• Welcome to Форум на българските шофьори.

Русия

Започната от driver1, Вторник, 03 Март, 2015, 20:45:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Красимир Тодоров

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да

спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."Джон Максуел

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него." Буда

Мисля, че тези двете най-добре говорят за вас.

Красимир Тодоров

3df

Аноден шлам не е златото.
Златото и медта си се изнася отделно, като суровина. Тази суровина се добива тук в БГ и се изнася като суровина на ниски тарифи. Вече в Белгия се дообработва и се етикетира "Произведено в Белгия".

Та анодния шлам се получава при електролизата за производството на мед  на катода се отделя медта на анода - аноден шлам или анодна шлака или анодна тиня.

Това е буклука тинята от производството .
Та тази тиня изушена се слага в бегове, а беговете в камионите.
Всички там товарачи, работници и митничари знаят, че от тази тиня.
от еднин камион излизат още:

Около 2 тона мед
Около 850 кг сребро
Около 75 кг злато
И още известно количество килограми други химични елементи.

ТА за това сме им ние на запданяците
1. за суровини
2. За пазар - да им купуваме буклуците в Лидл и Била
3. Да им работим, като евтина работна ръка
4. Да сме колониален придатък.
5. Да сме територия и буфер.

3df

J_L

Аз ще вмъкна едни думи на другия колос(според мен) в Българската политика, Стамболов

"Не трябва да се освобождава никой народ; народите трябва да се освободят сами или да загинат. Ако трябва да умрем, всички ще умрем под развалините на България!".
When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

naum4o

Благодаря за уточнението. Химията никога не ми е била особено силна, увличат ме хуманитарните науки.
А поуката е повече от ясна. Няколко пъти, докато живях в Англия, бях на официални приеми.
Мистър Джон, като разбере, че си ийст и започва да те гледа, както кашикът гледа въшките. Даже един-двама ,,мистъри" благоволиха да отнесат до моето внимание, че ние сме били некултурна нация - ние, тоест ийст. Трудно ми бе да се сдържа и да не им обясня, че няма такава нация - ийст, и че когато баба му е грухтяла заедно с дядо му непосредствено до прасето и гниещите отпадъци в колибата им в село Нотингам, моите предци са приемали християнството в столица и са писали на свой собствен език военни и църковни книги. И че ми се повдига от повръщащите по улиците ,,уест", които след три детски бири придобиват суперсили и могат да летят.
Но трябва да им се признае на западняците - имат, защото умеят да взимат, умеят да намират роби, че даже и да ги наричат ийст и некултурни. Но дори и това са бели кахъри в сравнение с патологичната анти-прагматичност на нашите 240 парламентарни палячовци.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

J_L

И малко смях с имперските солдати

и не чак толкова смях, аз лично съм против присъствието им в България

Ноооооо, те вече са у нас. Ново село все повече заприличва на военна база отколкото на полигон

When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

J_L

Красимир Тодоров

Бачкай Николай, бачкай. Повече работа и по-малко мислене.
И кога има избори гласувайте, не се правете на ощипани госпожици. Друг лост за управление нямате и няма да имате.
Темата беше за Русия, лъснахте кой сте и фенове, лъснахме и другите, предполагам сега се радвате, че имате мнозинство по пуснати постове.
Мен обаче продължава да ме притеснява начина ви на мислене. За пореден и надявам се последен ви казвам "жалко"

J_L

Краси, неделя е. Дори началника на ББ в неделя си е поседнал и починал. Как да мисля по-малко, като знам че дори и когато мисля че не мисля, всъщност не преставам да мисля ;)
Та в този ред на мисли си мисля, какво би било ако никой не отиде да гласува, ама като се каже никой, значи никой(зеро,нула, хич) Е, те тогава какво ще стане?
Какво значи "лъснахте" Откога е лошо да си обективен(поне в твоите си представи) за нещо което те засяга пряко? Не знам, но си мисля че поне мен една евентуална война в Европа(НАТО с/у Русия) би ме засегнала пряко.
Другото, което не бих приел е някой да се настани на територията ни и от нея да извършва военни действия. Не че сега не извършва, и не че не берем плодовете на това с разни атентати по нашите земи(Сарафово). Мисля знаеш че Летище Бургас от доста време си е база на НАТО, за "логистична подкрепа"
Би било интересно да споделиш притесненията си относно нашия начин на мислене и за кое съжаляваш.
Мисля че модерната форма на борба с опонента(врага) не е отричането и съжалението му, а познаването му.......всъщност като се замислих, ми изплува мисълта че не е чак толкова модерно, след като дори ги има в трактата на китйския мислител Сун Дзъ за войната...........абе, мисли разни, то човек като няма работа......... ;)

J_L

И един поздрав за всички участници в темата

admin

admin

Цитат на: naum4o - Четвъртък, 23 Април, 2015, 19:08:16Българското злато от недрата на Балкана е това. На концесия заминава за жълти стотинки на запад, както всичко, което може да се изсмуче и продаде срещу усмивка по радиото от господаря.
А, и срещу раболепната надежда за подкрепа за още един мандатец, ако може. А народът - собственик и суверен, кучета го яли....

Да си припомним и бандитската приватизация.

http://www.extremecentrepoint.com/archives/13660

Красимир Тодоров

Хора, темата е Русия!
И аз не знаех, и питам хората - колко самолетоносача имат САЩ? Незнаят и те... викам им 11. Повечето атомни. Неограничена автономност. Питам пак, колко самолетоносача има Русия? Отговорите - между 20 и 40. Нали е Русия братче, как да помислиш че немат?
Всъщност имат, цял един! И не е атомен, а на парогенератори, с автономност 45 дни. И адски стар технологически... Четох оня ден, чак не ми се верваше и на мен, па се сетих за тая тема...
Колко имат Франция, Великобритания... много повече и много по-модерни.
Ако ми хрумне некое друго доказателство срещу социализма, което да кажете че е пропаганда, пак ще пиша. За сега това спокойно го бройте за лъжа и инсинуация!

m@n

Да питам аз феновете на Русия... Често ми се случва по рампите на западна Европа да ме товарят/разтоварват брадясали руснаци. Никога не ме е разтоварвал американец. Защо ли?

Красимир Тодоров

Всъщност аз М@нчо до тук от господата админчо и никчо не видях кьорав аргумент. Даже съм почти сигурен, че тоя факт или им е убягнал (както на мен, признавам) или ако са знаели за тоя военен позор, то по-удобно е да го прескочат. Уви, и на мен не ми е кеф, но руснаците във военната техника вече не са дори някакъв фактор. Мощ и количество бол, технология никаква.
Щото споменах и за една изтърбушена подводница и едни стари апартаменти... ма било по времето на Йелцин, да, сетих се, по това време в америка беше времето на Джеферсън.
И пак ви казвам, не противопоставям Америка с Русия, то само това остана... Но да ми я хвалите толкова...
И ще кажеш, че ние толкоз години сме били в заблуда, та колегите ни дават теми за размисли тука, да ни просвещават един вид, нас заблудените :) Ай мерси! Ай вервайте си за Русия, колко е хубаво там, колко стабилна и развита държава е.
И си тия писма от типа: "Ооо Путине, ние сме братя, вземи ни!"  - не на мене моля, ако искате - айде, нагоре нагоре, леко на десно и там!

Красимир Тодоров