• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ограничения на скоростта при движение по пътищата на Европа

Започната от g_dandy, Вторник, 14 Юни, 2011, 13:07:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

g_dandy

Не съм сигурен дали има такава тема,поне аз не намерих.
Има ли някъде достоверен източник за тази информация?

g_dandy

BGTruckers

Знам със сигурност, че в Германия ограниченията са:
Магистрала: 80 км/ч (За товарни автомобили над 3.5 тона)
Национал: 60 км/ч (За товарни автомобили под 7.5 тона: 80км/ч)
Глоба за превишена скорост: 70 евро
Глоба за неправилно изпреварване: 90 евро.

P.S. Като се замисля в цяла Европа ограничението по магистрали е 80 км/ч. Не знам обаче как стоят нещата по първокласни и второкласни пътища.

BGTruckers

g_dandy

В Словения 2 пъти питах граничните полицаи навлизане от Хърватска.Първият ми каза,че,ако имам отзад лепенка с 90 км,мога да карам с 90.Вторият също ми каза ,че може да се кара с 90.

admin

Цитат на: BGTruckers - Вторник, 14 Юни, 2011, 15:22:05
Знам със сигурност, че в Германия ограниченията са:
Магистрала: 80 км/ч (За товарни автомобили над 3.5 тона)
Национал: 60 км/ч (За товарни автомобили под 7.5 тона: 80км/ч)
Глоба за превишена скорост: 70 евро
Глоба за неправилно изпреварване: 90 евро.

P.S. Като се замисля в цяла Европа ограничението по магистрали е 80 км/ч. Не знам обаче как стоят нещата по първокласни и второкласни пътища.

Никъде не съм видял в Германия да се карат камиони с тези скорости. Някой може ли да даде връзка към официални източници за скоростите в Германия и останалите държави от ЕС?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

godji

http://www.bg-transport.com/adetails/2/34/14/2982

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=773829

http://www.shofior.com/speed_limits.html

само това намерих ! Има таблица но тя е за леки автомобили  >:( Нас никой не ни бръсне ! Освен че все им пречим  >:( Да ходят на море - камионите пречат , в петък за село - пак , в неделя - пак камионите им пречат , защото дивите селяни се прибират към града пияни  >:( На мен колите като ми пречат да се прибера преди да е дошъл часа на забраната да ги газя ли ?!
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

:) :) :) ;) Гази баце,я съм отзаде ако трее ,че одарим едно рамо.

balbeck

http://www.howtogermany.com/pages/driving.html
Тук има всичко свързано с Германия - пътни закони, ограничения, изкарване на книжка, регистрация на автомобили, застраховки и много други полезни неща.

g_dandy

Моето мнение е,че колкото по-голяма е разликата в скоростта на различните превозни средства,намиращи се по едно и също време на пътя,толкова по-голяма е вероятността от произшествия.

admin

Цитат на: g_dandy - Събота, 18 Юни, 2011, 19:07:13
Моето мнение е,че колкото по-голяма е разликата в скоростта на различните превозни средства,намиращи се по едно и също време на пътя,толкова по-голяма е вероятността от произшествия.

Би ли обяснил какво точно имаш предвид, защото се получава леко объркване от това, което си написал?

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Бацето има предвид,че дедото с жигулето къде си пере с 40 и настигащио го Спас гъзарето с мазератито с 160 с малко газ.Ма ква е връзката с темата не мое и я де уденем иначе има логика ма е за друго теме ;)

g_dandy

Имам предвид,че,когато камионите се движат със 70 км/ч,особено по националите,всички останали трябва да се движат със същата скорост,поне докато не се отвори удобен момент за изпреварване.Това изнервя повечето шофьори на леки автомобили и се започват рисковани изпреварвания.

admin

Цитат на: g_dandy - Събота, 18 Юни, 2011, 21:41:51
Имам предвид,че,когато камионите се движат със 70 км/ч,особено по националите,всички останали трябва да се движат със същата скорост,поне докато не се отвори удобен момент за изпреварване.Това изнервя повечето шофьори на леки автомобили и се започват рисковани изпреварвания.

Ами няма как да се движат с еднакви скорости. Все пак и ограниченията за различните видове превозни средства са различни. Иначе ми се е случвало в Унгария този пред мен да се движи с 60 км/ч и то при наличие на забрана за изпреварване.

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Събота, 18 Юни, 2011, 21:52:11
Цитат на: g_dandy - Събота, 18 Юни, 2011, 21:41:51

Ами няма как да се движат с еднакви скорости. Все пак и ограниченията за различните видове превозни средства са различни. Иначе ми се е случвало в Унгария този пред мен да се движи с 60 км/ч и то при наличие на забрана за изпреварване.

То да беше само в Унгария. Те турските водачи на товарни автомобили нали в Германия на аутобана се движат с 70km/h образувайки километрични колони пък тук и в Румъния изпреварват като луди и се правят на велики.Направило ми е впечатление как понякога в лентата , къде се движат обикновено камионите има леки коли които карат доста под ограничението.  ;D
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

комбайнер

За магистралите Испания-Франция - 90 км/час.
                        Италия - 80, но е допустимо до 84-85 км/час.

Па се чудя и 80 км/час на коя предавка и с какви обороти ще се кара - мъка.

g_dandy

Точно това имах предвид - как се чувствате вие като водачи на камиони,когато пред вас пъпли някой със 78 км/ч,а вие не можете да го изпреварите.

g_dandy