• Welcome to Форум на българските шофьори.

2016.04.14

Започната от Rammbon, Вторник, 12 Април, 2016, 18:50:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

navara

Цитат на: ivopifeca - Четвъртък, 14 Април, 2016, 19:40:04
Кое му беше смешното на тва където го каза колегата?Да се приберем от курс и да легам под камиона ли?Вместо да си отпочина?Разбира се е хубаво да си сигурен ,че ремонтите по камиона,който управляваш,са направени както трябва....но да биеш барабаните,че сам си правиш дръгела...не подучаваш ли така некого?Променяш системата,и правиш тва закон,шофьора да лежи отдолу ;)
Смешно е човек имащ претенции да бъде професионалист,да не може да завие два болта и да чака асистенция да му подмени спукания маркуч.Смешно е да не носиш никакви инструменти(и такива мноооого съм ги срещал) и като му се наложу да си смени крушката се огляда като лалугер наляво и надясно щото няма инструмент но за сметка на това не носи и крушки щот не е монтьор.Говор все пак за неща от общ характер който и жена ми ще свърши.За гумата ако има избор всеки си решава(ако имаш време да чакаш асистент ще чакаш,ако нямаш време,сменяш я сам или лягаш да спиш в авариината лентаправиш 9 часа и ако си спал изобщо и не са те глобили тръгяаш наново.)

navara

Boroman21

Говорим за елементарни неща , такива например каквито вие сами бихте подменили на вашата лична кола. За съдинители , натягане на клапани , сменяне на накладки/дискове и основен ремонт на възли си има сервизи.

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

Boroman21

plwned

Цитат на: navara - Четвъртък, 14 Април, 2016, 20:32:10
Смешно е човек имащ претенции да бъде професионалист,да не може да завие два болта и да чака асистенция да му подмени спукания маркуч.Смешно е да не носиш никакви инструменти(и такива мноооого съм ги срещал) и като му се наложу да си смени крушката се огляда като лалугер наляво и надясно щото няма инструмент но за сметка на това не носи и крушки щот не е монтьор.Говор все пак за неща от общ характер който и жена ми ще свърши.За гумата ако има избор всеки си решава(ако имаш време да чакаш асистент ще чакаш,ако нямаш време,сменяш я сам или лягаш да спиш в авариината лентаправиш 9 часа и ако си спал изобщо и не са те глобили тръгяаш наново.)

Пич смешно несмешно носи си ти инструменти аз си нося храна, одеало и дрехи.. аз съм с ризката дънките ще ти сменям гума ще сменям маркучи аре стегнете се било квот било не е мадарката не е зила това стига сте се правили на много знаещи.. Аз знам едно колкото повече знаеш и говориш толкова по-зле за теб почват а ти можеш я го направи таман няма даваме пари и айде нали си големия специалист.. не напразно е приказката докат има балъци ще има и тарикати

ivopifeca

Цитат на: navara - Четвъртък, 14 Април, 2016, 20:32:10
Къв инструмент да нося?Да си купим гедоре,редукторен ключ...диагностика за компютъра още малко че ми дотребва...Хидравлично масло за дигане на кабината,че има и модели,къде им се сменя крушката,и да дотребва кабина да дигаш,ми ако не сака да се дигне?Ми ,ако не може да се развият гайките на гумата,оксижен ли да си носим бре?

Boroman21

Знаеш коко бърже ше намериш кат ти каже ханс да смениш крушката или та глобява 35евра . Или още по-зле Швейцария 65франка , па и вика до час време или после ще го гониш по участъците да си търсиш документите.
Редукторен ключ не ти трябва трябва ти динамометричен гледам воса с такъв проверяват вече.

ivopifeca

Цитат на: Boroman21 - Четвъртък, 14 Април, 2016, 21:01:49
Знаеш коко бърже ше намериш кат ти каже ханс да смениш крушката или та глобява 35евра . Или още по-зле Швейцария 65франка , па и вика до час време или после ще го гониш по участъците да си търсиш документите.
Редукторен ключ не ти трябва трябва ти динамометричен гледам воса с такъв проверяват вече.

