• Welcome to Форум на българските шофьори.

Че питам...

Започната от Бриги Магнито, Четвъртък, 01 Септември, 2016, 20:30:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

А бре некой ,правил ли е опит да разстопи олово на котлона и да залее преебана клема на акумолатор,че нещо го окинах откъде клеми и не ми се завира сабале под ремаркето та да се наврем у шасито?

Бриги Магнито

briko

Топиш смело на котлона, ако е газов още по бързо ще стане и заливаш. Леене на куршум, му викат бабесите ;D Обаче това важи само за оловото с другите метали е по-сложно.

briko

Бриги Магнито

Цитат на: briko - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 20:40:14
Топиш смело на котлона, ако е газов още по бързо ще стане и заливаш. Леене на куршум, му викат бабесите ;D Обаче това важи само за оловото с другите метали е по-сложно.
Бе туй арно ама нема комай да има спойка м\у студено и топло олово и че си останем само с греенето.
Са кат се смислим мое му боднем и некоя рапидка ма дали че е файда....?

цецодебел

Цитат на: briko - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 20:40:14
Бригадирче ,само зачегъртай първо окиса, и си направи калъпче . Оловото и кибритена кутия го държи ,така че некаква тънка ламаринка ще става
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

Бриги Магнито

А калъп,че е самата клема на моста,че я завъртех га тресна първата клема .
Да ви каем тва немските инженери са мноо за пцуванье.
Напраиле клеми де стегат с конусчета и кат се поизносат или ги пояде окиса и Мукавей Радев....
Шваби,ко да Ви речем

цецодебел

Цитат на: Бриги Магнито - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 20:44:14
Бе туй арно ама нема комай да има спойка м\у студено и топло олово и че си останем само с греенето.
Са кат се смислим мое му боднем и некоя рапидка ма дали че е файда....?
То става и кабел за другата клема и въглероден електрод , ама по добре ако не си го правил не пробвай  ;)

briko

;D Аз си помислих, че ще ме зачекнеш за газовия котлон нали всеки колега има, ама ние дето практикуваме тука/ Б-я/ обядваме в хепи  ;D ;D ;D и не ни трябва вече.
Та прави сте колеги, когато се излива разтопен метал и двете повърхности трябва да са чисти и с еднаква температура, ама с оловото може и по на хавая.

Бриги Магнито

Цитат на: цецодебел - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 20:53:53
То става и кабел за другата клема и въглероден електрод , ама по добре ако не си го правил не пробвай  ;)
Сака а трошим батерията на фенеро от АДР-о
А немам и толкова олово

briko

Батерията не е чисто олово има много други лайна, дет не трябва да се вдишват. Утре на дрегера  да не покаже, нещо дет не требе.

Бриги Магнито

Цитат на: briko - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 20:56:29
;D Аз си помислих, че ще ме зачекнеш за газовия котлон нали всеки колега има, ама ние дето практикуваме тука/ Б-я/ обядваме в хепи  ;D ;D ;D и не ни трябва вече.
Та прави сте колеги, когато се излива разтопен метал и двете повърхности трябва да са чисти и с еднаква температура, ама с оловото може и по на хавая.
Баце,редиме у ваща ф-ма на работа.
Я у Хепи ,че умрем ма не съм,,бодвал" еднъж кафе взимах на Пловдивското на Шело и туй ми е

Бриги Магнито

Цитат на: briko - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 20:59:11
Батерията не е чисто олово има много други лайна, дет не трябва да се вдишват. Утре на дрегера  да не покаже, нещо дет не требе.
Тц ,батерията не е за олово.
По-ценно има у нея.. ;)

цецодебел

Цитат на: Бриги Магнито - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 20:57:33
Сака а трошим батерията на фенеро от АДР-о
А немам и толкова олово
Идеята си я фанал ,точно за това става дума  ;) И сваляш капачките да ти не думне у челото!
Олово от тежест за балансиране ;D

briko

Цитат на: Бриги Магнито - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 21:02:15
Баце,редиме у ваща ф-ма на работа.
Я у Хепи ,че умрем ма не съм,,бодвал" еднъж кафе взимах на Пловдивското на Шело и туй ми е
То и аз не съм, майтап си правя, там под 8лв. няма нищо. :) Скъпо е за шофери

Бриги Магнито

Цитат на: цецодебел - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 21:07:17

Олово от тежест за балансиране ;D
Е виде ли,те тоз момент ми убягваше.
Мерси Баце

цецодебел

За нищо  ;DКога  мога помагам .Че черпиш една бира ;)

цецодебел