• Welcome to Форум на българските шофьори.

Проблем с ниско налягане на маслото в двигателя

Започната от emil.milkov, Събота, 28 Февруари, 2015, 14:10:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

R560

Цитат на: динко - Неделя, 05 Юли, 2015, 09:54:14
Не само на ДАФ,а на всеки камион след определен пробег трябва да се смени маслена помпа и лагери колянов вал за да няма ядове с мотора.Тоя километраж е нищо за тая машина ако е обслужвана грамотно.За маслото питаш в оторизиран сервиз и не си правиш опити,карал съм три дафини от по старите и се е случвало като е загрял да присветва лампа но като се нормализира температурата си изгасва, но те бяха на неизвестни километри.

Вола е на 1.200.000 време ли му е за смяна  ;D ;D ;D

R560

динко

Да ако смяташ да си го караш,поне разкарай старата маслена помпа.Профилактична смяна препоръчано от производитела и изпатили.Във фирмата в която съм го правят и добичетата си вършат работата.

динко

R560

Цитат на: динко - Вторник, 07 Юли, 2015, 00:03:17
Да ако смяташ да си го караш,поне разкарай старата маслена помпа.Профилактична смяна препоръчано от производитела и изпатили.Във фирмата в която съм го правят и добичетата си вършат работата.

Едва ли с нещо китайско или турско ще върви повече от колкото с оригиналните ;D ;D ;D 1.200.000 и иска само нафта не му трябва ремонт само газззззззз  ;D

динко

Да тоз де го продал му взел душата,ние газ му пускаме.Тук във форума има колеги работещи с Волво,могат да ви помогнат за сервиза,аз само казах как постъпват по чужденеция не всеки може да си позволи нова машина,стари и обслужени си вършат работата.

mad_max-sofia

Имах подобен случай... 105.460 2007 при 1700rpm в баира даваше ниско налягане а като набия спирачки да спра пише високо налягане. диагностика нова маслена помпа нови лагери на вала масло и тнт и пак същото. не пуши камина и не гори масло. така го карат вече 2 години. явно неква грешка с кабелите...

turboto

Здравей колега, това високо налягане  след като набиеш спирачки да не е за въздуха а ти да си мислиш че е маслото?

turboto