• Welcome to Форум на българските шофьори.

Mercedes 410

Започната от evgeni-88, Четвъртък, 30 Юли, 2015, 15:12:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

evgeni-88

Здравейте колеги!! Имам едно леко въпросче за Mercedes 410 http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=3&act=4&adv=31428437192822324&slink=a7m2bx  пише че се кара с Б категория ако наистина така ако случайно ме спрът от ДАЙ дали ще ми направят проблем като видят че модела е 410??? Пише че може да се товари до 3т дали е възможно този модел ? Товара ще ми е мини багерче 2700кг !!!

evgeni-88

Jack77

Ако в КАТ е регистриран под категория N2 е 5 тоннен и се кара с "С" категория. Ако е регистриран като N1 е с "B" категория.

Jack77

SEMPER

Имал съм такъв, в КАТ се регистрира с общо тегло 4 700кг. Бях си приготвил документи от вноса където пишеше че е до 3 500кг, но уви. В КАТ вкарват номер на рама в компютъра - и каквото покаже - това вписват в талона.
Така че сам смятай с каква категория се кара. Тахото си върви като екстра ,  естествено.

Товароносимоста му е 2 800 кг , и ти пасва идеално на товара.

Когато продадох моето камионче, тариката който го взе ми каза, че в Балканстар, или както там се казва вносителя на Мерцедес ще му издадат документ, че са го трансформирали до 3 500кг. и ще може така  да го регистрира.

Дали е минал номера - незнам. Питай в фирмата и в КАТ, там ще ти кажат дали става този номер.

Сещаш се обаче, че ако мине номера- по документи винаги ще си претоварен.

Камиончето иначе търпи зверско претоварване, при полезен товар 2 800 аз редовно съм го товарил с 4 500кг. 

Двигателят е много добър , атмосферен, от 94та моделите имат доста дребни подобрения, при нормално каране може и милион килимотра да изкара.

Предницата е здрава направа и понася безпроблемно нашенските пътища.

Само че цената на този е отвратителна. Аз преди две години продадох моето на наистина реални 200 000 км в супер състояние , нови гуми нов акумулатор ( единствената забележка беше че и двете врати в долната част бяха натиснати леко) за наистина скромната сума от 3 000 лв. Просто не ми трябваше за нищо и стоеше паркирано доста години. Беше същата година, без кран обаче. Но един кран не може да му вдигне толкова цената.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

evgeni-88

Аз този го дадох като пример има и по евтини... гледам едни дръги те са с рег... направо дали ще имам проблем в кат след като имат номера и са до 3500кг гледам че нямат тахографи!!!! Възможно ли е като отида да сменям номера и да кажат че трябва да се променя рег... ??  за претоварването според мен няма да има проблем аз няма да ходя надалеч карал сам бусове много време и повечето пъти са претоварвани полицията не прави проблем!!! 

evgeni-88