• Welcome to Форум на българските шофьори.

годишен технически преглед

Започната от mikeetschi, Сряда, 08 Юни, 2011, 20:12:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mikeetschi

здравейте!Днес минах на ГТП за еднин от автомобилите на фирмата-Рено Рапид пикап дизел.За прегледа ми взеха 48 лв и с годност 6 месеца!На каква наредба се основава този преглед в смисъла на срока и цената?

mikeetschi

Fast_Boy

Цитат на: mikeetschi - Сряда, 08 Юни, 2011, 20:12:45
здравейте!Днес минах на ГТП за еднин от автомобилите на фирмата-Рено Рапид пикап дизел.За прегледа ми взеха 48 лв и с годност 6 месеца!На каква наредба се основава този преглед в смисъла на срока и цената?

Наредба : 32

Чл. 37. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2005 г.) Сроковете за представяне на пътните превозни средства за периодичен преглед за проверка на техническата изправност са:

1. за леките автомобили - на третата и петата година от първоначалната регистрация като нови, след което всяка година;

2. за автобусите и таксиметровите автомобили - на шест месеца;

3. за тролейбусите и трамвайните мотриси - на шест месеца;

4. (изм. и доп. - ДВ, бр. 32 от 2003 г.) за товарните и специалните автомобили и ремаркета с допустима максимална маса над 0,75 т - на една година;

5. (изм. и доп. - ДВ, бр. 32 от 2003 г.) за мотоциклетите и ремаркетата с допустима максимална маса не повече от 0,75 т - на две години.

Fast_Boy

admin

Ами тогава на какво основание на колегата са му издали преглед за 6 месеца?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

mikeetschi

Еми и на мен не ми стана ясно ама е факт.................след 6 месеца пак снасяне!!!!!!!

admin

Цитат на: mikeetschi - Сряда, 08 Юни, 2011, 22:33:54
Еми и на мен не ми стана ясно ама е факт.................след 6 месеца пак снасяне!!!!!!!

Ами отиди утре и ги попитай защо така са направили.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

godji

Товарните като навършат 10 години минават на всеки 6 месеца!
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !