• Welcome to Форум на българските шофьори.

Здравейте бъдещи колеги.

Започната от gazibarev, Четвъртък, 21 Януари, 2016, 13:58:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gazibarev

Здравейте.

Казвам се Евгени на 30 години от Габрово. Искам да ви споделя моята история и да получа малко помощ или насърчаване а защо не и упреци.

Нека започна в предистория. Работя в Идеал стандарт завода за санитарна керамика в Севлиево. Там вземам около 1200лв за определено тежка физическа работа на смени. Но както 90% от българите имам не малък кредит а чакам всеки момент дете. От година насам възнамерявам да сменя професията си с такава която гарантира поне 2000лв месечно в сметка на съпругата ми. Всички знаем че почти е навъзможно това да стане в България за това насочих вниманието си в международния транспорт. Знам че много хора биха казали....вземаш хубави пари не оставяй семейство ала бала но.... това семейство кредити не яде и повярвайте много ми е тежко да го направя. Имам висше техническо образование и владея английски на средно ниво. Изкарах С категория март месец миналата година и сега ми предстои Е , компетентност, дигикарта, АДР основен цистерна взривоопасни. 2ма мои колеги отидоха да карат за Бул Мул Транс и по техни думи за сега са доволни. 300евро седмично плюс 480лв на месец ... Това за човек без опит в бранша смятам че е добре като за начало.
  Моля ако имате отзиви споделете нещо с един начинаещ шофьор. От 18 годишен не слизам от превозно средство и до сега съм нямал нито едно сериозно нарушение. От 17 годишен не съм спирал да работя и имам непрекъснат стаж ... копал съм канали с кирка на сред центъра така че нито работа нито мизерия не ме плаши. Искам да осигуря на жена ми и сина ми един нормален за България стандарт на живот без значение дали ще си пера гащите в лейка от нафта или ще спя под камиона. Изчетох много в този форум...както навсякъде за повечето фирми има доволни има и мрънкачи. Дайте ми някакви насоки как да стартирам тази нова глава в живота ми? Как процедира една фирма с младите и неопитни все още водачи? Ще мога ли да упражнявам маневри с композиция? Какво да очаквам за в бъдеще? Дайте ми информация фирми що годе с репутация които наемат шофьори без опит. Знам че няма лесен старт от опит но никога не съм се плашил от работа и отговорности. За мен целта ми е в момента един гарантиран и непрекъснат доход по сметка на семейството ми от минимум 2000 лв.
Благодаря предварително на всеки който може да сподели опит и неволи.
Всяко нещо ще ми е от полза
Поздрави.

gazibarev

начинаещ

Давай,смело,но много са неуредиците в този бранш,може да ти звучи "ала-бала",но си мисля,че при тоя доход май ще е по-добре да си у вас!!!

начинаещ

gazibarev

pepisuni

Поздрави,давай смело,всички са минали по този път ! Никой не се е родил научен,за маневрите сам ще си отговориш,нали ще кормуваш скоро. За фирми не мога да те насоча,скромен ми е опита,нищо не те спира да отидеш при твоите приятели.

American

Цитат на: gazibarev - Четвъртък, 21 Януари, 2016, 13:58:45
целта ми е в момента един гарантиран и непрекъснат доход по сметка на семейството ми от минимум 2000 лв.

Има риск обаче, ако поочукаш камиона "както нямаш опит това е много вероятно" да останеш и без тези 1200 от Идеал стандарт.
smoking gun

gazibarev

Аз по всяко време мога да се върна там... Това не е проблем... Да очукам да не очукам.....риск на професията..Роден професионалист няма.

начинаещ

Цитат на: gazibarev - Петък, 22 Януари, 2016, 09:22:28
Аз по всяко време мога да се върна там... Това не е проблем... Да очукам да не очукам.....риск на професията..Роден професионалист няма.
Тогава не ти пречи да опиташ някой месец,но действително мнооого внимавай да не предизвикаш ПТП. Колкото до управлението ще свикнеш,няма страшно,но с липсата на семейството поне на мен ми бе по трудно да свикна!! Що се отнася за рисковете на професията в тая са много и дебнат отвсякъде дори и без да очукаш нещо като направиш равносметка може пак да си под 1200лв!!!
Ти си решаваш все пак,но ако действително искаш нек'ви пари да изкараш се приготви да не виждаш жена си поне по 2-3месеца! След време може да чакаш пак дете,но тогава едва ли ще имаш участие в направата(шега),но много близка до действителноста.

neroniro

Цитат на: начинаещ - Петък, 22 Януари, 2016, 15:05:39След време може да чакаш пак дете,но тогава едва ли ще имаш участие в направата(шега),но много близка до действителноста.

