• Welcome to Форум на българските шофьори.

Виц или реалност?

Започната от Бриги Магнито, Вторник, 21 Юни, 2016, 08:03:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Звъни ми вчера,братчеда на Райдеро-Ротшилд и ми вика
-Баце закинаа ме го
Я викам
-Шо бре,що го закинаа те?
Он вика
-Мани от къ сите брокери на Уолстрийт научия,че давали по три илядУ лева за шофер,заебаа борсата и фанаа да стаат интернешънъл драйвъри из БГ-то
Мисли,мислих как да го успокойм и му рекох
-Верноо го закинаа те Баце

Бриги Магнито

rider777

Чиста реалност си е Мистър Магнито ,,,, всичко куцо, кьораво и сакато зарезаха таксита, трактори, комбайни и овчарски геги и станаа ТИРаджии ,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

down_shiftеr

hgv_driver

Бриги и ездача... много сте се притеснили от конкуренцията... споко.
Най-хубавото нещо което природата е измислила се казва естествен подбор. Оцеляват само по-силните (не физически, а тези, които успяват да се приспособяват към околната среда). Така, че ич да не ви дреме.

rider777

Ич не ми и дреме, ама по пътищАта стана страшно,,,,,, само като го видя колко неадекватно стои на платното и веднага си го представям колко са му трудни маневрите по паркиране примерно,,,,,,,,,,, А иначе одеве четох новобрански претенции а идея си нямат какво е шоферското всекидневие ,,,
  ,,,,  

down_shiftеr

Цитат на: rider777 - Вторник, 21 Юни, 2016, 11:04:59

,,,rider,,,,

"манджа* не  съществително , а глагол , иначе си прав че е с италианско-френски корен ,,,,,,,,,,,, :D

MagnuM

Много сте интересни "старите кадри". Значи щом някой изкара C категория, то значи всичко е за парите, а някога замисляли ли сте се, че това може да е мечтата на някой? Щом е новобранец значи не става нищо от него, пълен идиот, некадърник, тракторист и още хиляди глупости. Айде моля ви се... Навремето вие направо сте започнали да карате без грешки, без излишни маневри докато се научите да паркирате ли? Хахахаха смешни сте буквално като започнете такива разговори!
Разберете: НИКОЙ НЕ СЕ Е РОДИЛ НАУЧЕН, А ТАЗИ ПРОФЕСИЯ СЕ УЧИ ЕДИНСТВЕНО ОТ ПРАКТИКАТА НА ПЪТЯ!!!
Искате да има млади кадри, но искате и опит да имат, еми няма как да стане, след като като каже някой, че е новобранка и директно се отхвърля??? Защо?

rider викаш за този колега, че е новобранец, а има големи изисквания. Ами на вас не може да ви се угоди. Преди време едно момче беше писало, че си търси работа като шофьор (или шофер, кое е по правилно) и беше писал момчето, че ще работи и за по малко пари само и само да започне да се научи. започнаха се едни коментари "подбиваш цената на колегите"; "как ще работиш за тези пари" и още много подобни. Сега друг колега е пуснал тема, че търси работа и че е новобранец, но си има своите изисквания и пак недоволни.
А сега ми обясни, специално ти, каква заплата трябва да получава шофьор новобранец (или въобще да не получава, щото ще ти счупи камиона?), как да го натрупа този опит който търсите, и защо НИКОЙ не взима новобранци?

Забравихте и вие навремето от къде сте тръгнали, пак го казвам.... А това не е хубаво, защото един ден няма да има млади кадри, защото където и да отидат да питат за работа, винаги ще им търсят стаж, а стажа от къде? Може би от небето ще го хванат, а?
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

rider777

При мен лично ако трябва да кача да уча някого трябва да ми дава поне по 1500€ на месец докато се научи.

Бриги Магнито

Е го Магнума па трактористите споменува.
Магнум остий ората бре они шофери ша станат обратното е по-трудно.
Викаш мечта,арно нещо са мечтите,но за да ти се случат не стаа само с искам,искам.
Сака поне да се преследва,ако не друго.
Шумахер за да стане пилот дома на дивана ли чака или па го взеа Прост и Сена на двойка?
Не Баце мина по пъто,шорт кът към шоферлъка няма.

MagnuM

Бриги, в момента съм на 19 години. Изкарах Ц-то преди 4 месеца, имам всички налични документи без АДР за започване на работа, но където и да отида винаги ми казват, че търсят човек с опит, е мама му стара от къде тоя опит? От 10 фирми където съм си пуснал документи за работа с Ц-то само в Пимка съм одобрен на самосвал. И само това... От къде опит, от къде стаж?

Пътувам от 10 годишен с камиони и от тогава тази професия ми харесва много, така че ми е като мечта и е следвам ;) не стоя само у нас и по компютрите, а и междувременно работя в сервиз за да изкарам категорията и документите, и сега в един момент ме ритат навсякъде като мръсно куче, защото нямам стаж или както ми каза един чорбаджия "Ти си младо куче не си за тази професия!" Е да ама като я харесвам тази професия какво да направя? Предпочитам да работя нещо което ми доставя удоволствие, а да пътувам наистина ми го доставя това удоволствие... ;)
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

Бриги Магнито

Баце ,знам отговора на въпроса,защото може би съм минал пътя.
До неотдавна даже ,поради точно тази причина имах мнение различно от днешното.
Но мнението ми е вече друго,колкото и грешно да е,е безопасно.

