• Welcome to Форум на българските шофьори.

Работа и живот в Обединеното кралство - съвети за професионални водачи

Започната от J_L, Сряда, 10 Юни, 2015, 18:46:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dinko_ferrari

Темата е абсолютно плагиатство и просто можеше да допълниш другата, но явно имаш нужда от специално внимание.
Моля те спри да говориш за това как се работи като шофьор в Англия, защото ти нямаш представа какво означава това. Само си чул какво сме ти разказвали.За 3 месеца имаш един работен ден като помощник на един шофьор на бус до Шотландия, а ръсиш акъл все едно транспорта тука е почнал от тебе.

dinko_ferrari

J_L

И така подгответе се за интервюто си по тези форми, Всъщност това са бланки на една от многото агенции, но в общи линии са еданкви, просто може да са подредени по различен начин и да са различни въпросите в теста, затова не се старайте да ги зазубряте, а си научете регламента като си го обясните(това е за тези които не го знаят). Също внимавайте за подвеждащи въпроси които са провокирани от парвилния отговор на предния въпрос. Когато попълвате и не разбирате нещо, питайте хората от агенцията, за тях не е проблем да ви помогнат или подскажат отговора ако зададете правилния въпрос.

]

When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

J_L

When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

J_L

Цитат на: dinko_ferrari - Неделя, 14 Юни, 2015, 13:16:28
Темата е абсолютно плагиатство и просто можеше да допълниш другата, но явно имаш нужда от специално внимание.
Моля те спри да говориш за това как се работи като шофьор в Англия, защото ти нямаш представа какво означава това. Само си чул какво сме ти разказвали.За 3 месеца имаш един работен ден като помощник на един шофьор на бус до Шотландия, а ръсиш акъл все едно транспорта тука е почнал от тебе.

Благодаря за мнението ти. Имаш право на него, но дали ще го взема под внимание е мой избор. А дали е плагиатство или не, всеки тук може да съпостави двете теми и да потърси различия и прилики. Ако си открил грешки в това което съм пуснал ги поправи. Предвидил съм още около два помощни поста за шофьори С+Е и от там нататък ще се занимавам с по-ниските категории, които не са явно по твоя вкус. Надявам се че ако искаш да продължиш темата на уважавания от мен колега ще можеш. Тъкмо ще е по-интересно за публиката. Можеш и тук да си постваш, ако намираш различия

shisho

Цитат на: dinko_ferrari - Неделя, 14 Юни, 2015, 13:16:28

Макар и на пръв поглед новата стара тема да е дубликат, тази е с различна концепция, която ми допада. Дано се запази в същия вид и съдържание, а критиките да бъдат конструктивни, а не обратното.
Подкрепям решението да направи нова, която да е стегната, подредена и нагледна, докато другата е тип чат, в което няма нищо лошо, разбира се.

J_L

Относно критките, че едва ли не всичко което пиша е ЕШК. Предоставям ви документа си за компетентност. Не ми се влиза в спор от рода на кой е по-по-най и няма да го направя. В една друга тема си пуснах гърба на UK лиценза за да се види от кога имам професионална книжка(92 г.) Други подробности от живота си като какъв съм бил, не смятам че са от интерес за публиката. Не смятам че със писанията си заблуждавам някого

ivopifeca

И двете теми са полезни за хората които имат желание да работят там.Аз лично не бих отишъл,просто с тоя десен волан нема да се оправя,карах едно Волво с 70 с десен волан,което смятах да закупя...ми аз тепърва се едно сядах да карам,и скоростите щях да изроня...просто не е за мене явно,успех на тези ,които си търсят късмета там :)