Аре стига бре,ейййй ,че фанем да научим нещо от европеец ,като тебе ;)Ти откъде че намериш масло за крика на кабината,от багажника на Ханс ли?Примерно и она не мое се дигне некак си...най малкия проблем е масло да долееш,или че отточиш нафта да й налееш,че и с нея става,ама тва пред Ханс.Ми ако има масло па се не дига пак,кво че му кажеш на Ханс-седи тука,че отодим до железарията за части...така ли бре майсторе?

plwned

;D ;D ;D ;D ;D ivopifeca благодаря ти, че ме разсмя е със сълзи.. НАЗДРАВЕ !  :D :D

navara

Глобата ще бъде за твоя сметка,понеже не си проверил кабината преди да тръгнеш.Не сеправи науменз наешче е така.Шефати ще се извърти и ще каже "кьорав карти не играе"

Boroman21

Чекам клип как иде асистенцията да ти смени крушката , или как ти слага бърза връзка на спукания маркуч.
Кабини неа да дигам карам истински камион дет не трябва да му сваля ауспуха за да сменя бушон.

Ааа  а викаш ли тия от булсат кат си монтираш чинията да гледаш тв .

Пп. Много сте дребнави , обяснено беше че става въпрос за дребни "ремонти " изискващи минимум познания    такива каквито са ви били пояснени още на курсовете .
Това важи за смяна на гума , крушка и маркуч/кабел а не за неща дето не сте квалифицирани и нямате нужното оборудване.

nevega

колега някой да е казал да правиш ремот а още по малко докато да сте в почивка ....
Само да вметна че 11ч е работен ден а 9ч е време за управление. В момента в който спреш на паркинг не излизаш в почивка а си на работа .... но това е съвсем друга тема
А колегата kenau в ролята на какъв се опитва да ми казва към какво да се придържам - не си спомням да съм искал съвет от него ... още по-малко се натискъм аз да му давам такъв
Не знам какво имате в предвид под "шофьор", но определено да въртите само геврека не стига. Техничската грамотност не означава да правите ремонти а и никой не го изисква в днешно време, ама да карате докато гръмне турбото щото просто не се сещате че то от месец дава признаци за ремонт и после "шефчето" да се изръси 4000 за асистенция си е проблем или да търкаляш ремаркето 2 седмици с пирон в гумата па после ама то трябва спешно някой да дойде да я прави на аутобана ... ей такива неща ви показват хората не съм видял някой да прави основен ремонт на мотора ...
Както и да е всеки си има път в живота аз харесвам хора като  kron и LKW и ако е рекъл господ да разширя дейността ще се радвам на такива колеги ...

LKW

plwned Пусни си навигацията и виж на нея къде е R0 на Брюксел и на тая R0 има един мост , като минеш спри и с белата риска пребегай но Европарвамента .И там кой видиш почвай да го целуваш от благодарност , че приеха България в Евро съюза та да могат и такива като теб с бели риски да видят Европа.Защото още щеше да си стоиш на село.А и такива като мене професионалисти-монтьори (както ти ме нарече) "ми се чува" гласъ там където работя , а ти си поредния бушон в "твоята" голяма фирма.Нали знаеш на края на третия месец буса идва с новите попълнения.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

plwned

На мен не ми е нужно да ми се чува никъде гласа важното е че като звънна по телефона с ризката идват и ми оправят проблема па ти са радвай че боса те изслушва и ти си мислиш, че си много важен.. аре и като ви вземат евро 6-ци побързайте да ги снимате и да ги сложите във фейсбук да се похвалите  ;D

navara

Цитат на: plwned - Четвъртък, 14 Април, 2016, 23:00:05
На мен не ми е нужно да ми се чува никъде гласа важното е че като звънна по телефона с ризката идват и ми оправят проблема па ти са радвай че боса те изслушва и ти си мислиш, че си много важен.. аре и като ви вземат евро 6-ци побързайте да ги снимате и да ги сложите във фейсбук да се похвалите  ;D
Яко си сбъркан пич.Тук коментираме големи хора,женени с деца.А твоите приказки са като на млад пич който живее с майка си.И от там си свикнал че има друг да върши всичко вместо теб.И живота ще бъдеш така,защо да поправяш нещо сам като може да извикаш техник.И сваляи ризата когато караш че колана се очертава и майкати няма да може да я изпере след това,или носи черна риза хем няма да си личи като отваряш щората и се нацапаш.

BISER1975

И аз да се включа. Според мен има значение и релациите по които се пътува. Едно е към Русия, друго е западна Европа. Аз пътувам Гърция и Румъния, имам голям набор от инструмент, но за късмет повече го ползвам да помагам на колеги, дето нямат. Иначе за сериозни ремонти - сервиз, едно, че камионите са с повече електроника, друго, че не съм майстор, а и има сервизи, и то не са скъпи. Камионът е собствен, защото има разлика.

Boroman21

Аууу  днеска тряя да разтоварвам с ръчна количка 22палета , да викам ли асист или не . Ко ше кажат белите ризки to be or not to be  :)
Мене вече ми дадоха нова 6ца , явно са доволни от ремонтите дет праа.

Boroman21