• Welcome to Форум на българските шофьори.

Карта за скайп

Започната от цецодебел, Неделя, 02 Август, 2015, 20:33:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

цецодебел

Колеги ,кой ще даде инфо за френска карта сим на SFR 10 евро =9 мес. цял ЕС само скайп.
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: цецодебел - Неделя, 02 Август, 2015, 20:33:27
Колеги ,кой ще даде инфо за френска карта сим на SFR 10 евро =9 мес. цял ЕС само скайп.

Картата е 9.90 и е валидна поне 12  месеца, също работи Сърбия, Турция, Швейцария и корабни оператори. Не съм убеден, че все още работят. Пробвай и нищо не питай служителите, не разбират. Регистрират ти ЛК, може и да тръгне.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

milenium

Аз съм чувал че работят и в Румъния ,но нямах късмет бяха свършили на Аушан . Ако някой знае къде има налични да казва

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 02 Август, 2015, 22:26:56
... Не съм убеден, че все още работят. Пробвай и нищо не питай служителите, не разбират. Регистрират ти ЛК, може и да тръгне.

Неясно съм написал. Старите със сигурност работят, за купените сега имам съмнения.

Цитат на: milenium - Четвъртък, 06 Август, 2015, 17:34:13
Аз съм чувал че работят и в Румъния...

Румъния е в ЕС, а и това не мисля е от значение. Ще се учудя, ако не работи в някоя страна от континента Европа. Специално в Румъния, ако си плащаш за мобилен Интернет на Водафон, може да не работи Скайп. А тази карта използва точно тази мрежа там и работи безплатно.

mileniski80

Картите на SFR които ползвахме почти всички за разговори по скайп в целия евро-съюз им отрязаха роуминга и сега могат да се ползват само на територията на Франция,като е необходимо преди това да се смени -APN-a/euinternet ;)

emil.milkov

Здравейте, да повдигна стара тема- някой попадал ли е на подобна оферта със скайпа отново. И въобще какви са актуалните оферти в момента. Благодаря предварително.

American

Сина ми ще пътува в Европа, Швейцария и Гърция
Някой ще каже ли каква СИМ карта да вземе ?
Благодаря
smoking gun

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: American - Петък, 26 Януари, 2024, 20:22:41
Сина ми ще пътува в Европа, Швейцария и Гърция
Някой ще каже ли каква СИМ карта да вземе ?
Благодаря

Картите на немската E plus, както и всички които й ползват мрежата (Алди Талк например), нямат допълнително таксуване в Швейцария. Но е много сложна регистрацията, евентуално с помощта на местен. Струва ми се и френските работят без допълнително таксуване в Швейцария, която е извън ЕС. Само за предплатени карти говорим. Обикновено картите имат неограничени разговори към национални номера. Хубавото е, че извън страната, имат към всички в ЕС и евентуално Швейцария. Така че най-удачно е да се вземе карта от държава в която най-малко ще се стои или въобще. Италианските обикновено са изгодни и както изредените нямат политика на "справедливо ползване". И несправедливо таксуване след 3-4 месеца престой в роуминг.

Hristo Lishev

Всички СИМ карти имат "политика на справедливо ползване", това е регламент на ЕС. Само че тези от цивилизования свят няма как да стоят толкова време в България, защото не те идват да работят вътрешно в България, а ние там. Може би в паралелната вселена България отново е на три морета и нидерландци, германци и всякаква измет от тамошния четвърти свят се избива да идва да работи "вътрешно в България"... ;D

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Hristo Lishev - Неделя, 28 Януари, 2024, 20:59:09
Всички СИМ карти имат "политика на справедливо ползване", това е регламент на ЕС.

Не съм съгласен, дори българските предплатени карти нямат тази "врътка". Приемане на обаждания е напълно безплатно в ЕС и това се получава само срещу пари колкото да е активна картата, изходящо зависи, обикновено е скъпо. Често има вариант да приемаш само обаждане, това е за малко пари, годишно да речем. За Виваком знам, че имат не лош план за Интернет в роуминг. Карти които съм чувал да имат такава "политика" са испански, английски. За италиански съм сигурен, че работят с години, без да влизат в Италия.

American

Благодаря за отговорите

Неговия айфон е с еСИМ карта и се оказа че това е по-удобно защото не е нужна физическа карта да мушкаш, ами само електронно пазаруваш и си гуд-то-гоу
smoking gun

American

smoking gun