• Welcome to Форум на българските шофьори.

Банкови карти

Започната от admin, Събота, 06 Юни, 2015, 22:47:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Все си мислех, че имаме тема относно банковите карти, които се използват от международните шофьори в България и при пътуване в чужбина, но се оказа, че няма.
Колеги, какви карти използвате и бихте ли споделили информация относно картите и използването им с оглед месечни такси и такси при теглене и плащане?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Boroman21

Аз съм клиент на УК и годишната такса ми е 22евра (мастер карт стандарт дебитна), за сега не са ми я отказали никъде . Кредитната  ми също е мастеркарт и без такса годишна , и е с много изгодни условия .
Имам и дебитна мастеркарт на райфаизен , също с такса 18евра но 5 безплатни тегления  в чужбина от банки близки до райфаизен (така и не ги знам ). Като цяло ползвам мастеркарт за онлайн плащания защото визата издадена от която и да е банка в Бг  не се приема.

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

Boroman21

МИНКО ИЛЧЕВ

В Чехия вървят всякакви карти, стига да има пари. В Германия, Виза не я "уважават" на повечето места. В Унгария, много често не става разплащане с карти. А по-лошо е когато казват не става, а ти е взело пари, така че пазете бележките и проверявайте за такива случаи.
     УниКредит Булбанк имат без такса за теглене в чужбина. Само във Великобритания и Гърция нямат банкомати. Не знам в Германия кои са им банкоматите!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 21 Юни, 2015, 00:36:57
     В Чехия вървят всякакви карти, стига да има пари. В Германия, Виза не я "уважават" на повечето места. В Унгария, много често не става разплащане с карти. А по-лошо е когато казват не става, а ти е взело пари, така че пазете бележките и проверявайте за такива случаи.
     УниКредит Булбанк имат без такса за теглене в чужбина. Само във Великобритания и Гърция нямат банкомати. Не знам в Германия кои са им банкоматите!

Ето списъкът с всички банки, чрез които теглите безплатно пари от картата си.

http://www.unicreditbulbank.bg/weblayout/groups/bulbankwebsite/documents/bbproductdocument/bg_atms_group.pdf

SEMPER

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 21 Юни, 2015, 00:36:57
      В Германия, Виза не я "уважават" на повечето места.

Както си го написал - някой ще помисли,че уважават Мастеркард.

Едно много важно уточнение за Германия.  В Германия не се "уважават" никакви кредитни карти. Не че германците нямат кредитни карти, но се ползват основно за плащане по интернет.

В  нито един магазин не се приема плащане с кредитна карта. Изключвам супермаркета  на летището,и други подобни където има само туристи. Навсякъде другаде се плаща с дебитна карта. Тук и се казва ЕC (ЕЦе) карта, ако видите надпис, да не се чудите какви са тези карти.

В бензиностанциите по магистралите и тези, собственост на веригите също може да се плаща с кредитна карта, но на малките евтини бензиностанции кредитни карти също не приемат.

Това е добре да се знае, защото познавам един сънародник, де беше напълнил догоре резервоара на камиона, и после имаше драми докато се оправи.  ;D

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 21 Юни, 2015, 00:36:57УниКредит Булбанк имат без такса за теглене в чужбина.Не знам в Германия кои са им банкоматите!

Банкоматите им са Хипоферайзен банк. Имат една от най добре развитите мрежи, практически в почти всяко населено място  имат клон.

Тегленето с карта на Хипоферайзен банк на банкомати на Уникредит- България е безплатно.

За обратното не съм сигурен,има логика пак да е безплатно,но все пак Уникредит България си е българска банка, и всичко е възможно.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

American

Цитат на: SEMPER - Неделя, 21 Юни, 2015, 02:53:28
В  нито един магазин не се приема плащане с кредитна карта.

Ясно, в Америка имаме магазини ALDI които май са немски, та там само кеш или дебит карта :)
smoking gun

JoseCuervo

В Австрия в магазините на (Hofer)Aldi, и Lidl също не може да се плаща с кредитна карта, с дебитна става. Преди месец за пореден път пробвах да платя с кредитна в едно Aldi в Австрия, с надеждата че нещо се е променило, но уви пак не стана. Преди години мой познат ми обясняваше, след първият ми неуспешен опит да напазарувам с кредитна карта там, че имало някаква  политика според която в Австрия не можело да се пазаруват хранителни продукти на кредит- съответно и с кредитна карта. Но явно тази политика не е само държавна, а и фирмена понеже колегата казва че и в САЩ в Aldi е така.

admin

Aldi във Великобритания също не работят с Visa Electron. Поне в няколкото магазина, където проверих, нямаше логото на вратата, а и на касата ми отговориха отрицателно.

JoseCuervo

МИНКО ИЛЧЕВ

Както си го написал - някой ще помисли,че уважават Мастеркард.

Едно много важно уточнение за Германия.  В Германия не се "уважават" никакви кредитни карти. Не че германците нямат кредитни карти, но се ползват основно за плащане по интернет.

По-скоро с Маестро имаш шансове. Имал съм предвид дебитни карти, със сигурност има Виза. Никога не съм "уважавал" и ползвал кредитни карти. Но даваш идея става ли да се работи с тях, ако си готов на всичко и всякакви комисионни?

Банкоматите им са Хипоферайзен банк. Имат една от най добре развитите мрежи, практически в почти всяко населено място  имат клон.

Тегленето с карта на Хипоферайзен банк на банкомати на Уникредит- България е безплатно.

За обратното не съм сигурен,има логика пак да е безплатно,но все пак Уникредит България си е българска банка, и всичко е възможно.

Значи има, мисля че става с българска карта безплатно теглене в Германия. Само за Великобритания и Гърция знам, че нямат.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

admin

Във Великобритания теглих пари от банкомат и преди транзакцията бях изрично предупреден, че ще ме таксуват с 4 паунда извън таксите на банката, която е издала картата ми.

славее

Аз съм с виза на Райфайзенбанк 5е  на месец такса.като плащам с нея нищо не зимат-ако дърпам пари 4 процента зимат.
Германия големите бензиностанции и сервиз нема проблем-Алди и Лидъл не става.В Швеция върви на всекаде каде съм пробвал и в магазини Нето става.

shisho

Безмислена тема. Всяка банка си има тарифи и всеки може свободно да избере кое му е най-изгодно.
Като чета темата, или никой не е чел условията на банките, или никой не цени парите си

admin

Цитат на: shisho - Понеделник, 22 Юни, 2015, 23:41:54
Безмислена тема. Всяка банка си има тарифи и всеки може свободно да избере кое му е най-изгодно.
Като чета темата, или никой не е чел условията на банките, или никой не цени парите си

Аз пък мисля, че темата е много смислена. Имаш ли представа по колко пъти годишно всяка банка променя условията за ползване на услугите си? Сигурен ли си, че след последното прочитане на условията на твоята банка същата не е променила нещо?

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: shisho - Понеделник, 22 Юни, 2015, 23:41:54

Едва ли всеки има такова време. Аз предпочитам наготово, а не да "изгоря" много пъти.

МИНКО ИЛЧЕВ