• Welcome to Форум на българските шофьори.

На коя предавка тръгвате?

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Неделя, 31 Май, 2015, 18:47:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

За какво МПС става на въпрос? А има ли значение или само дали е мое или на шефа?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

admin

На DAF XF 105, ако е на равно място, втора и четвърта с малките половинки на бавния блок и после пета с малка половинка на бързия блок.
Ако е на баир или кръстовище със завиване, задължително половинките и на малкия блок.
Рено Магнум, имаше някакъв проблем и ако не се редят една след друга, по някое време не иска да превключи от бавен на бърз блок.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Boroman21

1ва бърза или цяла както още я наричам аз .

emilpopoff

Според мен зависи от предавателното число на дифа(дифовете) и предавателното число на скоростите и тонажа и терена(асфалт, кал, чакъл и т.н) мощността на двг-то е на последно място, пак казвам според мен.
Например с 49 тона тотал на триос или 4-ри ос си тръгвам на 3 та бавна(16 степенна кутия, 4 в/у 4) почти винаги и то на места където няма и грам асфалт, ако има наклон може и 2-ра, на 1-ва трябва да е някакъв  баир поне 15 гр. и да съм на макс и да няма асфалт.

VOLVO 480

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: VOLVO 480 - Петък, 05 Юни, 2015, 08:46:04
Втора задна,и газ! ;D

На кола или камион. Само с кола съм те виждал на живо.

В книжката МАН пише (това съм дочул разбира се). При напъно натоварена композиция 40 тона. На равно се потегля на втора бавна с 600 - 800 мин.-1, при изкачване първа бавна с 800 - 1 000 мин.-1. За празен не се коментира.
    Познавам хора които лека кола практически тръгват на втора. Първа леко се отпуска (не напълно) и втора на полусъединител. Дори имаше мнение, че първа е по-специална и само на място се включва. Принципно от Жигула и Москвич 412 всички предавки за движение напред са синхронизирани.

J_L

When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

Бриги Магнито

Интересна тема.
Моя милост потегля на която моем да потеглим у живота си 1-ва съм слагал тамън два-три пъти.
Иначе ако моем да потеглим на осма,сметайте че съм потеглил
Само за инфо да спомена,че тъй нареченото D  при Краз е пета предавка,тва за незнаещите

Ще ли е възможно на автора да разясни,какво е имал впредвид с частта,,с лично или на шефа ППС'' оти го заподозряхюче нещо е сънувал,ма граха ми шепне,че е било кошмар

hgv_driver

Когато работих в ПИМК-а чух че на един Актрос самосвал сменили съединител на 2000 км. Сигурно някой е потеглял на 5-та 6-та

ivopifeca

Потеглям на тая,на която нема да изпадне моторо от тресене ;)

Бриги Магнито

Цитат на: hgv_driver - Петък, 15 Януари, 2016, 20:40:38
Когато работих в ПИМК-а чух че на един Актрос самосвал сменили съединител на 2000 км. Сигурно някой е потеглял на 5-та 6-та
Баце арно си чул,ма ме съмнява дали си разбрал  ;)

hgv_driver

Цитат на: Бриги Бичкията - Петък, 15 Януари, 2016, 21:49:28
Баце арно си чул,ма ме съмнява дали си разбрал  ;)

Верно само ти ги разбираш работите, бях забравил. Ама като ти гледам рейтинга, и аз взех да се съмнявам.

dino412

Цитат на: Бриги Бичкията - Петък, 15 Януари, 2016, 21:49:28
Баце арно си чул,ма ме съмнява дали си разбрал  ;)

Баце Я не Съм чул, а лично видел, как на Кактус 4141 самосвал 2008 лето производство и 3000(трихиляди)и нещо километри, му пада карда у сред калта.На 6000+км фърля съединитела.Гаранциония сервиз се оправдаха че добичето не било поръчано с кардан и амбриаж за черен път а за магистрала.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Ivanovdriver

American

тежък на 1ва
с празен трейлър на 2ра
бабтейл на 5та
smoking gun

American

smoking gun