Това с удоволствието е до време,пък знам ли може и да греша.
Дерзай днес е ПИМК утре ще се появи човекът или фирмата.
Но Баце за да се появи,трябва да си готов,не си ли готов вариантите са много.

никола

Следвай мечтите си . Това никой не може да ти го отнеме . И умната .

LightOff

... ах, райдъре... ако не бях ти гледал клиповете, сигурно щях да си помисля, че си някой супер - "хараби" човек,но....  не можеш да си снижиш малко главата и да си спомниш какъв си бил самият ти навремето, та дори и сега. Както и да е! Гледам ти клиповете, какво правиш по паркингите и поучукваш все нещо нейде, влизаш из под едни мостове от които за да се вмъкнеш правиш едни врътки с ремаркето  ;D , а колко пъти минаваш минаваш на чевено и т.н  Последно какво направи я кажи на младоците. Преди няколко седмици ли беше. Влезе в едно селце забранено за над 12т и се чудеше как ще се измъкнеш и накъде те води тази теснотия.

... никой не ви оспорва професионализма, но егото на някой в форума избива към е***си висините! Млад и без опит не означава прокажен....  то на някой "новобранец" дори и да му е мечта да иска да започне работа като професионален шофьор, ако се сблъска с няколко образа с подобно его и ще се откажат.

.... cigulkata, чета в една друга тема, станало нещо, та чак "сам се изгони" от форума....  спрете се малко де! Няма да сте вечни в професията си.  По едно време и аз взех, че станах едва ли не трън в очите на някой. Постовете ми били дълги, неразбираеми, лаладжия голям и т.н Така да е.... аз си знам!

....ако може един съвет към MagnumM. Аз и преди съм го казвал тук в форума из други теми и пак ще го кажа.

1. Една истинска сериозна фирма, стабилна и т.н никога не би опряла до там, че да търси кадри през който и да е било форум, дори и от този. Нищо лично към форума тук.  Не си търси работодател тук.
2. При избор дали да започнеш в малка или голяма фирма. Аз винаги казвам, че е за предпочитане голямата.
3. Ако владееш чужд език, например английски, има много западни фирми, които ще те вземат и ще те обучат и ще получиш стабилно работно място.
4. Не се съгласявай да работиш за турски работодател..... моя милост "лаладжията" знае много истории не ми се пише по тази тема
5. Струпването на много бг професионалисти в чужда фирма, абсолютно винаги води до побългаряване на фирмата с всичките й положителни и предимно отрицателни особености.
6. Работа на двойка за новобранец не повече от месец.
7. Райдъра смята за е***бати идиотите хората, които стриктно спазват регламента за работа. Магнити и простотии, нарушения на регламента под натиск от диспечер или други...никога не се съгласявай. Да си карат сами камионите, ако е така.
8. Далече от фирми в които "свинщината" в кабината на камиона е перманентна. Характерна особеност предимно за български, румънски, полски драйвъри. Не казвам, че всички са в кюпа. Но!
9. Дори и да си новобранец, винаги се интересувай на какъв камион ще работиш. Във не всички западни страни, но да речем някой, новобранците, карат една идея по запазен камион от колегата със вече придобит стаж.
10. Дори да си новобранец, ти също си човек  ;) Тоест заплащането което ще получаваш е важно.
11. Не се съгласявай да работиш на заплащане, което се формира не от твърда заплата и командировъчни, примерно, а от заплащане на километър.
12.Не подписвай запис на заповед.
Пимк, Юроспийд и други ореваха орталъка, че не могат да намерят кадри, а всъщност е бъкано от такива,но те ги отблъскват от себе си именно поради тази запис на заповед.
13. Не подписвай трудов договор със срок по - голям от една година. В Пимк, искат да те заробят със запис на заповед и 3 - годишен договор.
14. ....може би последно условия поне за мен. Ако имаш вариант за избор дали да избереш да работиш за бг транспортна фирма и чужда, винаги по - добре е чуждата.

.... малко извън тези неща. Като търсиш работа и по телефона отсреща, бъдещият ти работодател акцента му е на пернишки, врачански и тем подобни диалекти..... веднага затваряй телефона.

.... Внимание! Поста е дълъг и неразбираем за хора, които имат алергия към такива четива. Тези индивиди да не четат, вземе да си увредят здравето!  ;D

Успех от лаладжията, моя милост!

Бриги Магнито

Баце,мъдри съвети евала.
А обаче да те питам,намираш ли няква разлика между 19г. новобранец и 33г. новобранец?
Съвета ти за сам по чужденецията е фантастика.
Относно Райдеро че му се явим адвокат.
Райдеро и Айфеловата кула да удари ще се оправи .

rider777

Газ към чуждите фирми,,,,,,, чакат ви с отворени обятия и ще ви заринат с кинти,,,,,,,,,,

rider777