотат със седмици и всяка седмица си лъжеш семейството, че ще се прибираш,ама накрая-греда.
Когато си нов шофьор във фирмата правят всичко възможно да ти угаждат(прибират те всяка сед. в базата да се переш,да се изкъпеш, интернета и т.н.), за да може като се върнеш след първата 3-ка да докараш още колеги.После обаче си плащаш всичко с лихвите.Последния път за 4 мес. ме прибраха един път до базата.Не , че това е голям проблем, но такива бяха преди условията на работа там.Сега след като ги сменят, мен(а и много други) не ни устройват и "багажа на куйрук и чорбаджийта -друг".
Когато отидох да кажа на Ян, че не искаме да се занимаваме с куките когато се приберем в двора знаете ли кво ми каза?
-"В другите фирми карат шофьорите събота и неделя да мият ремаркетата, да ковели счупени палети, да чистили двора и т.н.Като не ти харесва напусни, има 100човека дето чакат за твоето място."
Ествествено изчаках да си намеря нова работа ида си уредя нещата и напуснах.

dinko_ferrari

diyodi

А помните ли като предлагаха по 10 лв или евро, ако им заведем познати? И после да ме псуват.....

diyodi

happyjoe

Браво колега! Като ги натисна бързо, бързо платиха а?
Иначе тука заплахи, доказателства незнам кво си...
Дано повече колеги вземат пример от теб и си търсят правата и да не се страхуват от заплахи!
Jeleba ти като имаш да взимаш още пари кво чакаш, подарък ли ще им правиш? Ей затова се ебават с нас, щото все от нас да мине.
Като ви чета и се хващам за главата... Абе в тая фирма само някви женки ли работят?

dinko_ferrari

Не са женки ,колега.
Когато забавиха заплатите на 3-я ден всички бяхме готови да спираме камионите докато се уреди въпроса.
Някой обаче ни издаде пак(типични по български).Всички чакаха на телефона да тръгват ли да спират ли?Те усетиха накъде вървят нещата и да видиш как почнаха да превеждат заплати веднага.Тогава явно решиха, че аз съм инициатора и решиха да се саморазправят с мене.Само, че не разбраха каква греда удариха с мен щото на мен не ми пука и не ме страх да застана с името си срещу тези.Ще ги разнасям по паркингите по цяла Европа колко са зле и никога няма да ги похваля за каквото и да било.Има много колеги които го правят вече с пълна сила и скоро не ги знам къде ще трябва да пускат обяви за шофьори.

jeleba

Ами как това е нещо нормално за тях.Нали знаш какво им е мнението за шофьорите.Какво може да се очква.Нали за това не можело да ходиш с кола,трябвало да с в камона нон стоп не може да разполагаш със свободното си време както намериш за добре.Не знам дали помниш имаше един Наско единия път се пребираме за почивка мисля че беше Петък, а той започна да ни звъни още в  Понеделник да сме тръгвали,и като казох че сме се пребрали в Петак ме отговаря "абе вие колко искате да почивате", и така продължи да досажда през 2-3 дена да сме тръгвали че нямало кои да кара.Като започвах работа питах него и уважаемия г-н Герт за работата, отговора беше че е супер, а то забравиха да кажат че се нарушава и се ползват магнити и не остава много време за сън.Първия месец имах 16000км, а втория над 17000км.Като казох на Ян че не мога да се наспивам и сум утрепан от работа ме потупа по рамото и каза браво и толкоз,нямали възможност за увеличаване на заплатите.Не мога да разбера защо като се обадят постоянно се обръщат с "КОЛЕГА",абе какви колеги сте ни бе,колега си когато си до мен на седалката или в камиона до мен.Имаме си имена,направети си труда да ги запомните.Но вие сте над това

Каккво да ти кажа Има много предатели във фирмата а ние където не си затваряхме устите не сме вече във ф-та и сега сме най-долните и т.н. Хубаво че сме ние да си пълнят гушите,оня да става още по дебел.Преди 2 години караха кенефи миналата години чисто нови коли преасвалтираха плаца,нови камиони ремаркета.И цялата работа с икриванвто на данъци,за това България е на този ред,защото позволяваме на сулю и пулю да идват и си мислят че са недостъпни и велики.

Абе щях да питам още ли ви карат да вадите картите като правите паузи в базата,глобата в Холандия е 500евро ако нямаш документ или не е въведено в тахографа

Обединени публикации!

jeleba

...

jeleba

...

dinko_ferrari

Сега ги били карали и на 9-часовите паузи да вадели картата.Не знам по каква причина.Като те карат да правиш нещо извън регламента гордо заявяват-Няма проблем Еуфорбия плаща глобата.Само, че там на глобата пише моето и твоето име и като ни спрат другия път и супер изрядни да сме ни пукат от проверки,щото вече си в системата като нередовен.Ама нали това вече не е техен проблем.

m@n

Няма ли кой да ги вкара в релси такива "работодатели"? Съдете ги до дупка. За нас има всякакви контролни органи, а за работодателите няма - всеки си прави каквото му е кеф. За тях няма закони, няма 561, няма Кодекс на труда, няма психотест. Оставете ги без шофьори, да се научат как се работи с хора. Да си внесат китайци после. Но чувам, че и китайците ни изпреварили по заплати вече та не знам.

happyjoe

Има закони колега ама повечето не си знаят правата и се плашат от заплахи.
И да ви питам 20 дни отпуска плащат ли ви? А в почивките ако не ви водят в неплатен са са длъжни да ви плащат заплатата по договор и това е по закон не могат да мърдат.
Още един път браво на dinko че си е потърсил правата, взе си парите и ги сложи на мястото им та замлъкнаха.

dinko_ferrari

Те закона и разпоредбите много добре си ги знаят,нали и те ползват счетоводители и адвокати.Нито са прости, нито ще ги уплашиш с нещо.Въпроса е, че и те не могат да те уплашат с нищо.
Те обаче още не могат да схванат, че по-важно е реномето и имиджа на една фирма отколкото да излъже няколко шофьора за няколко хиляди лева.За две години се извъртяха над 100 човека, а одеве ми казаха че сега вече всяка седмица идвали и си отивали нови и никой не искал да стои(не знам колко е вярно, не съм там).Като се сетят що ги напускат постоянно шофьори може и да спре това текучество.Това си е техен проблем.Само , че след моя случай колегите също взимат мерки как и кога да напуснат така, че още един път ще бъдат от еб..та страна.

diyodi

Цитат на: jeleba - Вторник, 17 Март, 2015, 13:11:23
Много имам да споделям за претоварвания по границите,не знам колко глоби сум плащал от джоба си и после с 300 зора си вземам парите.
Цитат на: dinko_ferrari - Вторник, 17 Март, 2015, 14:51:13
Сега ги били карали и на 9-часовите паузи да вадели картата.Не знам по каква причина.Като те карат да правиш нещо извън регламента гордо заявяват-Няма проблем Еуфорбия плаща глобата.Само, че там на глобата пише моето и твоето име и като ни спрат другия път и супер изрядни да сме ни пукат от проверки,щото вече си в системата като нередовен.Ама нали това вече не е техен проблем.
Ето и малко снимки като доказателство(имам и други). Нарушението ни(бяхме двойка) беше: 12 часа карано първи шофьор, 10 часа карано втори, и 25 часа работен ден!!!

dinko_ferrari

Между другото това с ваденето на картата било законно вече. Само дето оня ден глобили един колега 800Е за това че е вадил картата на 45ч. пауза в Франция.Не знам кой е платил глобата ама пак старата песен.

diyodi

Цитат на: jeleba - Вторник, 17 Март, 2015, 14:47:21
Абе щях да питам още ли ви карат да вадите картите като правите паузи в базата,глобата в Холандия е 500евро ако нямаш документ или не е въведено в тахографа
Цитат на: dinko_ferrari - Вторник, 17 Март, 2015, 14:51:13
Сега ги били карали и на 9-часовите паузи да вадели картата.
Цитат на: dinko_ferrari - Вторник, 17 Март, 2015, 19:17:37
Между другото това с ваденето на картата било законно вече. Само дето оня ден глобили един колега 800Е за това че е вадил картата на 45ч. пауза в Франция.Не знам кой е платил глобата ама пак старата песен.
Опит пак да ни правят на глупаци.....

driver1

Поискахте ли линк към наредбата на ДАИ, изискваща изваждането на картата?  Вие къде почивате по времето на 45 часовата пауза?

driver1