• Welcome to Форум на българските шофьори.

СТАЖЪТ – колко ни се иска и колко е???

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Петък, 08 Юли, 2016, 22:06:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Кое може да се счита за шофьорски стаж?

Само и единствено, управление на камион с ремарке или полуремарке, международно
Управление на всички камиони, автобуси и тролейбуси
Управление на всички колесни, включително трактори и комбайни, изключение МПС-та от категория "А" и "В"
Всякакъв допир с МПС-та от професионална категория, включително участие във форуми, трениране на симулатори, гледане на видеоклипове
Както Закона, времето от придобиване на съответната категория

rider777

Нивото при тролейджиите е страшно ,,,,,, ама има вероятност да се повиши,,,, са още един чужд език ще изучаваме,,,, сръбски или хърватски не разбрах ,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

drago_pavlov

Явно е залегнал здраво над учебниците, не се е изявявал от половин година...

drago_pavlov

rider777

Дали е залегнал или него го налегат можем само да гадаем, ама се чудя защо не си караше тролея ами тръгнал да се прави на камионджия отново,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

briko

??? Колеги, смело мога да обявя че, тази анкета/тема/ противоречи на нормалната работна/бизнес/ практика и е подходяща единствено за шофьорски форум и работодатели от същия бранш!
До автора на темата : Защо във всички останали сектори на индустрията, услугите, търговията и като цяло на икономиката на държавата, кадрите се обучават от работодателите, въпреки образователния ценз на работника, а в транспортния бранш очакват от някъде да им доставят или да са появят служители с невероятна подготовка и СТАЖ за специалността, конкретно водач на ......тра ла ла ?
Е, който ми отговори на този въпрос, печели студена бира/1-2-3/ на паркинга на Метро, околовръстния път на Пловдив, след като ми пише на лични. :)

цецодебел

Аааа Брико, това е един от големите секрети и ако ти го кажа ще трябва после да те убия ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

briko

;D ;D ;Dпечелиш, живот и здраве като си идваш да се отбиеш през начертания маршрут за по бира, две......

ANIMAL

Аз като имам N на брой километри на почти всичко,което се движи гледам редовно когато мога Ice road trucker и тираджии в пустошта и подчертавам,че редовно следя клиповете на Райдъра,би трябвало да се причислявам към най-професионалните мисля.Ама не,защото почти всеки ден като изляза на пътя все се намира нещо да ме изненада и нещо ново,което мога да науча.Също така не мога да разбера,защо се разделят шофьорите на местни и международни,автобусни и тролейбусни и т.н.Според мен всеки си носи сериозна отговорност независимо какво кара.Незнам другите колеги какво мислят но за мен каквото и да караш на 3.5 тона си носи сериозни отговорности,а вече друг е въпроса кой какъв виртуоз е станал
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

динко

rider777

На Igen-bul  клиповете са далеч по-готини от моите и ако не сте ги гледали сте пропуснали,,, от моите няма какво да научите, само простотии ама иначе е от това клипче съм мнооо доволен,,, току що запълних тетрадката с фенки от него http://www.vbox7.com/play:126750fed5

ANIMAL

Райдъре,при всичкото ми уважение към теб искам да попитам,за отмятане на каки по паркингите пак ли към майките си да се обръщат кандидат-шофьорите за да се научат ;D.Има и много такива,които идея си нямат от готвене,но затова има консервирана храна.Знаеш хамериканците си умират за претоплени консерви
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

rider777

Сложен  казус,,,,,, тия където обикалят по паркингите са приносите на какви ли не вируси и силно препоръчвам да се отбягва всякакъв контакт тях,,,,,,,,,,,,,,,,,, виж самотните девойки и каки, които убиват времето си гледайки тъпи клипове са друго ,,,,,,,  А за консервите ,,,,,,,,,,,,,,,  бая хора си умират по тях и от тях ,,,,,,,,,,,,,,,,,

цецодебел

Цитат на: ANIMAL - Неделя, 23 Октомври, 2016, 00:01:55
.Има и много такива,които идея си нямат от готвене,но затова има консервирана храна.Знаеш хамериканците си умират за претоплени консерви
Най- доброто е да можеш да си сготвиш нещо сам ! Знам че има хора които и чай да правят ,ще го загорят :) И тъй като не сме си надвили на масрафа толкова , че да ядем все по ресторанти , другия вариант е следния !
Жената или Мама , при всяко готвене ( свинско с зеле, пиле с картофи, кюфтенца с доматен сос и т.н. и т.н. ) готви малко повече , затваря две бурканчета ( малки  350г да се изяжда на едно ядене ) и стерилизира !  Така папкаш домашно а не некакви странни вкусове , и не рупаш сандвичи  ;D ;D Щото след сухото едва момента дето трябва и разхлабително ;D :-[ ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

rider777

При този застоял начин на Живот и без да ядеш сухо пак не става без разхлабително,,,,,,,

gazibarev

Според мен карането е 20% от занаята.  Всичко друго е умение с документи с товарене укрепване оправяне по фирми и адреси техническата част по машината и ремаркето. Езикови бариери и много други.

ivopifeca

Цитат на: gazibarev - Неделя, 23 Октомври, 2016, 16:03:14
Според мен карането е 20% от занаята.  Всичко друго е умение с документи с товарене укрепване оправяне по фирми и адреси техническата част по машината и ремаркето. Езикови бариери и много други.
Така е.

ivopifeca