• Welcome to Форум на българските шофьори.

Запис на заповед

Започната от keanu, Четвъртък, 08 Септември, 2016, 17:20:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

keanu

Цитат на: Бриги Магнито - Вторник, 06 Септември, 2016, 09:55:22
Реди за трима де.
Я кажи как мина развода,че и на мен ми предстой,предизвестие пуска ли им ?

Страх ме е за предизвестието заради записната заповед. Ще изчакам да свърши шестмесечния договор и тогава, ако не ме изгонят дотогава де. Флотния ми звъня два пъти за курс, аз го отебах. Оттогава не звъни, мислех че са ме изгонили, но оня ден проверих в НАП и още ми е активен договора. Между другото ми преведоха за 12 дни командировъчни в Германия и заплата за юли: 580 лв. Пари, които изкарвам на сегашната ми работа за седмица( два курса до Румъния). Тук ми пускат граждански договор за по 3 дни, което не знам доколко е законно, но действаме, дано и не разбирам. Макар че ми правиха контрол в Букурещ и нямаше ядове

keanu

briko

В записната ти заповед записан ли е някакъв краен срок на действие, макар че, не знам дали това има някаква стойност? За гражданския договор не би трябвало да имаш проблеми.

briko

Бриги Магнито

Ба го и записна заповед ли имат тия бре?
Ко ли те питам,кат и аз разписах нещо де не трееше.
Мошенници,те тва е.
Колко пара е тая записна?
Я май с 2-2,5евра да улетим

SEMPER

Цитат на: briko - Четвъртък, 08 Септември, 2016, 17:41:17
В записната ти заповед записан ли е някакъв краен срок на действие,

Няма такива срокове - запис на заповед, менителница или трата - и трите имена са на едно и също нещо е задължение БЕЗУСЛОВНО ДА ПЛАТИШ на когото си посочил в нея, или на който я притежава.

Записът на заповед се носи директно на съдия изпълнителя, и той погва по всички правила този който я е разписал. Като си добавя съвсем законно и няколко хиляди лева за него.

Няма срокове, няма давност, няма условия. - когато умреш спира да важи.И то само ако наследниците ти се откажат от наследство, иначе се осребрява от наследството.

Начинът да спре да важи е ако я изгориш, или скъсаш на ситно и я изядеш. За целта обаче трябва да е във теб. А за да е във теб, значи си си платил задължението по нея.

А ако платиш и не я вземеш и унищожиш,  може да ти бъде предявена отново за плащане, напълно законно и когато им е кеф.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

briko

В запис на заповед, може да има падеж и не спазването му от кредитора има последствия за самия него.  Това е материя за юристи не за колеги.  За това написах "стойност", но не си ме цитирал коректно. Не знам защо тряябва да подпишеш такъв документ при започване на работа, защо трябва да станеш длъжник на шефа?

SEMPER

Може да има падеж,ако не е настъпил падежа сумата просто не е изискуема към този момент, само че от какъв зор работодателя ще сложи падеж да речем след година две .

Аз се опитвам да обясня нещата по принцип, ако трябва да сме пунктуални, има и давност на изискуемоста, но съвсем лесно се удължава, така че е глупаво да се разчита на това. Има едно тълкувателно рдшение на върховния съд, което малко регулира прекъсването на давностните срокове, и подобрява леко правата на длъжниците, но въпреки всичко това си е таралеж в гащите.

А от какъв зор някой ще поиска да се задължи към работодателя си - това на мен не ми е ясно. Свят голям, хора всякакви, а в шофьорската професия явно са още по всякакви.....
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

keanu

Цитат на: briko - Петък, 09 Септември, 2016, 07:58:28
В запис на заповед, може да има падеж и не спазването му от кредитора има последствия за самия него.  Това е материя за юристи не за колеги.  За това написах "стойност", но не си ме цитирал коректно. Не знам защо тряябва да подпишеш такъв документ при започване на работа, защо трябва да станеш длъжник на шефа?
Щото ме убедиха при назначението, че "това е за сплашване на зайците" и "ако удариш колегата с щангата и му отмъкнеш камиона". Макар че тогава си има други закони да се таковам в тъпата тиква. Ама нали новобранец и зор за работа... Макар че мисля като се измъкна от временния шестмесечен договор, да забравя и това.

briko

:-\ Со кротце и со благо, трябва да напуснеш, според мен. Измисли нещо от сорта, "не ставам за тази работа", " ще се женя и жена ми е против тази професия" и т.н. Както казва Semper да пробваш да си я поискаш като си тръгваш? И на първо място, консултирай се с адвокат, всеки прави грешки.
Успех!

briko