• Welcome to Форум на българските шофьори.

Втори резервоар DAF FT XF 105/460

Започната от Nachinaesht, Четвъртък, 31 Март, 2016, 18:12:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nachinaesht

Здравейте, от скоро имам този ДАФ. Тегли нафта само от големия резервоар/левия. От малкия/десния не взима. Има сонди и на двата резервоара. Не можах да видя кранове. Някакви идеи как се превключва на втория резервоар.

Nachinaesht

kron

Чувал съм че при даф прехвърлянето на гориво от единия в другия резервоар става чрез помпа,трябва да е някъде от вътрешната страна на шасито.

kron

navara

Аз съм карал такъв.Сонда имаше само на големия,прехвърлянето почваше след около 2000км автоматично.

bizzart

има помпа явно си е отишла подяволите нормално за шкодата.

Nachinaesht

Тази помпа сама ли се задейства при определено ниво в основния резервоар или има копче за пускане?

SOLAR

Цитат на: Nachinaesht - Неделя, 03 Април, 2016, 21:31:11
Тази помпа сама ли се задейства при определено ниво в основния резервоар или има копче за пускане?

Автоматично изравнява горивото в резервоарите, но нямам идея за местоположението й.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

Nachinaesht

Мдааа, оказа се, че помпата е дала фира. Смених я и всичко се оправи. Сега автоматично изравнява нивото в двата резервоара.

Бриги Магнито

Цитат на: Nachinaesht - Петък, 08 Април, 2016, 18:53:55
Мдааа, оказа се, че помпата е дала фира. Смених я и всичко се оправи. Сега автоматично изравнява нивото в двата резервоара.
А разбра ли, откъде взима информация тази помпа за да сработи.

П. П. Помпата се намира зад допълнителният резервоар захваната вътре в шасито

Nachinaesht

В двата резервоара има сонди с нивомери. Предполагам от тях. Когато нивото в основния резервоар спадне до някаква определена разлика се включва помпата и ги изравнява. Поне при моя Даф е така.

Nachinaesht