• Welcome to Форум на българските шофьори.

2016.06.23

Започната от rider777, Вторник, 21 Юни, 2016, 10:32:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rider777

Нека се обучават ама не на моите камиони ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

k

Цитат на: rider777 - Вторник, 21 Юни, 2016, 21:57:25
Одете и бачкайте за 3000€ ,,,, алал да са ви,,,, взимайте и повече !!! Само си снимайте фишовете от банката,,,,,,,,,,,,,,
Райдере , искам да те попитам без лоши помисли. Защо, бг чорбаджиите не се пазарят когато трябва да си платят толтаксите или горивото а пък за европейски заплати не искат да чуят? Да не би германеца да върши повече работа от мен или вашите навла са по-ниски?

k

Dojogan

Колега Газибарев:

Веднага ти отговарям. Значи когато аз карах Е категорията се качих за първи път в камион с ремарке, веднага първия час инструктора ни пуска да връщаме назад права линия и френския гараж...аз нямам никакви проблеми, връщам си спокойно без ядове в посоките и т.н...той се чуди завалията дали не се връщам от курс някъде...другите момчета с които бяхме в групата доста по-големи от мен имаха страшни проблеми, инструктора върви по камиона и му казва на къде да върти волана...
Един от колегите, с които бяхме на изпит кара камион С от 16години, но сега решил, че 1500лв тук на соло са му малко и иска да кара вътрешно и изкарва Е-то. Е няма да ви казвам за каква простотия го скъсаха, човек с 16години опит на камион...Друг пък тенекеджия бил обаче взело да му пречи на очите и шофьор ще става, третия от групата е телевизионен монтажник обаче му трябвали пари...ии шофьор ще става...
Аз обаче съм на 25, взел съм си абсолютно всички изпити по честния начин без никаква грешка, имам огромно желание и мерак, изчел съм почти всичко за професията доколкото ми е било възможно с цел максимална бъдеща полза...
  Е по темата: Как ми кажи да нямам поне нормални претенции за отношение и заплащане, не се величая, не съм станал големия шофьор, но поне основата за надграждане я имам смея да кажа и не е редно някой да се подиграва с мен, защото и аз съм човек и си имам своите проблеми, разходи и т.н
Според моите изложение се видя, че имате много право като говорите, че куцо, кьораво и сакато се е хванало за шофьо, ама да слагате всички под общ знаменател не съм съгласен. Мисля, че всеки има право на шанс за да се докаже...

начинаещ

Цитат на: rider777 - Сряда, 22 Юни, 2016, 08:44:54
Нека се обучават ама не на моите камиони ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Е оно го нема вече ДАП-о!!! Се на некой камионите ша чупим докато се научим!!

loshdancho

Цитат на: начинаещ - Сряда, 22 Юни, 2016, 12:08:56
Е оно го нема вече ДАП-о!!! Се на некой камионите ша чупим докато се научим!!
Тука е заровено кучето....
Дапо го има, плекръстен е малко и взима скъпо.... Пимк, Еуроспед, Петко Ангелов,
Все зимат даже не връщат.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

rider777

ТрОшете яко, че мноооо камиони станаха и започнахме да си пречим ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

k

Райдере отговора го знам -алчност. И не виждам какво лошо иска колегата . За да се научи трябва първо да кара Мадарка ли ? Но ти едва ли знаеш какво е това.

rider777

Карал съм Шкода Мадара,,,,,,,,,,,,,,, идея си нямаш какво знам и какво не.

k

Цитат на: rider777 - Сряда, 22 Юни, 2016, 17:30:07
Карал съм Шкода Мадара,,,,,,,,,,,,,,, идея си нямаш какво знам и какво не.
Сигурно

Boroman21

По стандарта само мадарка се не брои , трябва да си прекарал всичкия руски автопарк от време оно за да може да се наречеш новобранец.

