• Welcome to Форум на българските шофьори.

Внимавайте с алкохола в Чехия!

Започната от niki2, Неделя, 28 Август, 2016, 13:50:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

niki2

Колеги,ще бъда кратък за един мой случай на 24 този месец и ако някой е имал горе долу същия да помага!Значи с трима колеги товарим в чехия и се паркирахме пред фирмата и естествено се разпищолихме!Тръгваме сутринта и веднага ни спряха две патрулки!Вадят два дрегера и хоп!С единя пробват двамата с другия мен!На единя 000 на другия много,моя отчете 0,3,исках да ме пробват с другия но те отказват!След около 20минути,се съгласиха и пробата беше 000!Казах си няма проблем,ама не!Бил важен първия тест и се почна една,вземане на кръв и всякакви други!Естественно ми взеха книжката,глобиха ме и ми казаха че общината щяля да решава за мен,нищо повече!Сега се чудя от къде да започна и към кого да се обърна!Наех преводач и той нищо не направи!Казаха ми че ще я испратят в България ама кога един господ знае!

niki2

Boroman21

Яко са ви топнали от тая фирма , явно сте прекалили или пък сте погледнали накриво некой чех.
Книжката ще я изпратят като ти изтече наказанието , най-добре се обърни към адвокат та да не седиш половин година без нея.

пп. Чехите са започнали дори и за най-дребни нарушения да вземат книжки , например за влизане срещу знак забранено влизането на тежкотоварни автомобили  си месец вкъщи и 200евра назад-

Boroman21

rider777

Абе я си къркайте на воля, правете цигании по паркингите и се тупайте в гърдите, крещейки ( Булгар,, Буллллгггааааррррр ) ,,,  за кво са ви тези книжки, като пиенете ви е по-сладко от работата ,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

admin

Цитат на: rider777 - Неделя, 28 Август, 2016, 17:57:33
Абе я си къркайте на воля, правете цигании по паркингите и се тупайте в гърдите, крещейки ( Булгар,, Буллллгггааааррррр ) ,,,  за кво са ви тези книжки, като пиенете ви е по-сладко от работата ,,,,,,,,

В случая си напълно прав. Въпросът е само да разберем какво означава "разпищолихме". Струва ми се, че не е била една или една и половина за апетит, а повече.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

rider777

Почти винаги съм прав ама обикновено се оказва, че бъркам с пръст в гола рана и ме хокате,,,,,,,,,,   "Разпищолихме" значи яко ракия, чалга и цигании по паркингите,,,,,,,  грозна гледка с две думи,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

briko

Уффф, колега не ни предупреждавай тук, никога не го прави, да точно това.... да се нацепиш като извънземен/и/ и на сутринта да тръгнеш с камиона. Наследство, кво да правиш  :-\

SEMPER

Алкохолът в  част от европейските държави е с нулев толеранс 0,00

Унгария, Русия, Словакия, Турция, Хърватска, Румъния, Естония, Чехия са така. Добавете Швейцария и Полша, където нормата е 0,2.

Концентрат над 50 грама, или повече от 2-3 бири вечер, на сутринта осигуряват показания над нулата.

Така че няма нужда от чалга, скара и туби с вино и ракия за да изгориш.

В случая колегата освен да се надява на кръвната да излязат нещата в негова полза .....
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

rider777

Значи с трима колеги товарим в чехия и се паркирахме пред фирмата и естествено се разпищолихме! ....   Кое му е естественото не мога да разбера,,,,,,, да си на мегдана на село наливай си се и се прави на мъж колкото ти душа иска ама ти си с камион ,,,, Ич да не ти връщат книжката дано,,,,,,, и Чехия се пише с главна буква.

k

Цитат на: rider777 - Неделя, 28 Август, 2016, 20:18:05
Значи с трима колеги товарим в чехия и се паркирахме пред фирмата и естествено се разпищолихме! ....   Кое му е естественото не мога да разбера,,,,,,, да си на мегдана на село наливай си се и се прави на мъж колкото ти душа иска ама ти си с камион ,,,, Ич да не ти връщат книжката дано,,,,,,, и Чехия се пише с главна буква.
Много си злобен . Ти сигурно никога не си се напивал в камиона ? Колегата е написал 0.03промила според теб трябва да остане без книжка завинаги..... Аз ти пожелавам да не си намериш свестестен шофьор никога!!!!

imter

Последния пост е много як ;D,разбира се че няма шофьор,особено работещ 3-4 месеца вътрешно,който да не се е напивал,дори и аз съм правил тези глупости,въпреки,че по принцип не пия,имам непоносимост към алкохол.Може всеки да попадне в такава ситуация,един колега също се опари,но проблема беше в лекарствата които беше пил и след това ,само проблеми и разправии.

rider777

Като гледам теб злобата те тресе яко,,,,,,,, в мен няма злоба,,,,,, И не, НИКОГА не съм се наливал в камиона,,,,, извън камиона също,,,, мразя алкохола ама ми се е случвало по веднъж в годината да пия по 50 грама ,,,,, И без да ми пожелаваш това да те светна, че свестни шофери няма,,,,,, повечето са като теб,,,,,

imter

Бате Иво стига вече с тези глупости,шофьорите станаха  такива от псевдо бизнесмени,като теб дето до вчера са били част от нас,и в един момент стават велики,няма как да искате уважение.Учете се от вашите колеги на запад,които градят фирмите с поколения и работят на равно с обикновените работници!!!

rider777

Аз работя повече от другите ама тва нема значение ,,,,,,,,,,,,,,,,, ставайте бизнесмени бре и оставайте разни тъпанари да ви правят на маймуни !!!!!!!!!!

imter

Няма да ставаме,вече има достатъчно,просто ще гледаме да не попаднем на някой като теб,че след това става сложно........за бизнесмена ;D ;D ;D.

k

Цитат на: rider777 - Неделя, 28 Август, 2016, 20:59:06
Като гледам теб злобата те тресе яко,,,,,,,, в мен няма злоба,,,,,, И не, НИКОГА не съм се наливал в камиона,,,,, извън камиона също,,,, мразя алкохола ама ми се е случвало по веднъж в годината да пия по 50 грама ,,,,, И без да ми пожелаваш това да те светна, че свестни шофери няма,,,,,, повечето са като теб,,,,,
Да те светна , аз съм шофьор от 1991г и 23г стаж като международен а си мисля че ти си станал такъв в Испания.

k