То това си е публична тайна че на моряците и на тираджийте жените им ги еб*т другите,но пък реално всичко си зависи от жената.Всъщност доста голям процент попадат в тази публична тайна,но какво да се прави.Изневерите в крайна сметка не са нещо непознато и не само жените на посочените две професии изневеряват,но да не се отклоняваме от темата.То ако е решено да стане не зависи каква професия имаш,дали си си вкъщи или не.Някой може да кажат че имат доверие на жените си.Доверие......такова нещо на днешния живот според мен НЯМА.Всичко е интереси за съжаление.
Успехи на колегата.Скоро и аз потеглям и се надявам да не споделям само горчив опит от началните си стъпки.Зная че ще ми е трудно и затова с интерес следя всяка една подобна тема за да съм подготвен поне малко със ситуацията.

начинаещ

Нема как да мине без горчиви моменти въпросът е доколко ще ти се отразят в изграждането ти като опитен шофьор! Защото,да човек се учи от грешките си,но когато са фатални или повтарящи се може и да си вечно учащ се!
Успех и на теб и на газибарев!

briko

Цитат на: neroniro - Петък, 22 Януари, 2016, 15:23:04
То това си е публична тайна че на моряците и на тираджийте жените им ги еб*т другите,но пък реално всичко си зависи от жената.Всъщност доста голям процент попадат в тази публична тайна,но какво да се прави.Изневерите в крайна сметка не са нещо непознато и не само жените на посочените две професии изневеряват,но да не се отклоняваме от темата.То ако е решено да стане не зависи каква професия имаш,дали си си вкъщи или не.Някой може да кажат че имат доверие на жените си.Доверие......такова нещо на днешния живот според мен НЯМА.Всичко е интереси за съжаление.
Успехи на колегата.Скоро и аз потеглям и се надявам да не споделям само горчив опит от началните си стъпки.Зная че ще ми е трудно и затова с интерес следя всяка една подобна тема за да съм подготвен поне малко със ситуацията.
;D ;D ;D ;D ;D не мога, спукахте ме от смях. Колеги, шавлива ли е жената спасение няма !

gazibarev

Болшинството явно това им е най голямата мъка  ;D
За мен не е. Най малкото никой не знае отношенията между нас и подкрепата. Бил съм далеч за повече от година.

начинаещ

Цитат на: gazibarev - Петък, 22 Януари, 2016, 18:28:42
Болшинството явно това им е най голямата мъка  ;D
За мен не е. Най малкото никой не знае отношенията между нас и подкрепата. Бил съм далеч за повече от година.
Еми нема кво да те бърка тогава бегай карай!

Rammbon

Цитат на: American - Петък, 22 Януари, 2016, 07:09:41
Има риск обаче, ако поочукаш камиона "както нямаш опит това е много вероятно" да останеш и без тези 1200 от Идеал стандарт.
В по-добрите фирми в BG, където камионите са нови , има застаховка Каско. Чукниш, одраскаш, счупиш, строшиш , разцепеш, застрахователя оправя техниката и продължаваш. Име вече такива фирми. Аз съм в такава  и колегите до сега нищо не са плащали, но и работата си върви.
А за колегата, само напред и нагоре. И не обръщай внимание на разни субекти, които ти казват, че няма да се научиш, неставаш или други глупости. Ще ти казват хора, които  са били само шофьори цял живот и друго немогат и нестават за друго. Ако някой от колегите се засегне, значи е такъв , какъвто съм го описал.

shisho

Ето например колегата Рамбон става и за психолог, антрополог, социолог, анализатор и какво ли още не.
Според ако си само добър шофьор е срамно. Задължително трябва да си повече от добър шофьор иначе не ставаш и е сигурно че точно ти ще изречеш едни такива нелицеприятни квалификации.
Знае кой какво защо кога и как ще ти каже, Даже знае и кой ще се засегне.
И на такива хора можеш да попаднеш. Не съм сигурен дали точно в това се състоеше въпросът ти.

pepisuni

Абе хора,момчето имаше нужда от малко вдъхновение,вие какво я подкарахте ! Катастрофи,жени и тн.. Пичаго,ако си мераклия да си шофьор на "ТИР", ставай. Другото са празни приказки,и от вкъщи да не излизаш,ако е решила жената пак ще се наебе ! Гледам,че си сериозно подплатен от към образование,до като изкараш категорията може и там да се поогледаш !
Поздрави и Късмет,на теб и семейството ти !

pepisuni