• Welcome to Форум на българските шофьори.

Престижна и доходна ли е наща?

Започната от Бриги Магнито, Вторник, 09 Август, 2016, 10:35:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Бацета е са се будим и се чудим,таа наща ,де сме я подфаналЕ,престижна и доходна ли се явява или макя?
Глеам у държавицата ни,ни взимат за аборигени,шом си шофер знач не си човек.
Лично мнение естественно мое да имам нужда и от психиатър.
Ма видим как се пречим,как се сме виновни и как ни гледат и ,,ранът" под път и над път.
Та се чудим,ква е тая наща?

Бриги Магнито

briko

Виж темата за самосвала и забалението, което доставя при управлението му. Какво да напиша по темата, която си пунал колега......... Иначе е много интересна и ще почакам някой напише нещо

briko

Ни_Лук_Ял

Цитат на: Бриги Магнито - Вторник, 09 Август, 2016, 10:35:57

Защото един от най-масовите проблеми е свързан със съмосъзнанието на хората. Комплекси му се вика, ако си министър, караш ес класе, в банята имаш италиански порцелан и жена ти е секс бомб с ейнджъл фейс, знчи си постигнал всичко, пример си един вид. Еталон. Бухахахахах.
Това е лъжа, която съществува под различни форми, но си е лъжа.

Няма никакво значение кой си, а какъв човек си. Ерго добър човек ли си, лош човек ли си. От там тръгва всичко. И ако си добър човек, то можеш да станеш добър професионалист.
Сега ако говориш за България, всеки си преценява сам, аз мисля че ако си добър човек, шансовете ти са много, много ниски. Пак казвам лично мнение.

Тоест да, можеш да си професионалист, да си престижен и да взимаш добри пари и работата ти дае шифиорска.  :)
Breakthrough....

stefanov

Дали е престижна, макя никакъв шанс . За доходна зависи къде живееш за България ако зимаш 1500-2000 евро и сирението е 5 лв килото, едеш за 10 кинта в ресторант и мо си купиш къща за 15000лв къ да не е? Аз живея в Ирландия, заплата 2600 ,ако жена ми не работи не мо си плата сметките , не и доходна  ::)

Joro Stoqnow

Бриги , както е казал Ни_Лук_Ял зависи къде живееш
само едно бързо сравнение
Бензанджия - от 500 до 800 лв.
Продавач консултант в магазин от 500 до 800 лв
Строителен работник от 600 до 1800 (тук има много особености сами се сещате)
Полицай  от 800 до 1200
Съдия , прокурор от 1500 до 4000 лв
А сега кажи ти с това което изкарваш в коя графа се слагаш ???

znamc

Престижна - напоследък все по-често чувам за "прост шофьор" ,бавиме трафика , пречиме на гражданите ,образуваме колони , бавно изпреварваме ,все сме криви. Любителите са най-можещи ,професионалистите - не стават - това е! Още преди година и нещо я бях зафанал тая ,ама тогава ме нахраниха и тука та не бях писал от тогава ,ама за нас е едно ,а в очите на хората е друго. Една колежка (писарушка) на скоро ми вика "е кво му е толко сложно на шофирането всичко е опит" защо си мислите ,че трябва да взимате толкова пари? Тя се била изучила и била образована ,а работи за 650лв заплата. Е моя ли е вината ,че тя не знае как да си търси интереса ,да натрупа опит и да дойде на мойто място :)
Та мойто мнение (колкото и да е жалко) е че професията ни не е уважавана ,но е платена.
А по темата може ли да пусна линк към един автомобилен форум в който се зачекнахме на сходна тема или е в разрез с правилата?

rider777

Едно време Народа казваше ,,, " Тъп си като ТИРаджия" ,,,,, досега не съм чул някой да казва "Тъп си като Доктор" ,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Joro Stoqnow

rider777 , както и да е лафа важно е какво влиза в джоба , а за доктор се иска учене и то не малко, макар че то едни доктори вече .... ама айде да не си разваляме настроението  ;D

Бриги Магнито

Баце за моменто съм у графа изчакващ иначе се надам да се умъкнем у графа строителен работник.
Те тва е,всичко живо по-кадърно,по-умно следоватено сме излишни, ако не задруго,то поне да не пречим.

Joro Stoqnow

Бриги , няма излишни хора споко
Всеки сам си избира професията аз мисля че шофьор като професия нее за всеки и малкото които я упражняват трябва да се гордеят
Те и министрите ги псуват цял народ но те се радват че са министри , а ти дето въртиш геврека по няколко месеца и си далеч от семейството си и с труд си изкарваш хляба не е редно да те притесняват разни приказки.

American

Цитат на: Бриги Магнито - Вторник, 09 Август, 2016, 10:35:57

Защо не споделиш ти как се чустваш ?

Аз например вчера, след като хубаво си похапнах на обяд, така ми се доспа че излязох на първия екзит, и си легнах.
Та спал съм час и половина, и после едно кафенце и си карам и си мисля, каква друга служба/професия трябва да има човек, че като му се придреме следобяд да има легло с чаршафи на разположение и никой на главата да не му дудне.
И немога да се сетя за друга такава професия.
Някой ?
smoking gun

Бриги Магнито

Язе ка да се чувствам?
Цел живот съм си Бичкия,съответно е нормално да съм си Бичкия

Amateur

Професията е трудна, непрестижна и нискодоходна . 

Иво, ти за тъп ли се смяташ след близо 30 години прекарани зад волана на камиона ?

Цитат на: American - Сряда, 10 Август, 2016, 20:33:57
Защо не споделиш ти как се чустваш ?

Аз например вчера, след като хубаво си похапнах на обяд, така ми се доспа че излязох на първия екзит, и си легнах.
Та спал съм час и половина, и после едно кафенце и си карам и си мисля, каква друга служба/професия трябва да има човек, че като му се придреме следобяд да има легло с чаршафи на разположение и никой на главата да не му дудне.
И немога да се сетя за друга такава професия.
Някой ?

Шефчето на шофьора, даже кафето може да е придружено с фелацио от секретарката .
Американските шофьори имат на разположение цяла спалня , докато Бриги се чуди в кое кьоше на тесния курник да се свре  за да подремне .  Ако дрямката му продължи повече от 45 минути, то шефката ще му звънне по телефона да го събуди .
Абсолютен индианец

SEMPER

Престижна е точно колко е престижно за копърката да си лежи в консервена кутия в доматен сос.

Бриги, не виде ли сам, че който за нищо не става иска да се пробва за ТИРаджия  :D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

American

И защо мнението на другите толкова силно ви вълнува ?
Според мен, няма никакво значение какво мисли някой си за професията.
Нито пък ми се отразява по някакъв начин на живота и мирогледа.
smoking gun

American

smoking gun