• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся стъклар

Започната от naum4o, Неделя, 03 Май, 2015, 11:22:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

naum4o

Колеги, дайте съвет къде в София да потърся челно стъкло за пасат  - да го свалят и да го монтират, или да го имат налично и пак да го монтират. Просто е безумие кобра и другите вносители да ми искат 175лв. за китайско стъкло. Ходих поне на три места, но навсякъде ми предлагат ,,чисто ново", ама китайско. Това стъкло е лепено, трябва си немското с уплътненията, а 220лв. за пасат 98г. много ми звучи.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

SEMPER

Стъклари много, но на теб ти трябва продавач на автостъкла  :)

Преди години всичко в този бизнес се въртеше от Кобра, и по малка част от Мустанг.

Аз съм сменял на такъв Пасат преди много години. Смених го с турско, мисля че Олимпия се казваше производителя. Пасна си перфектно на пасата, цената не я помня, но ми се стори разумна. В Кобра я правих тази операция.  

Истинските стъкла тогава бяха голяма цифра, между впрочем не са немски, а се произвеждат от няколко световни концерни, които са монополизирали пазара на всякакви стъкла - Сейнт Гобен, Пинкилтън и се ползват за първоначално вграждане.

Имаше и китайски стъкла тогава, но явно бяха толкова зле,че самите монтажници не искаха да ги монтират.  Сега не знам, може да са се пооправили вече китайците.

Другият вариант е да търсиш втора употреба ненадрано и перфектно извадено, но ако съществува изобщо такова - джамбазите ще му търсят пари като за ново и малко отгоре. Според мен не си струва да се вкарваш в този филм.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

naum4o

Благодаря ти за съвета. Всъщност открих един, който има оригиналното и за 90лв. ще ми дойде на крака да го монтира. Но не мога да го накарам да се домъкне, вече 2 пъти променя датата, изглежда не му се работи и на мен ми писна да го чакам. Та питането ми е такова - щом има един такъв, значи и ма и други, но аз не ги познавам и затова се допитвам.   ::)

SEMPER

90 лв, оригинално - ако става дума за ново ми се струва за мисия невъзможна.

naum4o

Става въпрос за втора ръка, свалено от пасат. Стара е колата, не е нормално при наличието на стъкла на пазара, да купувам чисто ново на скъпа цена. Просто трябва да го намеря, а времето е кът. С питане до Цариград - може на някой от форума кумецът/баджанакът/братовчедът да се занимава и да помогне. И не ми трябва перфектното, запазено е добре - последен сезон му е на пасата.

ivopifeca

Провери ли в сайта на Мегапартс?

emilpopoff

Цитат на: SEMPER - Неделя, 03 Май, 2015, 12:09:13
Стъклари много, но на теб ти трябва продавач на автостъкла  :)

Преди години всичко в този бизнес се въртеше от Кобра, и по малка част от Мустанг.

Аз съм сменял на такъв Пасат преди много години. Смених го с турско, мисля че Олимпия се казваше производителя. Пасна си перфектно на пасата, цената не я помня, но ми се стори разумна. В Кобра я правих тази операция. 

Истинските стъкла тогава бяха голяма цифра, между впрочем не са немски, а се произвеждат от няколко световни концерни, които са монополизирали пазара на всякакви стъкла - Сейнт Гобен, Пинкилтън и се ползват за първоначално вграждане.

Имаше и китайски стъкла тогава, но явно бяха толкова зле,че самите монтажници не искаха да ги монтират.  Сега не знам, може да са се пооправили вече китайците.

Другият вариант е да търсиш втора употреба ненадрано и перфектно извадено, но ако съществува изобщо такова - джамбазите ще му търсят пари като за ново и малко отгоре. Според мен не си струва да се вкарваш в този филм.
И аз съм на мнение  като колегата, че Кобра са най-добрата алтернатива, за кратък срок/ниска цена. Иначе Naum4o колата си е старичка, ама си е все пак е Пасат 4-ка(В5) и по моргите започват да не познават парите  ;) , като чуят Пасатор/ А4 .
p.s По принцип аз съм си  педант на тема коли и ако ще си сменям челното стъкло на моята кола, ще си взема втора употреба но оригинално, по много причини- ще е атермично, ще е тонирано, ще има място за датчика за светлина/дъжд и т.н и т.н . Ако беше френско веднага щях да ти дам поне 5-6 оферти, но за съжаление нямам много контакти при ФВ ГРуп моргаджиите. Успех  :)

rider777

В Мустнг за 90 кинта ми сложиха ново турско стъкло по нищо неразличаващо се от "оригиналните" ,,, това на АУДИ В4 ,,,,,,,,,,, на Пасата не вярвам да е по-скъпо.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

naum4o

Преборих го този, в четвъртък ще го монтира. Внимателно свален от пасат, монтаж, прехвърляне на стикерите и с ново уплътнение за 90лв. Ако всичко е ок, ще му постна за информация контактите в темата.
Под 175лв. никъде не намерих китайското с уплътненията, под 200 - еуропейското. Съвсем са озверяли в този бизнес, градушката добре им дойде. ;)

rider777

Едно време много ме кефеше едно филмче,,, всички сте го гледали ,,, минава малкия с прашката а баща му със стъклата на гръб след него,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

naum4o

Дойдоха момчетата в четвъртък с инструментите и за 25 минути ми смениха джама за 90лв. Бързо и добре работят, доволен съм. Само стикерът на техническия е в плачевно състояние, но ме предупредиха, че ги правят отвратителни за презалепване. Без да правя реклама им пействам контактите, не дай Боже някой да има нужда от услугите им, но всичко се случва.

http://www.bezplatno.net/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-722263.html

naum4o