• Welcome to Форум на българските шофьори.

Промени в ЗДвП и правилника по прилагането му!

Започната от Ал.Стамболийски, Петък, 24 Юни, 2016, 11:46:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ал.Стамболийски

Цитат на: Boroman21 - Петък, 24 Юни, 2016, 23:13:52надявате се да стреснете по някакъв начин 7 и кусур милиона  граждани но не може може да накарате един служител да си свърши честно и почтено работата.

Ефективен начин единствено приветствам  прибирането на книжки и спиране на МПС от движение(това само за тежкотоварни автомобили) . При частните е достатъчно да се  въведе покачване на ГО по съответния брой нарушения или според подобен алгоритъм и се решава проблема. Защото като няма ГО няма и регистрация на МПС.
Колега да съгласен съм с теб но стряскането с непосилни глоби е един от начините за превенция, автоматизирането на контрола или по-точно да става с камери, които да са свързани със система за издаване на електронни глоби е другият начин. Така може да се избегне човешката подкупност и да няма начин за измъкване. Спирането на МПС би трябвало да важи за всички не само за малки или за големи автомобили, защото бизнеса ще скочи веднага. Незнам дали знаеш ГО в Германия, Италия, Франция и т.н. скача в петорен размер дори при някои нарушения в десеторен, което и при нас е вариант но трябва да се свърже системата на КАТ с тази на застрахователите или да се изисква служебна бележка от кат за сключване на ГО.

Цитат на: admin - Събота, 25 Юни, 2016, 07:57:39Според мен именно със събирането на глобите трябва да се започне и нещата постепенно ще потръгнат в правилната посока. Българинът свикна през последните двадесет и няколко години да не плаща тези глоби. Какво пречи в системата с таблети на КАТ да се въведе проверка за дължими глоби и на всеки, за когото се установи, че има такива, да му бъде отнемано свидетелството за правоуправление до заплащане на глобата, а защо не и превозното средство?

Освен това пунктовете за технически прегледи продължават да извършват услуги на водачи, които не са заплатили своите данъци за превозното средство към съответната община.

Admin това е много добро предложение и може да се прилага при обединяването на системите за налагане на контрол и събиране на вземанията. Според мен за избягване на невъзможността за събиране на глоби би трябвало те директно да се начисляват към данъците.
Пунктовете за ГТП има как да изискват данък но поради факта, че данъка е платим към цялата календарна година не е реално осъществимо. За целта трябва да се въведе срок за заплащане на данъка. Например както е със счетоводното приключване до края на март трябва да е готово. Това би довело до редица подобрения в събираемостта. Така данъците и глобите за тази година са изискуеми най-късно до края на март следващата година и ако не платиш номерата са невалидни, както искат да стане сега с неплатената ГО служебно спират номерата.

Ал.Стамболийски

American

Аз си представям следното нещо:
Идва хасан от иран и иска на Българо турската граница да влезе в Европеийкия съюз, и да шофира личен автомобил в него за месец.
Европейския съюз (нашия митничар) трябва да го регистрира в системата и да му пииска 1000Е да остави депозит, който е платим обратно при напускане на съюза.
Тези пари ще се използват за плащане на глобите му в страните които минава. На излизане от съюза ще му бъде върнато ресто.
smoking gun

American

smoking gun

Ал.Стамболийски

Това е добра идея но е вид дискриминация и няма да мине но не е лошо да се направи регистрацията и при напускане на изход от ЕС да се търсят тези вземания иначе няма излизане а влизане в ареста, което е по добро защото важи за всички дори и за граждани на ЕС и не се води дискриминация. От своя страна пък ще има и добра събираемост на глобите. Но това значи, че и ние ще трябва да си платим всички глоби навсякъде за да нямаме проблеми. Сложно е но мисля, че има вариант да се направи ще помисля и ще пиша по подробно.

American

Цитат на: Ал.Стамболийски - Събота, 25 Юни, 2016, 17:17:40
Това е добра идея но е вид дискриминация и няма да мине но не е лошо да се направи регистрацията и при напускане на изход от ЕС да се търсят тези вземания иначе няма излизане а влизане в ареста, което е по добро защото важи за всички дори и за граждани на ЕС и не се води дискриминация.
Не е дискриминация а гаранция.
Ако ги чакаш на излизане от Евросъюза да ги глобиш-арестуваш, те ще направят пътека през гората. Когато обаче на митницата ги чакат 1000Е право там ще тичат, и в рамките на Евросъюза ще бъдат послушни като пиленца.
smoking gun

цецодебел

Цитат на: American - Събота, 25 Юни, 2016, 18:22:28
Не е дискриминация а гаранция.
Ако ги чакаш на излизане от Евросъюза да ги глобиш-арестуваш, те ще направят пътека през гората. Когато обаче на митницата ги чакат 1000Е право там ще тичат, и в рамките на Евросъюза ще бъдат послушни като пиленца.
Съгласен съм със тебе на 1000% . Но нали сме външна граница на ЕС дали ще ни го разрешат  :-\ Па като знам как лесно връщат пари нашите...
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