• Welcome to Форум на българските шофьори.

Издаване на лиценз

Започната от tiger13, Четвъртък, 17 Декември, 2015, 13:45:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tiger13

Добър ден на всички,
Имам следният проблем, Фирма A (т.е аз) отдава един камион на фирма Б, която има лиценз. В един момент фирма Б остава без камиони и Фирма А иска да прекрати договора, за да може да си изкара собствен лиценз.
Въпросът ми е, след като подпишем и двете страни, че разваляме договора, мога ли веднага да почна да работя за изкарването на собствен лиценз или трябва да чакам Фирма Б да върне лиценза, понеже фирма Б няма вече камиони.
Благодарен съм на всякакви съвети и  насоки!
Весели празници :)

tiger13

матадора

Разбира се,че можеш.Камионът си е твоя собственост,и с него кандидатстваш за лиценз.И да е бил в чужд списък,след разваляне на договора не би трябвало да има проблем.А какви документи за лиценз са ти нужни,виж в сайта на ИААА
http://www.rta.government.bg/index.php?page=scategories&scategory=normativna
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

матадора

tiger13

Цитат на: матадора - Четвъртък, 17 Декември, 2015, 14:16:58
Разбира се,че можеш.Камионът си е твоя собственост,и с него кандидатстваш за лиценз.И да е бил в чужд списък,след разваляне на договора не би трябвало да има проблем.А какви документи за лиценз са ти нужни,виж в сайта на ИААА
http://www.rta.government.bg/index.php?page=scategories&scategory=normativna
Ахам, ясно.
А да попитам в следната ситуация( която също е възможна) какво мога да направя :
В случай, че аз върна лиценза на фирма Б, но фирма Б не върне лиценза на Министерството на транспорта, тогава мога ли да си извадя собствен лиценс или трябва да чакам, докато фирма Б не го върне?

матадора

При теб стои копие на лиценза,оригиналът е във фирмата.Фирмите всяка година защитават финансовата си стабилност пред ДАИ,и ако не изпълнят и едно от изискванията,лицензът им се отнема.Лошото е,че за отнемането може да минат и месеци,а ти бързаш.Моятт съвет е да отидеш във вашия клон на ДАИ,и да питаш.
Успех!

матадора

http://rta.egov.bg/service_description.aspx?ID=169d9297-1c15-45ed-a621-9104e25dc290
Тук са изброени документите,които са ти нужни,за да ти издадат лиценз.Никъде не видях да искат номера и бройки на камиони,а това ще те улесни.Няма да е нужно да чакаш другата фирма да върне лиценза.

tiger13

Цитат на: матадора - Четвъртък, 17 Декември, 2015, 15:22:48
При теб стои копие на лиценза,оригиналът е във фирмата.Фирмите всяка година защитават финансовата си стабилност пред ДАИ,и ако не изпълнят и едно от изискванията,лицензът им се отнема.Лошото е,че за отнемането може да минат и месеци,а ти бързаш.Моятт съвет е да отидеш във вашия клон на ДАИ,и да питаш.
Успех!
Май така и ще направя.
Много ти благодаря за помощта.
Весели празници :)

Dilyan_Zagorchev

Споменаха ми,че от 01.01.15 лиценза е паднал на 500лв.Има ли нещо такова?

admin

Цитат на: harpiata - Сряда, 23 Декември, 2015, 10:20:18
Споменаха ми,че от 01.01.15 лиценза е паднал на 500лв.Има ли нещо такова?

Да, толкова струва лиценза.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!