• Welcome to Форум на българските шофьори.

Пояснение за АДР

Започната от zlatko11, Четвъртък, 21 Май, 2015, 17:09:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zlatko11

Здравейте!  Имам въпрос, на който не мога да намеря отговор. Знае ли някой дали е необходим адр на втори шофьор, който се  вози?

zlatko11

nasko84

nasko84

zlatko11

А в листовките пише друго.

hunter_75

Без АДР нямаш работа в кабината,би ли постнал какво точно пише в листовките че ми стана интересно

zlatko11

Красимир Тодоров

Ако е шофьор и ще кара и товара е под АДР, естествено че ще трябва да има.
Ако е пътник, няма да кара, тогава само 2-ри АДР комплект
Ако питаш за жена си, вземи и един АДР комплект от някъде и се возете. Ако сте на двойка - задължително АДР сертификат в портфейла и на двамата. Ако е колега но само се вози и няма отношение към товара, АДР комплект, същото като за жената
По просто немом да го обясним
------
Драйвъра се включи, поправи ме и е редно и аз да се поправя.
ДВА СЕРТИФИКАТА - И ЗА ДВАМАТА>
========текст==========
The driver is the participant who is in immediate control of the vehicle and fulfils the
driving function. Crew members also have responsibilities and all crew members must
have appropriate training in line with their duties and responsibilities. Note that if any crew
member also drives the vehicle he or she must hold an appropriate driver training
certificate

Членовете на екипажа също имат отговорности и всички членове на екипажа трябва да имат подходящото обучение съответсващо на техните задължения и отговорности.
Всеки от екипажа който управлява трябва да има съответния сертификат.

Drivers and/or crew members must in particular:
(a)  Ensure they carry on their person their ADR driver training certificate (drivers) and
photo i.d. (all crew members);
Водача и/или екипажа трябва да се подсигурят че носят техния АДР сертификат и лична карта.(за всички членове на екипажа

----
Драйвъра е прав, взимам си думите назад

3df

Караш АДР трябва ти валидно удостоверение.

Нямаш право да качваш втори човек в кабината без АДР удостоверение.
Втори водач  също трябва да има АДР валидно удостоверение.

Можеш да качиш пътник в кабината, който няма книжка за управление на ППС, но има валидно АДР удостоверение.
Така е по регламента и по листовките.
Прочети внимателно листовките.
Можеш да изкараш АДР курс и да имаш удостоверение без въобще да имаш книжка за кола.

Това е заради придружителите на товара примерно.

hunter_75

Отиде да го търси момчето и да ми го покаже,ама май и той се изгуби.

Zaron

Ако това.а е АДР е задължително плюс оборудване и за вторият шофьор или придружител.

Dilyan_Zagorchev

Няма ли документ няма място в кабината.Това е единственото положение

Dilyan_Zagorchev