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

kron

Здравейте,нямам нищо против никой и не казвам нищо лошо за някой колега дали той е с опит или без опит на всеки бих помогнал на пътя ако се наложи.Сега и аз да напиша някой ред по темата,като за начало към започналия темата един лесен въпрос дали немските шофьори или пък румънски,френски,полски,унгарски и така нататъка имат квартира за почивка малко безумно условие от твоя страна колега.По тези форуми се пишат всякакви безумни неща и има хора които ги приемат за даденост и си добавят още условия ама ако някой не е разбрал в транспортния бранш има и такива изисквания от колеги както в случая които са неосъществими,тъй че на това условие на дали някой ще ти удовлетвори.За сервизите,който колега малко или много е запознат с професията знае кои са големите фирми в България всички разполагат със собствени сервизи но при нужда посещават оторизираните сервизи,а някой фирми изцяло посещават въпросните оторизираните сервизи това важи и за малките фирми с 3-5-10 камиона които му върви работата и се наложи да посети сервиз за масло,обслужване,ремонт и прочие пак е в сервиз не е на поляната,друг е въпроса какво вършат в тези оторизирани сервизи и дали няма доста по добри майстори извън тези сервизи.Не бой се колега когато започнеш някъде работа твоето задължение се свежда да закараш камиона до някой сервиз и да седиш цял ден там да сменят накладки феродо примерно на влекача защото в сервиз се прави по норма за примерно 2 часа на колело а дефакто ремонта е за 2 часа целия влекач и то с почивките за по цигара но ще стоиш да чакаш защото твоето изискване е такова оторизиран сервиз.Сега за отговорността лесен въпрос дали млад шофьор ще застане зад действията си примерно кара в Австрия (старшия задремал че и той човек 20 часа без сън не става) не чува че машинката не работи спират камиона глобяват го кой е виновен и кой носи отговорност,Унгария на Райка стария е показал как се вади тикет отива младия да вади все пак нали са на едно еднакво заплащане еднакви права бърка една буква от номера или маршрута кой плаща  фирмата според мен ще каже на старото куче нали го учиш ти отговаряш плащай.Сега за пътищата дали старото куче не трябва да е на щрек 21 часа от всеки работен цикъл на двамата шофьори,така че мисля че съм прав и моето мнение е че новобранец който си няма хал хабер къде отива и е пътувал от Пловдив до Каспичан и обратно не трябва да е на равно със старшия защото отговорността е носи той всяка една грешка се пише на гъза му (объркан адрес,повече минати километри повече изгорено гориво,глоби,неправилно натоварен камион,неправилно укрепен товар и много други).Не е справедливо старшия да е ощетен за дето носи отговорност и за чужди грешки.Да не забравя колега какво значение има какъв е камиона,автомат или с ръчни скорости ако си добър не би ти пречило да караш какъвто и да е камион но по принцип повечето камиони вече са автоматици и това няма да ти е проблем.Друго пишеш че си от Силистра знаеш ли кога ще се прибереш в къщи ако работиш на прави курсове в софийска пловдивска или каквато и да е друга фирма на 2 месеца за два дена защото ще се прибираш с автобус а пътя е един ден а камионите почиват 2-3 дена до като направят пауза шофьорите и тръгват,тъй че ориентирай се във вашия град,там се знаят фирмите не са много,или пък Русе или Варна които се прибират с камионите поне в месеца веднъж в района.Веднага ти казвам за фирма от района Русе от Бяла НадеждаМ имат двойки може и да те вземат всеки курс се прибират в Бяла е не е Силистра ама не е и София.По горе написаното не важи за дълъг период а за 2-3-5 курса до когато прецениш ТИ че си готов сам да пътуваш и да се оправяш със всичко и да носиш съответната отговорност,пожелавам успех на всички новобранци аз лично нямам никакъв проблем да кажа и да покажа това което знам за транспорта.

Бриги Магнито

Крон Баце,дръж фронту
Оставаш от малцината,дано не подадеш кат мен.
За отговорността ке ти мъцнем,на кой мислиш му пука.
Он кара камион
Он е шофер
А и кинти,кинти поечко кинти
Те за тва се мисли .

П.П.Респект Баце жив и здрав

hgv_driver

Цитат на: начинаещ - Сряда, 22 Юни, 2016, 07:25:45
Аз съм взел като ученик 700лв за 20дена или 10 000км минахме с колегата. Той колко е взел незнам и не съм питал! От нафтата дето е продавал ми даде около 60евро! Но на много неща ме научи!!!
Най скъпата стока е информсцията!!! Всеки може да те учи и да скрие доста работи от теб! За това според мен е редно поне в началото новият да взема по малко най малкото заради това че някой е седнал да се занимава с него!!
Когато тръгнах сам вече почнах да изисквам това онова,но когато не бях карал камион изобщо колко да искам след като нищо незнаех! И тези пари ги прецени шефа!!!
На много фирми се бях обаждал и като чуят,че съм без опит дотам! Така че благодарности на моя даскал и на шефа дето ми гласува дояерие!! Жалко ,че не се разбрахме за заплащането и ме загуби след като ме научиха!! При раздялата едни 1200-1300 лева потънаха,но като цяло съм доволен от наш'те взаимоотношения!!!!

Начинаещ, твоите мнения излъчват някакво натягане и подмазване, които дразнят. А това, че си потънал с 1300 лв, но като цяло си доволен - нямам думи. Направо започни ти да им плащаш, че попиваш безценната информация.
Крон, да ти мъцна само, че това как работят машинките го знаех още преди да изкарам категориите. Който е решил да скача в играта, трябва да си е напънал мозъка и да ги е научил тези работи предварително. Отговорността... Я кажи, като кара новобранеца и закъснее със спирането и чукне колата отпред, кой носи отговорността??? Опитния ли??? Идва полицая и пита, кой е даскала, него да глоби, така ли? Че новобранеца не носил отговорност... Ама стария няма още един чифт педали като в учебния автомобил. Щом си изкарал книжка и седиш зад волана, си носиш отговорност.

varbanov.bg

Да вметна още няколко претенции, моля.
На даскала да не му миришат краката.
Да не пуши.
Да не плюе селската докато обеснява колко е велик.
Да не се напива като свиня.
Да не забравя, че светьт е мальк и не се вьрти само около него.

rider777

От новият куп претенции покривам само една --- не пия ,,, аааа две са и краката ми никога през Живота не са ми мирисали ,,,,,,,,,,,,,,,,,,   вАди още некой списък с претенции и ако ги покривам ще ти звънна да приготвиш по 1500€ на месец да ми плащаш докато те обучавам,,,,,,,,,,,,,,,,,,

rider777