J_L

Та да продължим след лирическото оклонение със вашите приключения по намиране на работа. Ако сте с С+Е или само със С и добре владеете езика, много е вероятно да започнете работа още същата вечер или следващата сутрин. Ще ви е необходимо да си преговорите базисни неща от рода на как се поставя тахогравска карта, какво да гледате по камиона преди и след смяна(ще ви се наложи да попълвате чек лист, да си подготвите навигацията и атласа. Ако не си носите навигация или атлас, докато ви дойде книжката задължително си купете. Има китайски навигации за камион за по 70 лири и Филипс атласи за камионджии от по 17 лири на ибей. Според мен и двете ще ви влезат в работа.Сега ще ви закача малко материали които са самодостатъчни и ще ви дадът идея какво трябва да правите за да си примомните базовите неща. нямам намерение да ви уча как да работите или колко атмосфери да е налягането във гумите ви. Просто показвам какво да очаквате от към документация и какво ще се очаква от вас да правите. След като сте вече приети на работа и имате час за асесмънт или за започване, топката е във вас, и запомнете. Всеки си шета на акъла!

J_L

Тъй като имах проблем с ъплодването на файлове на фотобъкет, тука са някой екстра които намирам за нужно да ви предоставя:

Проблема с ориентацията на снимките пак възникна,а тъй като времето ми напредна ще ги постна така за което се извинявам.

J_L

Съжалявам,че малко съм по изоставил темата, но се надявам в събота да имам повече време и да мога да напиша за възможностите пред хора с малки категории. Смятам освен с възможностите за работа да разгледам и възможностите за повишаване квалификацията ви.

ivopifeca

Искам да попитам нещо.Има ли шанс някой там,при положение че не владее английски?

hunter_75

J_L,не е ли редно преди да продължиш да развиваш тая тема да отговориш на колегата dinko_ferrari,истина ли е че нямаш никакъв стаж като шофьор или не е?С документи те видехме че си подплатен,но това нищо не означава.По-интересно е дали имаш реален стаж като шофьор,или си карал камион само в някое андроид приложение.Защото ако съм прав,и ти си само някакъв нереализиран шофьор,локумите които разтягаш не само може да не помогнат на никой,но и да му навредят.Така че ако искаш само да си форумнопопулярен кажи,ще ти нащракаме "+" и готово,и няма да навредиш на никой.Ако решиш да отговориш,ще те замоля да е само по темата,караш ли камион или не,какъв капацитет си не ме интересува.Предварително ти благодаря

J_L

Цитат на: ivopifeca - Петък, 26 Юни, 2015, 21:19:27
Искам да попитам нещо.Има ли шанс някой там,при положение че не владее английски?
Да, ако има С+Е и две години стаж. С другите категории няма шанс.

J_L

Не е на магарето работа! Не те карам да се интересуваш от мен. Като намериш нещо грешно в това което съм написал го покажи. Не ми вкарвай интриги от рода колко ми е добър английския и дали книжката ми е за автобус с двойна гума. Щото човека който ти го е казал си няма халхабер какъв ми е английския, просто щото никога не ме е чувал да говоря, както и аз него. Същият човек си няма и бегла представа от категориите в UК или злоупотребява с вашето невежество по въпроса. Така че, няма да ти пиша бавно, щото четеш трудно. Нито си ми на годините,че да ми държиш сметка. Пък камо ли на километрите и милите ( от двата вида) Така че ако смяташ че, със забележките си и оспорването на професионалното разбиране на транспорта, ще постигнеш нещо, си сбъркал човека.

Причина за редакция: Премахнати обидни и нецензурни думи!

ivopifeca

Цитат на: J_L - Петък, 03 Юли, 2015, 16:56:22
Да, ако има С+Е и две години стаж. С другите категории няма шанс.
Говоря за комуникацията...няма ли да е проблем?Ясно е че ще е с Ц+Е.

hunter_75

Интересно аз ако съм магаре ти какво си?Бекярин.Много неща изговори,но пак не каза имаш ли стаж като шофьор на товарен автомобил или не.Но май няма нужда да отговаряш,едва ли се съмнява вече някой какъв "шофьор"си

hunter_75