• Welcome to Форум на българските шофьори.

Проблем ДАФ ХФ95/480

Започната от jorko__82, Неделя, 13 Декември, 2015, 10:08:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jorko__82

Здравейте колеги!Имам следния проблем, както си карам предно ляво колело задържа спирам след 20 сек. отпуска карам малко пак задържа и така шибана работа.В гаража проверихме апарати ,нови накладки апаратите нямат проблем,вече се чудя какво да проверя.Свалихме и главината да проверим лагера всичко и наред и с него няма луфтове или шум,върти си нормално.Почти съм сигурен че проблема е от въздух но незнам кой кран да проверя .Обадих се в даф сервиз ми казаха че  може да е 4-ри пътния кран ,но ако е той ще задържат всички колела.Моля помагайте ако сте имали същия проблем или подобен .След оглед се слуша лек шум от крана под педала на спирачката дали може  да е от там.

jorko__82

IvanovIvan

Имал съм подобен проблем но апарата беше блокирал и не мърдаше .

IvanovIvan

Mandor

Закачете в сервиза по един манометър на двете предни колела, и сравнявайте показанията. Веднага ще покаже при проблем с въздуха.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

jorko__82

Цитат на: Mandor - Неделя, 13 Декември, 2015, 21:39:56
Закачете в сервиза по един манометър на двете предни колела, и сравнявайте показанията. Веднага ще покаже при проблем с въздуха.

Благодаря за идеята.Знаеш ли какви стойности трябва да показват горе долу.

Mandor

Като стойности- не. А манометъра трябва да има максимално налягане малко повече от това, което показва този на таблото. Но това, предполагам го знаеш.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

jorko__82

Да споделя какво направихме днес в сервиза.Майстора прегледа камиона и след проверка на апарати и  лагери на главина започна с крановете и констатира че крана зад кабината в ляво изпуска въздух към крана под педала на спирачката и от там идва задържането.Свали и отвори крана смени някакво китче което бе много амортизирано и почисти другите неща и спря да пуска въздух към главния спирачен кран .След проба вече няма задържане но нека направя един курс да потвърдя че проблема е в следствие на въпросния кран .

jorko__82