• Welcome to Форум на българските шофьори.

Истина или лъжа?

Започната от noj, Сряда, 16 Март, 2016, 18:20:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

noj

Привет на всички колеги!  Имам въпрос, който е по специално  към колегите  работещи в  немски фирми, но не вътрешно в Европа,  а само в Германия. Вярно ли е че, ако караш вътрешно само в Германия,  нямаш право на девет часа пауза , а само на единадесет?

noj

SEMPER

Регламенто е един и същ.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

micyri

Той регламента е един и същ ,но има колеги,диспоненти и шефове който не са чували за него!
Истината е че BAG и полиция толерира немските превозвачи.Само с 9-часови паузи нямаш никакъв проблем.
Пример:15ч. раб. ден- 9ч. пауза ,после пак 15ч. раб.ден и пак 9ч. пауза и така до края на седмицата....
при проверка от BAG полицая вика ,хммм имаш леки нарушения ,но няма проблем ,лек път!
Случката е при БГ колега от нашата фирма.  :)

stefanov

Не е ли закона за 5 дена работна седмица най много три пъти да можем да си намалим почивката от 11на 9часа . Би трябвало да бъде еднакво на всякаде в ЕС

noj

Цитат на: stefanov - Четвъртък, 17 Март, 2016, 00:07:43Не е ли закона за 5 дена работна седмица най много три пъти да можем да си намалим почивката от 11на 9часа . Би трябвало да бъде еднакво на всякаде в ЕС

Точно това е и моят въпрос!

micyri

Точно така е,но незнам някой немски шофьор дали го прави това нещо.Може би някой малка фирма с 4-5 камиона.Друго всичко е газ до дупка за да спазиш термина.

stefanov

Във нашата фирма на всеки 7 дена трябва да си сваля датата от картата на специална машинка .На всеки 2 месеца идва лицензирана фирма и доунлоудва цялата дата на комраниата провериава я и праща обратно документациата за нарушениата на всеки един шофиор по отделно със място за моя подпис и този на шефа, последните 2 месеца имам 6 нарушения ,от тях 2 са преврждам какво пише: Намаляване на периода за почивка от 11  на 9 за трети път във периода на една работна седмица не е позволено   WARNING GIVEN   демек предупреден съм ;) Е щом аз см в нарушение в Ирландия начи  и в Германия  съм пак толкова виновен. А на шефа му ..бете маикята той като ви изгони след 6 месеца ще каже че затова ви е изгонил и готово той е чист ама на шофера нарушениата си седат на картата и недайси боже някой сериозен инцидент иди обесниавай че не си бил задремал.

stefanov