• Welcome to Форум на българските шофьори.

Новата SCANIA

Започната от SCHwabata, Сряда, 24 Август, 2016, 11:14:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SCHwabata

Най-накрая, официално я представиха снощи!
Веднага разбира се, се почна, че била сбирщайн от Даф, Мерцедес и Волво.
Да, външно може и да не е най-красивото нещо(но пак си остава въпрос на личен вкус и предпочитания), но за сметка на това, интериора и удобството, което би предлагала мисля, че ще са на доста високо ниво. Както технологично, така и чисто практично за шофьора. Да не забравяме все пак, че като член на ВАГ групата е нормално от части вътре да прилича, като новите Ауди-та  ;D
В близкото бъдеще, ако на някой му връчат ключовете, нека сподели как е.  :)

Винаги искаме, това което нямаме...

SCHwabata

Hristo Lishev

Има няколко нови копчалъка, гледам. Инак са катерачи, особено 490 коньовите, дето ги караме у фирмата. Дано са ги поразширили отвътре, че за живеене хич не стават.

Hristo Lishev

navara

Във фирмата има  2 такива.Много ми е дървен интериора,като дялкан с теслата ми се струва.Копчета по  волана не са на място според мен.

Chefo(SCANIA)

Прекалено нова и не може да се приеме  ;D Ще видите че ще се окаже много по-красива и сполучлива от предната  ;D :D :)

Nachinaesht

И на мен ми се струва като че ли е издялана с тесла, но предполагам, че постепенно ще свикна с новата визия и ще започне да ми харесва. Силно се надявам технически да е изпипана и да се наложи на пазара, както предишните серии.

Бриги Магнито

Е къ,да не е с теслата,като цитирам,,снощи" са я представили,па вие имате по ТКЗС-тата по дваайсе.
Оно ако не я делкат с теслата,нема къ да стане тая работа.

А забраих да каем,малко изпедерасена ми се чини тъз Кокона,ма са е модерно,че я щтете нема де да одите.

Hino

Поредното нещо до което се докоснаха Пийх/Фолксваген и го обезличиха напълно. Факт. Но явно аз нещо неразбирам и това е поредният "немски креативизъм"  ;D.
А визията, освен на Дафиня, мен самият силует ми "бие" малко и на новите Рена. Интериора..... минимално зализан само.

Ясно е, Скания БЕШЕ Скания, откакто официално е под немски контрол, вече НЕ Е тази Скания, която си я знаем.

И сега като си помисля само, че следващите 20 години ( традиционно толкова им траят генерациите) трябва да гледам ТОВА "нещо" и направо......

Добре поне, че Волво все още държи фронта. И между другото, незнам дали знаете, но Волво бяха единствените които НЕ бяха разкрити за картел (картел издаден на Брюксел от самите....МАН ((тоест Фолксваген, тоест Пийх)) между големите, при ценообразуването) !!!
Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

ivopifeca

Изглежда добре...Но от снимката смятам,че си остава същата кабина,която не е променяна от 90-тте,само фейслифт,не е като при Волво да сменят коренно кабината.Дано бъркам,но си остава същата теснотия, ако е както при досегашната база.Мисля,че на живо ще е в пъти по красива отколкото на снимката :)

loshdancho

Толкова чакане....язък.
Поне да си бяха платили на НЕКОЙ таляно жабози да им даде поне молив и хартия.
Та актроса е в пъти по красив.
Мале-мале, то и длетото е било тъпо.
Къде отидоха извивките, линията, симетрията?!?
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Петък, 26 Август, 2016, 02:17:39

Къде отидоха извивките, линията, симетрията?!?
Как къде бре,при новият трактор на Беларус са.

Chefo(SCANIA)

Може би защото е нова не я харесвате  ;D ;D :) Дизайна е с шведска, италианска и немска намеса  :) Запазила си е същите характерни за марката неща  :) Маската пак е раздвижена, формата на стъклата е подобна, фара и отново е страшно красив  :D Лично мен вече дори ми харесва повече от предната  :)  ;) Като се види на живо пак ще коментираме

SCHwabata

И на мен ми се струва, че на живо определено ще грабва окото.
Общо взето, като новото Q7. На снимки беше пълна трагедия, ама след като го видиш на живо 10 пъти и почва да те кефи  ;D
Повече ми е интересно, технологично и механично с какво е подобрена, но все още не намирам информация.

Chefo(SCANIA)

Подобрена е доста, моторите евро 6 са усъвършенствани още  ;D и 490 евро 6 вече го няма а има нов шест цилиндров 500  :) :) :)

monterei

Обезличена изцяло. Няма вече Скания ...

П.С. Тук има служители на Скания, които си рекламират стоката. Как я видяхте на живо, момчета?! Чефо, имай срама малко поне.

loshdancho

И руснаците яко я оплюват.

loshdancho